Bredbandstrassel

Fredag 4 april 2008 | 11:20 | Stilla och fint, 7&#176

Idag går det inte att få kontakt med omvärlden via internet för vår leverantör, Ephone, har problem med att dela ut IP-adresser på Gotland. Tur att man inte har IP-telefoni för då hade man ingen telefonförbindelse heller. Jodå, jag har mobiltelefon, men i alla fall!

På förmiddagen har jag varit ute i trädgården. Det är så skönt väder idag och fågelsången är helt otrolig nu. Igår såg jag staren för första gången. Två stycken satt i päronträdet ute på storgården och det verkar som om alla tre holkarna, som sitter på ladugårdsgaveln, får hyresgäster i år också, för nu är det 5-6 stycken som flyger omkring där.

En bofink satt uppe i almen och ropade efter sällskap, när jag satte ut den nymonterade kompostbehållaren och fyllde i det första lagret i den. I botten ska man ha lite grenar och annat luftigt material, sedan mer finklippt och slutligen lite jord och därefter kan man börja lägga på matavfall, som ska täckas med växtdelar eller kompostströ. Sedan ska förhoppningsvis nedbrytningen börja, värme utvecklas och användbar kompostjord bildas. Det blir nog en hel del pyssel med det här!

Lärkorna drillar och ett korppar flyger fram och tillbaka över gården och man hör deras karaktäristiska läte, “korpkorp, korpkorp”. Det är ett fågelläte som inte fanns här för sådär en tio år sedan, men nu blir korparna mer och mer vanliga. Det är en vacker fågel och en fantastiskt skicklig flygare. Alla fåglar verkar väldigt stressade där de flyger omkring sökande efter partners, lämpliga boplatser och material att bygga av.

Nu är det dags att börja med lunchen, så jag avbryter här och återkommer senare, så får vi se om det finns någon bredbandsförbindelse då.

12:55 – Har man sett, nu fungerar bredbandet igen! Tack för alla gulliga kommentarer den här veckan, jag vet att jag varit lite dålig på att svara på dem, men jag ska försöka bättra mig. Nu ska jag ladda upp det här och ge mig iväg ut i trädgården igen. Man får passa på, för enligt väderleksrapporten väntas sämre väder igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, IT & Internet, Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *