Boktips – Kerstin Ekman – Nyhetskommentar

Augusti sviker solälskarna och idag har det regnat hela morgonen. Inte mycket, men det var så mörkt i morse att jag var tvungen att tända taklampan för att kunna läsa tidningen.

Det var mulet och disigt på morgonen igår också, men varmt och skönt och fram på eftermiddagen blev det riktigt soligt!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra igår när morgonpysslandet var avklarat, så jag laddade hem en ny bok, som jag satte mig ute på terrassen och läste och när jag behövde en paus gick jag en ut på promenad. När det var dags för Sommar i P1 la jag mig i solstolen och lyssnade på Kerstin Ekman. Sommar i P1 är ju egentligen slut för säsongen, men jag har många program att lyssna på i efterhand, så jag ligger väl där i solstolen klockan ett som vanligt ett tag till.

Kerstin Ekman var trevlig att lyssna på och hon berättade om hur musiken påverkat hennes uppväxt och hon hade ett annorlunda musikval. Hon spelade nästan bara klassisk musik uppblandat med en och annan gammal evergreen. Det musikvalet hade jag ingenting emot. Hellre det än dunkadunka!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Boken jag börjat läsa heter Sanningen om fallet Harry Quebert och den är skriven av Joël Dicker. Jag har aldrig läst något av honom förut och boktipset hittade jag hos en av mina facebookvänner.

Det är en strålande sommardag i Aurora, New Hampshire 1975, solen dallrar och allt är ljuvt grönt. Men snart slås småstadsidyllen i bitar då den blott 15 år unga Nola Kellergan förvinner spårlöst. Jakten går över hela New Hampshire, men Nola förblir ett olöst mysterium.

Trettiotre år senare hittas hennes förmultnade kropp nedgrävd i Harry Queberts trädgård. Quebert är Amerikas litteräre älskling, vår tids store författare. Ryktet om liket och i vems trädgård det låg drabbar hela USA med en löpelds hastighet. Harry Quebert fängslas och anklagas för mordet, han nekar dock och förstår inte hur Nola hamnat under hans gräsmatta. Det var han själv som beställt en grävmaskin för att gräva en ny rabatt just där. Varför skulle han göra det om han grävt ner Nola där?

Till sin hjälp att nysta i fallet får han sin förre elev och numera själv stjärnförfattare, Marcus Goldman, som också är romanens berättare. Marcus Goldman har arbetat på sin roman nr 2, men drabbats av skrivkramp. Nu får han tipset av sin förläggare att berätta Harry Queberts historia.

Så långt kom jag igår och det tar nog ett bra tag innan jag kommer till slutet av romanen, för den är på 700 sidor. En riktig tegelsten alltså, men som e-bok blir den stenen hanterbar.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nyhetskommentar I den här artikeln på helagotland.se kan man läsa att Tidigare lärare söker tjejer till en sexsajt. Finns det ingen som kan stoppa den här mannen, som tydligen anser sig vara Guds gåva till den feminina delen av mänskligheten.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I dag har SMHI lovat att det ska klarna upp och bli soligt och varmt på eftermiddagen precis som igår och jag hoppas att det stämmer, så jag kan sitta ute och läsa en stund och eventuellt ta ett pass i solstolen också.

Nu kom solen!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Sommar i P1 2016 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Boktips – Kerstin Ekman – Nyhetskommentar

 1. Det låter som en riktigt spännande bok du börjat på!
  I natt (särstavning?) fick vi 7 mm regn, lite, men man är tacksam för alla droppar!
  Jag är också på Facebook ibland, under mitt eget namn: Monica Lindström…
  Det låter ju inte klokt med den där läraren, som söker tjejer till en sexsight! (Kan tyvärr inte komma in på artikeln, då måste man vara prenumerant.)
  Hoppas att du får en skön eftermiddag i solstolen!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det var konstigt att du inte kommer in på artikeln, men det kanske är så att man måste vara inloggad. Det är mycket med det här internet.
   Den där läraren, som jag vet vem det är, är hur skum som helst……
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Det låter som en spännande bok och så tjock. 700 sidor, inte dåligt, då har du det du läser ett tag till.
  Fint att ni också har ett bra väder, här är det varmt, skönare för dig att sitta ut och läsa och lyssna på radion.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 3. Märtha skriver:

  Jag har inte lyssnat på ett enda sommarpratarprogram i sommar! Är inte alls radioaktiv mera, som synd. vi har nämligen sommarpratare här i Finland också. Tyvärr har de som jag hört någon snutt av främst berättat om den sjukdom de drabbats av, hur de mobbats som barn, o.s.v. Skulle gärna vilja höra historier som inte har ”traumaingredienser”. Smakproven lockar inte! Småregnigt igår gjorde att jag traskade i vår huvudstad och köpte biljetter till tio bio-operor från Metropolitan och två till vår nationalopera! Idag satt jag i nästan för varm sol och diskade en massa plastkrukor. Mera finns. Och så kokade jag lite ketchup på kvällen. Intressant. Ha det bra!

  • Ingrid skriver:

   Det har varit många bra sommarpratare i år tycker jag och inte bara sorgliga historier om svåra sjukdomar och uppväxter. Det finns en del som har humor och kan se på sitt liv med lite självironi.
   Kram

 4. Kicki skriver:

  Visby har ändå haft flest soltimmar i sommar, så nu är det väl hög tid för lite regn.
  Här verkar det som om sommarvärmen är tillbaka.
  Boken du läser för jag väl reda på om den var läsvärd. Men 700 sidor låter tufft.
  Jag klarar tyvärr inte att läsa på ”plattan”.
  Kram/Kicki

 5. Znogge skriver:

  Du är den tredje personen som tipsar om denna bok så jag får nog beställa den! Hoppas den motsvarar förväntningarna.

  Kram

 6. Bosse Lidén skriver:

  Då slipper du vara rädd för att somna med boken på näsan. 🙂 Jag ska under hösten göra som förra året. Gå in i arkivet och lyssna på sommarpratare som intresserar mig. Jag har ett suveränt boktips på en bok som jag läste ut igår. Det får bli ett blogginlägg snart. Jag blev berörd på många sätt.
  Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.