Byta namn

Va! Ska kungen byta namn på Sverige? Det var min första reaktion när jag fick se den här rubriken. Det är väl ändå inte möjligt!
Och så illa var det inte, utan det är kungen i Swaziland, Mswati III, som tröttnat på att man blandar ihop Schweiz och Swaziland. Annars är det ju vanligt när man är utomlands att folk inte kan skilja på Schweiz och Sweden. Säger man att man kommer från Sweden får man ofta en frågande blick och en rättande kommentar: ”Schwizerland?”

Så nu får vi ännu ett nytt namn på de afrikanska länderna att hålla ordning på. Swaziland ska fortsättningsvis heta eSwatini. Jag kunde namnet på de flesta länderna i Afrika när jag gick i skolan, men någonstans på vägen har den kunskapen gått förlorad i och med alla ändringar.

Det är ett härligt väder i dag och jag har suttit ute i shorts och linne och njutit i solstolen, men nu vågar jag inte ligga där längre. Jag vill ju inte ställa till med någon soleld. Det får bli en promenad i stället i eftermiddag.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

8 svar på Byta namn

 1. Znogge skriver:

  Förväxlingen mellan Schweiz och Sverige är ju välbekant och man har fått förklara mer än en gång. Men jag tycker nog det är bäst att vi behåller vårt gamla namn. När det gäller länderna i Afrika har så många ändrats att jag faktiskt inte heller är så säker på alla längre eller var de ligger. Vissa sitter som berget men långtifrån alla trots att jag är lärare i SO. Nästan lite pinsamt men så är det. Det samma gäller vissa länder i sydöstra Europa…

  Härlig sommarvärme här med så bara att njuta av dagen!

  Kram

 2. Varför tror alla att Sweden egentligen är Schweiz? Varför inte tvärtom? Det har jag ofta undrat!
  Sol och sommarvärme här idag också. Vi fick oväntade gäster, så här har det fikats på altanen för första gången i år! Såå härligt!
  Ha en fin fredagskväll! Undras vem som åker ut i Let’s dance? Det är aldrig den man tror…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det kanske förekommer tvärtom också. Det kanske finns en hel massa schweizare som är jättetrötta på att förväxlas med svenskar.
   Gustav blev det! Det var ju verkligen oväntat. 😯

 3. Kraka skriver:

  Haha… Ja, jag undrade också, men på lite annorlunda sätt. Trodde att jag av någon anledning hade en gammal sajt uppe, en från 1:a april. Men sedan såg jag ju vad det handlade om.
  Jag höll inte på att få komma med planet till Marrakech från Oslo eftersom den som kontrollerade passet envisades med att jag var schweizisk medborgare och då behövde visum. Jag envisades med att det ju stod klart och tydligt i mitt pass att jag är svensk och hade ett svenskt pass. Men hon envisades lika mycket med att det stod i hennes dator att jag hade schweiziskt medborgarskap och hon gick inte att övertyga. Men ho lyckades få kontakt med en överordnad som kunde reda ut begreppen. Som tur var hade jag gott om tid innan planet skulle gå…
  Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Jag reagerade ungefär som du över rubriken. Jag har tappat namnen på väldigt många afrikanska länder, tyvärr.

Kommentarer inaktiverade.