Anne Fortier (född 10 november 1971 i Holstebro, Danmark) är en dansk/kanadensisk författarinna, som är fil dr i idéhistoria i Aarhus Universitet. Hon har bott i USA och Canada sedan 2002. Hon har skrivit de två böckern Hyrder på bjerget (på danska, 2005) och Julia (på engelska, 2010).

Da Vinci-koden möter Shakespeare In Love!

Julia är en gripande roman om en ung kvinna som upptäcker att hennes familjs historia sträcker sig hela vägen till världslitteraturens mest berömda kärlekspar.

Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne
– men var är han?

Boken är en berättelse om odödlig kärlek och att i en bok få två Romeo och Julia berättelser, en dåtida och en nutida, gjorde den väldigt intressant. Det var svängar som jag inte var beredd på, gåtor som kunde leda fram till en skatt, vackra platser, familjehemligheter, målningar och brev.

Det är en tjock bok på 486 sidor, men den känns ändå lättläst, för man måste bara få veta hur det ska gå för Julie och hennes tvillingsyster Janice.