Brevduva


I dag har jag
agerat brevduva, för de SPF:are som inte kom till årsmötet igår måste ju få sitt program för 2018 och medlemsavin så att de kan betala in årsavgiften.

Det var ganska skapligt väder när jag gav mig iväg fram på förmiddagen, men när jag hunnit med ungefär hälften av breven började det regna. Då gick jag in på Konsum och köpte porto till de brev som Postnord får ta hand om. Jag satte mig och klistrade på frimärkena och när jag var färdig med det, lämnade jag dem i kassan och sedan gick jag hem, medförande en bunke med en lunchsallad. Nu är det bara åtta brev kvar att dela ut, men dem tar jag någon dag när vädret är bättre, för det regnar fortfarande.

Monica med bloggen Tjernhus hade ett inlägg häromdagen med fina vårtecken. Bland annat en bild av vintergäck och det trodde jag inte fanns här ännu, men när jag gav mig iväg ut i förmiddags fick jag se en i grannens täppa. Ännu stod den ensam, men det var flera på väg upp.

Egentligen är det väl lite larvigt att hålla på och lägga upp bilder av snödroppar, vintergäck och annat, för de ser ju exakt likadana ut varje år, men man blir ju så glad när man får se dem. Man skulle ju kunna använda samma bild som man tog för ett, två eller åtta år sedan, men det är som om det inte gälls. Ett vårtecken ska vara nyplåtat!

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Vårtecken, Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

22 svar på Brevduva

 1. Håller helt med dig: Man visar bilder på blommor år efter år (ja, jag gör det i alla fall), men självklart ska dom vara nytagna! Det bara är så!
  Vintergäck är lustiga – plötsligt en dag, så är dom bara där! Man kan ha tittat i rabatten dagen innan och inte sett någonting…
  Du har minsann mycket jobb med er SPF-förening, hoppas att medlemmarna uppskattar dig ordentligt?
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vintergäck är verkligen trevliga och man kan se hur de poppar upp från den ena dagen till den andra.
   Jag hoppas att medlemmarna inser att det är en hel del pyssel med den här föreningen. Man blir lite trött ibland. 😉
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Vår redan och vårlökar. Det verkar långt till dess här. Visserligen har vi inte någon snö, men ingen värme direkt heller och några vårtecken i naturen har jag inte sett ännu. Jag får njuta av din vackra bild så länge.
  Så du får också agera brevduva, som mysingen och jag. Det brukar vara trevligt att gå den rundan, om orken finns.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Här är inte heller någon större värme, men de här lökarna är tacksamma bara temperaturen är över nollan.
   Jag kommer ihåg att du och Mysingen också brukar vandra runt med försändelser till spf-are.
   Kram

 3. Ingrid, glöm förra årets vintergäck, de finns inte, det är som du säger, årets nya som ger glädjen och som gäller. Hoppas vintern inte blir värre än så här, en fin vecka önskas till dig av Britta

 4. Gunnar skriver:

  Fortsätt gärna lägga ut bilder på vårtecken. Blir lite avundsjuk ibland eftersom ni brukar vara långt före med våren men mest inspirerad. Jag såg nyss att vi alla fall har en julros på väg att slå ut.

 5. Gunnel skriver:

  Jag trodde först du hade skaffat dig ett litet brevduveslag. Jag håller med dig om att vårtecken ska vara nytagna. Kram

 6. Kerstin skriver:

  Vårtecken blir man glad av och särskilt när snön ligger meterdjup som här.

 7. Men du…fortsätt att vara larvig! 😆 Det är så mysigt med dom här små vårtecknen, även om det fortfarande är vinter!! 😉
  KRAM
  Susie

 8. Znogge skriver:

  Vårtecken kan man inte får för många av så fram med bilderna bara! Känns liksom hoppfullt…

  Kram

 9. Kicki skriver:

  Men så klart att blomman måste vara för året, annars blir det ju fuskigt, även om ingen ser skillnaden.
  Lika grått här som hos dig.
  Kram

 10. Lambergsfrua skriver:

  Ja men självklart ska vi kunna få visa bilder av de första vårblommorna även om de återkommer varje år! Det är så roligt att följa vårens ankomst i olika delar av vårt land. Och visst känns det kanske lite fuskigt att använda gamla foton på ”nykomlingarna”, även om det ändå är helt acceptabelt. Det viktigaste är ändå att man har sett just den vårblomman eller flyttfågeln.
  Här har vi haft lätt snöfall hela dagen, men ändå ligger det bara ett ytterst tunt snötäcke på marken här. Jag hoppas att det har försvunnit till i morgon bitti, då vi måste ut med bilen…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Här regnar det och regnar och regnar. Jag tänker med saknad tillbaka på de fina dagarna vi hade med lite lagom snö, några grader kallt och solsken. Det är ju så vintern ska vara!
   Kram

 11. veggiehäxan skriver:

  Jag har inte sett några vårtecken än. Men visst ska det vara nytagna bilder. Själv lägger jag upp rätt mycket bilder på träd under mina promenader. Oftast samma träd och följer årstiderna. Nu längtar jag till barmark och lite varmare i luften så jag kan ge mig ut på mer promenader med rullatorn igen. När jag börjar kunna gå upp mot skogen lägger jag upp trädbilder igen☺

Kommentarer inaktiverade.