I dag har Britta och Birgitta namnsdagar och då borde det vara lite somrigt, varmt och skönt väder, så kallad brittsommar.

Enligt SMHI finns en legend som säger att Heliga Birgitta tyckte att klimatet i Norden var så kallt och bistert att hon bad för oss. Herren ska då ha svarat med att kring den heliga Birgittas dag ge oss några extra sommardagar.

Det tycker jag är en vacker definition av begreppet brittsommar, men i dag har vår Herre missat totalt.

I förmiddags var det i alla fall riktigt varmt och skönt på min uteplats och jag tog GA med mig ut och satt och löste korsordet, men fröjden blev inte så långvarig, för det drog in stora svarta moln, så jag gick in och dammsög i stället. Den där morgonsolen avslöjade att det fanns behov av en vända med snabeldraken.

Efter lunchen gick jag till Rondo, där Röda Korset hade ordnat underhållning med Lennart Wahlman, lotterier och kaffeförsäljning i ett försök att få in pengar till Världens Barn-insamlingen. Tyvärr var det inte så många som kom, vi var nog totalt ca 20 personer, men vi som var där hade det mycket trevligt. Det är bara att tycka synd om alla de som inte gick dit.

När det var slut på Rondo gick jag en vända till Konsum och på vägen hem började det stänka med regn och jag hann precis innanför dörren när det började regna på allvar.

Grattis alla Brittor och Birgittor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...