Brukar du läsa tidningar på nätet?

Det gör jag så gott som dagligen. Inte speciellt ingående, men klickar mig in när jag ser någon intressant rubrik och då fungerar det ganska bra, men annars tycker jag att de är ganska bökiga att leta sig runt i med massor av blinkande reklam och annat tingeltangel.

Jag har däremot upptäckt La Sicilia online som jag tycker är helt otroligt bra. Inte för att jag kan läsa så mycket precis, men upplägget är verkligen tilltalande! Man bläddrar sig fram antingen sida för sida, eller väljer i menyn till vänster. När man klickar på en rubrik eller artikel kan man läsa den förstorad i högerspalten, alla bilder går att förstora och om man vill kan man välja att få hela sida i pdf och då kan man förstora så mycket man vill. Helt perfekt för den som har svag syn. Klickar du på bilden här ovanför så kommer du till tidningen och kan själv testa hur den fungerar.

Tänk om de svenska tidningarna kunde göra något liknande!

Uppföljning 9/2-11: Ute i ogjort väder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Brukar du läsa tidningar på nätet?

 1. Suss skriver:

  Jag kan klicka in mig på Västerbottens-Kuriren ibland, eftersom jag bott däruppe i 23 år, annars föredrar jag en papperstidning till frukosten och att ha kvar för att bläddra fram korsord, TV-program, bioannonser mm.
  Trevlig helg och hoppas på ett bra innehåll i helgtidningen. KRAM

 2. Znogge skriver:

  Det var ett tilltalande och praktiskt upplägg måste jag säga! Dessutom får du chans att träna din italienska oich följa med i vad som händer. Fast du kan så klart få direktrapport!

  Kram

 3. Henry skriver:

  Carin och jag läser gärna nättidningar, både riks- och lokala. Man får nyheter när de är färska.

  Åke och du får några stora kramar på ”Kramens dag”!

 4. Jo, nog händer det att jag gör det men inte varje dag, har ju LT på facebook, där kommer upp sånt som är viktigt, fast ibland läser jag dödsannonserna.De har börjat med det sedan ett tag tillbaka.Inte för att jag tror jag känner någon, men man vet aldrig.I början då jag just skaffat datorn, läste jag Borås tidningen varje morgon och LT, sen har jag några tidningar som Karlstad,Kalmar,Oskarshamn,Örnsköldsvik,Östersund m.fl.Börjar jag läsa kan jag inte sluta.
  Kanske jag skulle läsa några,bättre läsa än lyssna på teve, de flesta pratar otydligt,svårt att höra. Ja, Du vet.
  Om jag ska vara ärlig, så föredrar jag bloggarna.Det är nyheter där med.

  STOR KRAM

  Majsan

  • Ingrid skriver:

   Visst finns det nyheter att hämta även på bloggarna, där diskuteras ju det mesta.

   Jag läser inte så mycket tidningar på nätet i och med att vi har två papperstidningar.

 5. Tina skriver:

  Jag läser alla tidningar på nätet. Lokaltidningarna, dom svenska kvällstidningarna, ibland Södermanlands Nyheter och dom finska kvällstidningarna. Det gör jag bara för att prenumerera lönar sej inte eftersom jag inte är hemma alla dagar och jag har så långt till närmaste tidningsställe… Och så står det så mycket strunt i dom så det vill jag inte betala för ;o))
  Sen kan jag få en gratis lokaltidning i brevlådan ca 1-2 ggr i veckan. Den är bra att elda med…

  • Ingrid skriver:

   Har man inte tid att läsa de dyra tidningarna är det ju ingen idé att prenumerera på dem, det förstår jag mer än väl, då är ju nättidningarna jättebra.

 6. Kicki skriver:

  Jag läser inte ofta tidningarna på nätet. Nöjer mig oftast med vår lokala morgontidning och radion.
  Läste just om ditt antiklimax med postkodlotterier. Ja, fasen så snopet. Speciellt som man visste att storvinster delades ut på Gotland.
  Jag hade större tur, för när jag gick ut på internetbanken idag, så hade vi fått 1000 kr x2 insatt från postkoden, utan att ha fått nåt meddelande via e-post innan., i november vann vi ju 150 kr på tre lotter, då fick jag meddelande om det via mailen.
  Jag kan inte blogga just nu. Har sumlat bort lösenordet, jag har inte haft nåt eget(måste se till att fixa det när jag får det nya från One.com). Jag har skickat tre mail till dem om ny kod, men än har inget kommit. Fasen också om detr inte kommer förrän på måndag.
  Ha en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Förra sommaren vann vi 1000:- var två månader i rad – inte var det någon som ringde då och inte kom det något mail heller – pengarna bara fanns där på kontot, så du förstår att jag trodde att det gällde storkovan den här gången.

   Så försmädligt att du missat ditt lösenord, hoppas att du får det snabbt som attan!

 7. Inger Maryissa skriver:

  Jo, jag brukar läsa tidningarna på nätet.
  P.g.a mina ögon så är det lättare än att läsa dem så.
  Har problem att läsa böcker och tidningar på annat sätt.
  kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Jag läser både nättidningar och papperstidningar – men det är som du säger Ingrid, att många har ganska plottrig layout och onödigt krånglig manövrering mellan sidorna.

  Vad imponerad jag blir av att du läser italienska så pass bra, att du kan ta till dig nyheterna på nätet. Väldigt praktiskt förstås, så du vet vad som händer och sker omkring dottern och hennes familj.

  Önskar dig och din Åke en fin helg!
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

 9. Skatan skriver:

  Jag läser ofta också tidningar på nätet även om vi prenumererar på en del som jag då föredrar att läsa som papperstidning. Men den här La Sicilia var ju suverän i sitt upplägg.

  Nog skulle våra tidningar tjäna på att ”härmas” …

  Kram och jag hoppas du får en fin eftermiddag och kväll framöver…

 10. sussi herlitz skriver:

  Hej Ingrid.Måste bara få säga att din blogg är så bra. kollar varje dag.MVH Susanne Herlitz

Kommentarer inaktiverade.