Brotom däggen jeser

Jo, däggen jeser!

Varje gång jag sätter en bulldeg kommer jag alltid att tänka på en historia om en kille som jobbade i järnaffären som pappa och hans bror drev. Järnaffären hade också gasoltuber till spisar och en dag hade en upprörd kvinna ringt och då fått tala med det här unga affärsbiträdet.

– Det är bråttom, ni måste komma med en gång och byta gasoltuben för degen jäser och jag måste snart börja grädda bullarna, sa kvinnan.

Han som tog emot samtalet var en nitisk kille, som antecknade under samtalet och sedan tog han med sig lappen ut pappa och visade den. Där hade han skrivit ”brotom däggen jeser”!

Här är det inte så ”brotom”, men nu är det snart dags att baka upp degen och sen får vi se om det blir några fina lussekatter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.

17 svar på Brotom däggen jeser

 1. Gunnel skriver:

  Jag kan riktigt känna hur gott det doftar. Kram

 2. Gunnar skriver:

  Ha,ha och jag som trodde att det var Gotländska.

 3. Lisbeth skriver:

  Idag verkar det vara som om en stor del av befolkningen bakar lussekatter. Såg det på Facebook och i många bloggar. Har jag missat något? Funderar på om det kan var så att ett rekord ska slås. För mig får det vänta till nästa veckan men jag längtar redan efter doften och provsmakningen
  Ha en fin dag

  • Ingrid skriver:

   Egentligen brukar jag inte baka lussekatter förrän lagom till Lucia, men nu har jag så gott om plats i frysen. Dottern kommer hem till helgen också och då vill hon nog smaka en lussekatt 🙂

 4. Gunnel skriver:

  Vad är Gotlandsbullar?

 5. Ama de casa skriver:

  Åh så gott! Vilken tid kan jag komma? 😉

 6. Astrid skriver:

  Ja vilket kul minne. Jag borde också baka lite saffransbullar , det ser så gott ut.
  Du skriver som svar att det är läggningen som skiljer, på vilket sätt

 7. Hejsan Ingrid !

  Vad duktig Du är.Jag har bara postat girot och fyllt på foder åt katterna. Både skönt och inte att inte ha några förpliktelser. Ska bara ordna så jag kommer iväg till M på Torsdag.Via SL-information och få mellanskillnaden på accesskortet..

  Skrev just det hos Klokegård kan ju inte fara någonstans har ju utkatternas utfodring att sköta.Hurra så glad jag blir.Ina har gjort små värmekojor åt dom.Hon har ju egna kissar borta vid Maxi.Har inte sett en enda än så länge de är så skygga, de jag ser är innekatter son tjyvar käket.De går inte att schasa bort, de bryr sig inte om mig.De slår dövörat till.

  Jag vill också baka. Fast jag får ju ändå inte äta vetebröd.Men en saffranskaka som jag såg recept på hos någon.Glömt hos vem det var.Varför skrev jag inte upp det. Minnet svek mig.

  Kram MAJSAN

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men visst blir jag sugen på hembakat…längesedan nu. Skrev just ett inlägg om Coops ”Exklusiva” Stenungsbakade bröd…kommer fryst… direkt fr. Polen !!
  Vem ska man tro på i dagens läge?
  Förstår att du vill ha hembakat när dottern kommer på besök 🙂 Så roligt för er att hon kan komma och hälsa på när det närmar sig advent:-)
  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

 9. Lambergsfrua skriver:

  Lycka till med baket! Hoppas däggen jeser som den ska 😉
  Varm kram!

Kommentarer inaktiverade.