En isande kall nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord. Det visar sig att Hedda har levt ett dubbelliv. En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare nära familjen Losjös hem. Hon är naken och har blivit skjuten i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda?

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors efter en uppslitande skilsmässa. Hon engagerar sig i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden där hon växte upp bär på hemligheter som vissa är beredda att göra allt för att dölja.

Ninni Schulman är född 1972 och uppvuxen i Lesjöfors i Värmland. Hon har arbetat som jornalist sedan 1995, bland annat på Värmlands Folkblad, Se & Hör och Expressen. Flickan med snö i håret är hennes debutroman.

Min kommentar: Jag tycker att boken var spännande och lättläst och enligt eftertexten har den en viss verklighetsbakgrund. 2001 dömdes en man i Hagfors för grovt koppleri efter att ha tagit dit fyra flickor från Moldavien. Som nyhetsreporter på Expressen var Ninni Schulman med och intervjuade flickorna med hjälp av tolk.

En sak som jag reagerat på är att boken är väldigt ”snuttig”. Man får bara följa en person i en eller två sidor så växlar handlingen till nästa