Bornholm – Kræmerhuset i Skarpeskade

Så är jag hemma igen efter några härliga dagar på Bornholm och även sista etappen på resan gick bra. När vi åkte med bussen från Visby till Lye och närmade oss Heffride sprang ett rådjur över vägen precis framför bussen: ”Jaha ja, där har vi ett, här brukar de passera”, sa Karlsson helt lugnt och bromsade en aning, så att det hann över. Sen hade jag bara bilturen hem till Odvalds kvar och den gick också utan några missöden och 02.30 kröp jag i säng.

I dag skiner solen, jag har packat upp, tvättat en maskin och vattnat både ute och inne. Det har kommit lite regn medan jag varit borta, men inte mer än en 5-6 mm, så det var ganska torrt i krukorna.

Jag är mycket nöjd med min kortsemster och det allra roligaste var ju överraskningen Eva bjöd på. Sällan har jag väl blivit så paff som när hon klev ombord på bussen i Visby. Hur vi träffats tidigare kan du läsa om HÄR om du vill. Det blev många glada skratt bland våra medresenärer när vi skulle förklara hur vi kände varandra och hur det kunde vara att hon var med på en resa från Gotland.

Eva, som nu flyttat hem från Las Palmas, bor i Ystad och hon hade läst i bloggen om min planerade resa, kollade med Karlsson om det fanns plats för henne i bussen, tog flyget till Visby och bodde där ett par dagar och sedan följde hon med på vår bussresa. Hon fick uppleva två nya öar under bara en veckas tid!

Hotell Griffen låg bra till i Rønne och håller säkert god standard och rummet var fint, även om ingen av oss fick havsutsikt. Bussresenärer ansträngde de sig inte speciellt mycket för, det var tydligt. SPA-avdelningen var bara öppen de tider vi var ute och åkte och maten var under all kritik, med en hovmästare som var på gränsen till oförskämd. Det var så att till och med den snälle Karlsson fick höja rösten lite. Det enda som smakade bra var frukosten och så en räksallad, som vi fick sista kvällen.

Här kommerr några bilder från den fantastiska trädgården vi var och besökte. Det var synd att mitt batteri i mobilen tog slut, för butiken var också otroligt fin och där skulle jag velat ta några kort, men jag lämnar en länk till deras hemsida ifall du kommer till Bornholm någon gång.

Klickbara bilder från Kræmerhuset!


Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bornholm. Bokmärk permalänken.

18 svar på Bornholm – Kræmerhuset i Skarpeskade

 1. Vilken underbar trädgård ni besökte! Där skulle jag gärna varit med!
  Men, åh vad jag blev arg när jag läste om hotellet och hur dom behandlade er!!!
  Hoppas att många läser din blogg och sprider det dåliga ryktet vidare, så att dom får färre gäster!
  Kan du inte gå in på Tripadviser och skriva ett omdöme om hotellet, dom borde få veta hur dåliga dom är!
  Men att resan totalt sett blev bra, är ju huvudsaken!
  Må väl, kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig överraskning att din vän anslöt till resan så ni fick sällskap! Vi går alltid in på Tripadvisor och skriver omdömen om hotellen som vi bott på. Det är oftast till väldigt god hjälp för andra som står inför en bokning. Fantastiskt vackra trädgårdsbilder!

  Kram

 3. Gigi skriver:

  Den trädgården var/är helt fantastisk och där kan man gå länge och bara njuta. Så vackra bilder du visar. De ger verkligen trädgården all rättvisa.
  Men vad tråkigt att ni ficke n dålig hotellupplevelse. Hoppas verkligen att Karlsson skickar in en klagan till dem om detta. Vår upplevelse av hotellet förra året var helt annorlunda och positiv. Vi hade havsutsikt, visserligen på bottenvåningen, men det var OK. Bra frukost och det var fläskstek till middagarna. Ingen kulinarisk höjdare men personalen var inte otrevlig.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var väl i stort sett bara en obehaglig man, som vi tror var hovmästare, de andra var ok.
   Men visst påverkade oss alla. Och så den dåliga maten…
   Det hotellet vill jag inte bo på flera gånger.
   Kram

 4. Du har haft en härlig kortsemester – sådana är guld värda.
  Jag har inte råd att resa längre bort just nu, så det känns bra med en tid på stugan, eller en utfärd med buss som det ska bli nästa vecka.
  Kram!

 5. Gunnel skriver:

  Vilken kul idé av din väninna att åka med från Gotland. Det där hotellet borde verkligen få sig en näsbränna. Hoppas många klagar och på ett sätt så att det varnar många kommande gäster. Kram

 6. Laila skriver:

  Du verkar ha haft en härlig resa frånsett hotellmaten och servicen där. Det har blivit en massa fina bilder som vi sett i alla fall. Kul överraskning av Eva.
  Ha en skön kväll.

 7. Kraka skriver:

  Verkar varit härliga dagar du haft.
  Jag är så sugen på en kortare resa, men det finns inte tid för det just nu. Det får bli stugan istället. Vi ska snart flytta ut dit lite mer permanent för sommaren. Pojkarna ska kastreras imorgon och när de hämtat sig från operationen ska vi flytta ut.
  Ser fram mot soliga, varma dagar. Men dte var bra att det kom ordentligt med regn. Jag var orolig för mina hallonbuskar ett tag. Såg i förrgår att det är finna kart på krusbärsbusken nu. Längtar efter krusbärspaj.

  Kram

 8. Kul med din väninna Eva! Att hon kunde hålla sig och inte berätta – det skulle jag aldrig ha grejat!? 😆
  Sen var det ju mindre kul med det trista hotellet. En sån sak kan förstöra allt det andra roliga man upplevt. 👿
  Varför inte klaga på nätet till hotelledningen, man vet inte. Ni kanske ser till att andra inte råkar ut för detsamma i alla fall, även om ni själva förmodligen aldrig kommer bo där igen. 🙄
  KRAM
  Susie

 9. Helena Sandegren skriver:

  Vad härligt att ta flyget till Gotland och bli med på resan, och du visste ingenting.
  Vilka blommor och park, helt fantastiskt.
  Vad tråkigt med hotellet, hoppas bussbolaget inte reser dit igen. Hoppas dom skärper sig, det är ju viktigt att gästerna är nöjda och kommer igen.

 10. Elisabeth skriver:

  Vilken vacker trädgård! Kul med överraskningar! Eva’s entré skulle vara kul att ha sett!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *