Blomstermånaden maj

Så är den äntligen slut den kyliga och trista april och nu har i alla fall jag stora förväntningar på maj och idag den första maj har jag suttit ute och solat en stund i shorts och linne. Jättehärligt!

MAJ
Lyssnande i det stillastående landskapet
hörs en humla surra i en gullviva.
En ängslig lärka drillar
högt ovanför ens huvud.

I södra delarna av Sverige kallades maj tidigare för blomstermånaden och det kan man väl hålla med om, fast jag tycker att april också platsar som blomstermånad. Det är ju i slutet av mars och april som allt fullkomligt exploderar. Jag tycker nästan att det är rättare att kalla maj för lövmånad, som man gör längre norr ut. Men strunt samma – det är en härlig tid i alla fall!

Igår kväll tänkte jag att jag skulle gå ut på Barlastkajen, där Klintetraktens Framtid hade ordnat med en majbrasa, men så gick lusten av mig och jag bestämde mig för att stanna hemma. Men så ringde Carina och Bosse och frågade om jag inte ville gå dit tillsammans med dem och då kom ju saken i ett helt annat läge.

Det var en härlig kväll och massor av folk hade samlats när klockan närmade sig det magiska slaget då elden skulle tändas. Vinden hade avtagit och den kom från öster, så röken och gnistorna från elden blåste ut över havet. Förutsättningarna var perfekta! C.O.S sålde varmkorv…..

…ordföranden för Klintetraktens Framtid höll ett trevligt vårtal, vi hurrade för våren och PRO-kören sjöng vårsånger. Ett ganska stort antal av våra nya klintebor var också på plats och tittade förvånat på vårt vårfirande. ”Hurra, hurra?” sa två tjejer som stod bredvid mig, lite frågande. ”Hurra, hurra”, svarade jag.

Ha en skön första maj!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Valborgsmäss. Bokmärk permalänken.

10 svar på Blomstermånaden maj

 1. Lambergsfrua skriver:

  Så skönt det låter med ett par timmar i solstolen. Igår hade vi ganska mulet och blåste riktigt snålt från öster. Vi hade behövt ha mössa på vårt stavtravande.
  Vi gick inte ut och tittade på någon eld. Vi hade Dottern och Svärsonen här några trevliga timmar, så behovet kändes inte stort.
  Maj är en underbar månad med både blommor, grönska och fågelsång. Idag skiner solen mellan molngubbarna och vinden verkar sydlig. Det blir nog en skön promenad.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker inte heller att det är helt nödvändigt, men det hjälps inte att det känns ganska bra ändå att stå där vid elden och hurra för våren i gemenskap med en massa andra människor.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Nog kan det vara värt att hurra för våren!

  Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  Första maj dagen visade sig på sitt bästa humör. Vilken härlig dag vi fick. Sol och värme. Och en fin valborgskväll fick du också. Kram

 4. Ja, även här har det blivit ett ordentligt väderomslag! Idag har vi haft rena försommaren och det blev jackan av på promenaden! Härliga maj!
  Ha det så bra, kram, Monica

 5. Visst har vi förväntningar nu efter kyliga april – någon sa att värmen håller i sig tre veckor. Helst skulle solen få skina tre månader 🙂
  Kram från Finland!

Kommentarer inaktiverade.