Black friday – Buy nothing day

24 november – Ingen bra dag. Så skrev jag häromåret och rabblade upp alla motgångar och olyckor vi drabbats av just den dagen under åren som gått. Man ska väl inte ropa hej innan dagen är slut, men i år tycker jag det varit en ganska bra dag med milt och gott novemberväder med en svag sol då och då, så vädermässigt kan man inte begära bättre.

I morse satte jag igång med den där badrumsstädningen jag hade tänkt göra igår, så nu är det rent och fräscht till och med i golvbrunnen, i skåpen råder ordning och reda och badrumsmattan är tvättad och hänger på tork. Jag får energi när solen visar sig och det blir ljust inomhus.

När jag städat färdigt och fått i mig lite lunch gick jag ut på en Klintesväng och fick se att julgranen på Torget är på plats, det är bara belysningen som fattas. Nu får vi hoppas att den här granen blir långvarigare än fjolårets. Den fälldes av stormen Urd redan på annandagen.

Nu hoppas jag att resten av den här dagen också blir lugn trots att det är Black Friday i dag. I mejlboxen där det annars är rätt fridfullt när det gäller spam, droppar det in det ena erbjudandet mer fantastiskt än det andra, men jag står emot, för samtidigt är det ju också Buy nothing day. Buy nothing day innebär att man inte ska köpa någonting på 24 timmar och det ska jag nog klara.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

22 svar på Black friday – Buy nothing day

 1. Znogge skriver:

  Här blev det faktiskt ett inköp.Vi behövde nya julgardiner och jag köpte dem gärna 25% billigare. Skönt att få gjort en rejäl städning av badrummet. Vårt badrumsskåp skulle definitivt behöva en översyn.

  Kram och fortsatt lugn 24: e november!

 2. Astrid skriver:

  Här har det blåst rätt ordentligt igår
  Men idag har det varit lugnt
  Ha en trevlig helg

 3. Geddfish skriver:

  Mycket post idag, men det har raderats efter hand. Så onödiga utskick.
  Här har varit en fin dag, ha en skön kväll, kram, Gerd

 4. Det dät med ”Buy Nothing Day” tycker jag låter perfekt – man köper ofta så mycket onödigt bara för att det är billigt! 🙄
  Idag har vi tänt den nya laserbelysning mot den stora granen i parken(alltså den som vi inte tog ner som tur var). 😉 Ville ju se hur det blev – och nu blir det svårt att släcka den en vecka så den får nog lysa. Dom andra belysningarna har däremot inte kommit upp ännu! 😕
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det vara bra med en köpfri dag, men handlarna gillar det förstås inte. De vill ha klirr i kassan hela tiden!
   Jag har bestämt mig för att vänta till nästa helg och inte tjuvstarta.
   Kram

 5. Kicki skriver:

  Här blev det definitivt Bud Nothing Day. Har knappt varit utanför dörren.
  Men det milda vädret ska visst vara över i morgon.
  Städning pågår här också. Mer än hög tid.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl ta ett tag igen på måndag. Lägenheten är inte så stor, men lite pyssel blir det i alla fall. Jag tänkte byta gardiner i sovrummet om inte annat.
   Kram

 6. Så duktig du är! Det låter så skönt med ett rent, fräscht badrum! Imorgon SKA jag rensa golvbrunnen i mitt badrum, tänkte på det innan idag när vi gjorde en enkel fredagsstädning…
  Här har det varit gråväder och lätt regn hela dagen, så idag blev det ingen promenad, tyvärr.
  Ha en fin helg, kram, Monica

 7. Helena skriver:

  Vad härligt med rent badrum. Både golvbrunn och handfat blir fort tätt. Jag brukar hälla lite klor också i alla avlopp.
  Det var en fin gran dom har satt upp. Vi har haft stormen Ylva här, som nu gått över.

 8. wiolettan skriver:

  Jag var inte heller ute och handlade något igår. Det gick så bra så.
  Skönt med bra väder, då känns det lättare att gå ut och få luft eller att vara inne och städa. Det känns bättre både ock, märkligt nog. Solen påverkar oss mer än vad vi tror.
  Tjusig gran som du har fotat. Ljus på sedan så blir den perfekt.
  Trevlig helg.
  Kram!

 9. Lena i Wales skriver:

  Black Friday kan jag vara utan, men det blev en fin dag i alla fall. En trevlig tapasrunda och gott vin, inte fel det heller. Även utan Black Friday är det billigt här med detta i Spanien.
  Ha en fin helg!

 10. Lambergsfrua skriver:

  Nu blir jag allt lite avundsjuk på dig Ingrid, som har gjort en grundlig badrumsstädning. Det är något som jag har skjutit upp en tid nu och bara nöjt mig med den där vanliga veckostädningen. Endera dagen i en snar framtid ska jag ta mig själv i kragen och göra som du.
  Det här med Black Friday har blivit helt hysteriskt i alla fall här hos oss. I gårdagens lokala morgontidning var det 13 helsidor med med Black Friday-reklam och dessutom flera halv- och kvartssidor. Vid köpcentret i Välsviken öster om Karlstad var det kö ända ut på E18 med köpsugna kunder. Nej, vi var inte där och inte på något annat köpcenter heller. Däremot handlade vi lite frukt och sallad i vår vanliga affär – utan köer.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Syrran, som bor på Lidingö, hade åkt in till stan igår och hon sa att det var väldigt fel dag, för det var smock fullt med folk överallt. Tänk så vi faller för alla såna här nymodigheter. Det kommer väl från USA både Black friday och Buy nothing day.
   Kram

 11. Usch ja, Black Friday är inget för mig.
  Jag köper saker då jag behöver dem, inte för att de är på rea.
  Och själva namnet låter ödesdigert hemskt.

Kommentarer inaktiverade.