Det blåser hemskt och det har regnat i natt och det kom några stänk på morgonsidan också, men nu på förmiddagen har det varit soligt och jag har tillbringat ett par timmar på terrassen. Jag hade det ena krysset i GA kvar att lösa och så låg jag i solstolen och njöt ett tag. Sen blev det mulet och kallt, jag gick in och klädde på mig, men nu skiner solen igen.

17 maj, Norges nationaldag, är det idag. Grattis Norge och alla norrmän världen runt!


Gårdagens kroppkakor fick godkänt, men den där chokladkolapajen var ingen höjdare, så den blir det varken foto eller recept på. Även om alla var väldigt mätta, så kan man nog inte skylla enbart på det, för pajskalet var ganska hårt och fyllningen alldeles för chokladstark. Jag hade följt receptet exakt, så jag tror inte att jag gjort något större fel, annat än att jag kanske skulle ha reagerat över den stora chokladmängden.

42 kroppkakor försvann på förvånande kort tid

Nu är frågan vad jag ska göra med pajeländet? Det är ju synd att kasta den, men jag skulle kunna mixa alltihop, frysa in det och sedan använda det till någon typ av efterrätt i framtiden. Som strössel på vaniljglass kanske? Det skulle säkert kunna passa alldeles utmärkt. :idea:

Nu ska jag ta jackan på mig och gå ut på en promenad, för man kan ju inte bara ligga på rygg i solstolen. Det gillar i alla fall inte ryggen. :wink:

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...