Bråk och inbrott i Klintehamn igen / DN beklagar

Söndagen den 22 februari 2009 | 13:50 | -0,5°

Så har buset i Klintehamn utmärkt sig igen. Tidigt i morse upptäckte nattpatrullen från Hassela att någon slagit sönder en fönsterruta i en blomsteraffär och när de skulle undersöka det, fick de se en man komma ut därifrån. De följde då efter honom på hans fortsatta runda i Klintehamn. När han försökte ta sig in på Preem gick de till angrepp och försökte ta fast honom. Han försvarde sig då med en hammare och skadade en av angriparna. Han lyckades dock inte ta sig loss utan de höll fast honom och kallade på polis, som snabbt var på plats och anhöll mannen. Enligt radion och tidningarna är inbrottstjuven en man i 32-årsåldern, så den här gången kan det väl knappast vara någon från Hassela. Jag kan inte nog betona hur glad jag är, att jag inte har barn eller barnbarn, som riskerar att bli inblandade i sådana kretsar som det finns i det här samhället.

Tekniskt fel, DN beklagar

I dag beklagar Dagens Nyheter röran de hade i tidningen igår. Ursäkten var på sin plats, men visst är det klassiskt att skylla på tekniska fel. Det finns alltid en människa som gjort ett misstag bakom alla de så kallade tekniska felen.

Att sitta inne och läsa passar alldeles utmärkt idag för det är ett riktigt busväder. Det blåser och snöar på tvären. Maken fick ut med traktor och skopa och skotta på gården för att han skulle få ut bilen och det lär väl bli en skottarvända till i eftermiddag om inte vädret lugnar ner sig snart.


När det vräker på som värst ser man nästan inte skogen

På förmiddagen igår hörde jag ljudet från en traktor och kunde inte fatta var det kom i från. Jag tittade ut på gården, nej maken var i skogen tillsammans med Bosse, så hans traktor var det inte och inte fanns det någon traktor på vägen heller. Då fick jag se vad det var:


Det var grannen som bogserade pulkor med barn i efter traktorn på åkern här mittemot. Gissa om de hade roligt!

Igår var solen framme ett litet tag efter lunchen och det var ganska vindstilla, så jag tog en promenad ner på Klinte och sedan kom Åke och hämtade upp mig när jag varit på ICA och handlat. På kvällen såg vi naturligtvis på Melodifestivalen. Jag gillar fortfarande inte Petra Mede, hon skulle vara mycket bättre om hon inte ansträngde sig så mycket att vara rolig. Jag fattar inte att hon inte märker att hon inte får någon respons på sina lustifkationer. “Gotlänningen” Mikael Rickfors kom femma och det fick han väl vara mer än nöjd med och absolut bäst igår kväll tycker jag att Molly Sandén var. Hon har nog en chans till en riktigt bra placering i finalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt o Tänkt, Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *