Blå ögon

Jag fick se att andra avsnittet av den politiska thrillern Blå ögon gick på SVT i kväll och eftersom jag missat det första såg jag det på SVTPlay innan det var dags för kvällens avsnitt.


Det är en förfärligt historia som utspelar sig, med en försvunnen stabssekreterare, en mördad medlem av Trygghetspartiet, Annika Nilsson på bilden här ovanför, och några vettvillingar som åker runt och i samordnade angrepp mördar brottslingar och allt utspelar sig bara åtta veckor före valet.

Trygghetspartiet – Namnet är rena hånet, för någon trygghet lär de inte kunna erbjuda och vad jag kan förstå är partiet en nidbild av SD. Man får i alla fall hoppas att det är en nidbild, men att SD känner sig utpekade visar de genom att kritisera programmet hos SVT och det har också kommit in ett 20-tal anmälningar till granskningsnämnden.

– Det är helt uppenbart att det handlar om oss, vilket är klart olämpligt, säger SD:s pressansvarige Henrik Vinge till SVT.

Alla blåögda, som röstade på SD i höstas, se den här serien (om den fortsätter att sändas) och tänk till en extra gång, när ni går till valurnorna den 22 mars!

Nu ska jag se om jag kan sova efter de otäcka slutscenerna. I morgon väntar ett planeringsmöte med RK och efter det ett styrelsemöte, så man behöver var utvilad och någorlunda skärpt.


Godnatt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Blå ögon

 1. Geddfish skriver:

  Gomorron!
  Jag såg inget alls på TV igår, tillbringade hela kvällen med sångövningar, så blir det i kväll också.
  Vaknade alldeles för tidigt, så jag är inte skärpt, men kanske får en tupplur på dagen, vem vet.
  Politiken är skrämmande, tycker jag.
  Ha en fin start på veckan och kram, Gerd

 2. Gunnar skriver:

  Jag har inte följt den serien men den verkar vara både bra och spännande. Jag kan tänka mig att SD reagerar men om man har politiska ambitioner så får man vara beredd på att bli utsatt för satiriker.
  Nu funkar det med mail till mig. Tack!

 3. Znogge skriver:

  Den har jag helt missat! Lever mest i renoveringsbranschen nu! Ja, det gäller att rösta klokt i valet men politikerna har också en uppgift i att faktiskt börja prata med varandra!

  Kram

 4. Kicki skriver:

  Jag missade att det var andra avsnittet igår, jag trodde att det var det första. Så det var lite svårt att komma in i handlingen direkt. Kanske ska jag se det första avsnittet ändå i datorn.
  Kram/Kicki

 5. Gunnel skriver:

  Den serien har jag inte sett. Den låter ganska hemsk. Hoppas verkligen att alla i Sverige tänker till en extra gång inför nästa val. Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Tur att jag missade den då. Allt som har med politik att göra brukar jag undvika som pesten. Usch. Jag vill ha bra slut och i politiken finns det minsann inga bra slut. Verkar bara bli värre och värre och allt handlar om makt och pengar och omänslighet. Det är rent skrämmande tycker jag

 7. Kraka skriver:

  Tyvärr kan jag inte se programmet här. Att jag inte röstade på SD är då sant och visst. Men tyvärr var det ju många som gjorde det och risken är stor att de får ännu fler väljare i nästa val. *ryser av obehag*

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Att det är så många som röstar på SD måste verkligen vara ett bevis på att det är något som är sjukt i vårt land, för det måste tyda på stort missnöje med de etablerade partierna plus stor okunskap.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *