Botaniska trädgården den 23 oktober

Jag tycker om att gå i Botaniska trädgården och igår tog jag mig en promenad där. Det var parkarbetare lite överallt som höll på och krattade löv och ordnade i rabatterna, solen sken lite svagt och det var flera besökare än jag som strövade omkring där.

Japansk Zelkova eller Keyaki, det kan bli över 1000 år gammalt

Blommor i alla ära, men jag tycker nästan allra bäst om alla de vackra träden och igår var det här verkligen iögonfallande.

Höstcyklamen

När jag fått mitt lystmäte på blomsterprakt var klockan nästan tolv, så då åkte jag till Korpen och åt lunch där, innan besöket hos sjukgymnasten. Jag valde en fiskgratäng och den smakade riktigt bra.

Indiankrassen blommade ännu

Utvärderingen gick bra (tror jag). Det var samma frågor och övningar som vi gick igenom första gången jag träffade henne. Nu ska hon mata in uppgifterna i sin dator och sedan se om de här sex veckorna har förbättrat någonting. Vi åtta som varit med har ingått i ett pilotprojekt, så utifrån våra erfarenheter ska sedan den här osteoporosskolan utvecklas vidare.

Stormhatt

Efter besöket på Korpen körde jag hem, så något besök på Östercentrum blev det inte och det var kanske lika bra. Jag hade ju redan gjort av med en massa pengar.

Ännu finns det en och annan ros

Och mer lär det bli, för när jag kom till Klintehamn lämnade jag av bilen på Preem, för den lille Golfen har hållit på och tjatat om service hela sommaren, så i dag ska den få det och det lär kosta en bra slant det också.

Dahliorna har också klarat första frosten

Förhoppningsvis blir det fortsatt uppehållsväder ett tag till den här molniga och disiga tisdagen, för fram på dagen får jag ta mig en promenad till Preem för att hämta bilen. Jag behöver få hem den, för i morgon hade jag tänkt jag åka till Fröjel och vara med på Onsdagsträffen i Skolgården och på torsdag ska vi SPF:are till Toftagården och äta lunch och lyssna på ett föredrag av fd hovstallmästare Mertil Melin.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Botaniska trädgården den 23 oktober

 1. Oj, vad du är aktiv! Och pengarna flyger iväg! Men så är det ibland, inte mycket att gör åt det… Och bilen kostar mycket att ha. Vi måste köpa nya vinterdäck i år, det lär ju också kosta en slant.
  Så fint och välhållet det är i Botaniska trädgården! Det är så trevligt att gå omkring på sådana ställen, och så mycket inspiration man kan få där!
  Ha det nu så kul på alla dina aktiviteter!
  Kram, Monica

 2. znogge skriver:

  Så fint det ser ut i den Botaniska trädgården. Knappt att man kan tro att november närmar sig med stormsteg.

  Kram och fortsatt trevlig tisdag!

 3. Gunnel skriver:

  Du har en fullspäckad vecka. Trädet är verkligen tjusigt med så många blandade färger på en gång. Blommorna är också vackra, men den här gången får de se sig slagna av ett träd. Kram

 4. Kicki skriver:

  Det var ett vackert träd, men så förvånad jag blev av att se att cyklamen kan blomma utomhus än.
  Kram/Kicki

 5. Kraka skriver:

  Jag tycker också om att promenera i parker och titta på blommor och växter. Kanske alldeles speciellt på hösten då färgerna är precis i min favoritskala.

  Ha en fin tisdagskväll!

  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Härligt se bilderna från en av mina favoritplatser i Visby! Många blommor kvar fortfarande! Du har rätt i att träden är vackra!

 7. Frida G Svensson skriver:

  vilken rofylld plats att spatsera på!

Kommentarer inaktiverade.