Buttus dag

Foto Luc Viatour

Idag är det Buttus dag enligt Gutamålsgillets allnakku.

Flundror gillar vi skarpt och förr var det många som fiskade dem och vi åt både stekta och rökat flundror många gånger under sommaren. Men skulle någon fiskare få en ”butte” kastades den, för den ansågs inte värd att ta vara på. Nu är det helt annorlunda och så här presenterar allnakku fisken:

A buttå är en piggvar, en mycket knottrig sorts flundra, som kan bli stor som en medeltidssköld. Den har kommit till heders på senare år och blivit delikatess och landskapsfisk.

Det har varit något krångel med One.com idag igen, så det gick inte att komma in på bloggen i morse och det var inte bara min blogg som inte var tillgänglig, utan andra bloggar och hemsidor också.

Idag är sonen igång och fixar i vår lägenhet, tre fula garderober är borttagna och en vägg mot köket uppsatt. Grejorna jag beställt till kök och badrum har vi varit och hämtat. Just nu är jag hemma en vända för att fixa till lite lunch. Jag ska försöka lägga ut några bilder senare idag.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Flytten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Buttus dag

 1. Znogge skriver:

  Plattfisk åt vi mycket när jag var liten. Numera blir det inte lika ofta utan lax är nog den vanligaste fisken här hemma.

  Så skönt att arbetet fortskrider planenligt i er lägenhet. Ska bli spännande att se lite bilder från den.

  Kram och trevlig lördag!

 2. BARBRO skriver:

  Hej syster!
  Fläng inte för mycke bara.
  Kram!

 3. Bo skriver:

  Verkligen fin bild på fisken såadn fisk äter vi gärna med lite remoulade.

 4. skogsnuvan skriver:

  Plattfisk är ju en delikatess tycker jag men just nu fiskar brorsan abborre och han har fileat några stycken som vi ska festa på. Det är inte helt fel det heller

 5. HEJ iNGRID !

  Så festligt, jag tog fram flundror till middag för en timme sedan,som jag skulle ha räkor till men de har jag ätit på en äggmacka nyss.Så jag fick tina flera, har i lag, men det är inte lika gott.Piggvar är en god fisk.Plattfiskarnas sätt att simma är kul.
  Lite väta har vi fått idag, var ut vid 14.30 tiden,fyllde på mer vatten i byttan i lillskogen, den var vält och tom.La räkskalen bredvid, kanske någon knaprar i sig dom.

  Kram Majsan

 6. Ama de casa skriver:

  Tur att jag fick en förklaring direkt på vems dag det egentligen var 🙂

Kommentarer inaktiverade.