Dag två – Pellisar, pellisar

Igår kväll gick jag till La Spelonca och träffade bekanta, både gamla och nya. De gamla var ägarna till restaurangen som vi lärde känna redan 1979 när vi var där första gången och de nya var från Italiens vänner Gotland.

Involtini di spada och caponata

Jag hade bestämt mig för vad jag skulle äta redan när jag gick hemfrån och Involtini di spada smakade väldigt gott, precis som jag mindes det. Just när jag ätit färdig kom det två par från föreningen och de valde samma meny som jag. Jag hade ännu vin kvar i mitt glas, så vi blev sittande tillsammans och vi satt länge och åt och drack gott. Ägaren Tanino spelade och sjöng för oss och avslutade med Oh Sole Mio. Det var som att uppleva gamla tider, då Tanino, Claudio och Claudios bror Pippo underhöll turister från olika delar av Europa på ett mästerligt sätt.

I dag ringlade sig kön lång till bröd och fruktbilarna

Det blev sent innan vi var hemma på Villa Giardini igen, men kvällen var ännu ganska varm, så jag satte mig ute på balkongen en stund innan jag skulle gå till sängs. Då drog ett ståtligt fyrverkeri igång uppe över bergen och är det något italienarna kan så är det att smälla av fyrverkerier. Jag trodde aldrig att smattrandet och blixtrandet skulle ta slut.

Meter efter meter av pelargonlådor längs La Cambusa

I dag gick jag ut på en förmiddagspromenad och tog kursen ner mot hamnen. Det växer mycket vackra träd, kaktusar och blommor på Sicilien men pelargoniorna överträffar nog det mesta.

NIke

När jag kom in på en tvärgata fick jag se en helt fantastisk trädgård med rad efter rad av otroligt vackar pelargonior i stora krukor. Det kunde jag se trots att de var väl inhängnade både av galler och nät.

Det gick en äldre man därinne med en vattenkanna och jag sa att jag tyckte att han hade en väldigt vacker trädgård och frågade om jag fick ta ett kort. Jag tror att han var lite stolt när han öppnade en av grindarna och erbjöd mig komma in.

Till lunchen kom Eva hit och vi gick till La Conciglia och åt. Jag valde tortellini, som jag sedan tidigare vet är gott där och Eva en pasta med räkor och musslor. Till det drack vi en flaska vin, så sen var det gott att lägga sig i en solstol i skuggan under en palm här på Villa Giardini och sova middag.

Nu ska jag ha mig en kopp kaffe och sen gäller det att passa tiden när TUI-guiderna kommer hit, för jag tänkte boka mig en utflykt – I Gudfaderns fotspår – heter den.

Nog har man det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2018. Bokmärk permalänken.

18 svar på Dag två – Pellisar, pellisar

 1. Znogge skriver:

  Ja, du har det verkligen härligt! En av gångerna när vi var på La Spelonca fick yngsta fröken komma in i köksdelen och sätta in och ta ut pizzor vilket självklart förevigades på bild. Har ett minne av att vi åt bland annat svärdfiskroulader och att det var väldigt gott. När vi var där för nio år sedan var det också några som spelade och sjöng väldigt bra. Utflykten låter intressant så även om strandlivet är skönt så är det också roligt att se något mer!

  Kram och ha det gott i värmen!

 2. wiolettan skriver:

  Så underbart det låter. Ser också så underbart vackert ut.
  Härligt med fyrverkeri också, att se det så där på behörigt avstånd.
  Skulpturen Nike är ju annorlunda, så fin.
  Ha det fortsatt bra och njut.
  Kram!

 3. Åh, så roligt att se dina bilder och läsa om Tanino och Pippo, som vi både sett och hört! Det blev många sena kvällar på La Spelonca när vi sjöng tillsammans med dem!
  Och statyn på strandpromenaden känner jag också igen…
  Annars har det säkert ändrat sig en hel del sedan vi var där.
  Så bra att du kan tala italienska, så att du kunde berömma pelargonodlaren!
  Ha det fortsatt bra!
  Kram, Monica

 4. Laila skriver:

  Härligt när man har det bra. Vi ska inte klaga här heller. Sol och varmt och gott (puh). Ätit gott har vi också gjort. Var på Hamnkaféet och åt kroppkakor. Tur vi var där tidigt för när vi gick tio i tolv så var kroppkakorna slut.
  Ha det fortsatt skönt/Laila

 5. Helena skriver:

  Ja nog verkar du ha det bra. Vilken trädgård, och så snällt att du fick komma in och ta bilder. Njut dagarna.

 6. skogsnuvan skriver:

  Vilka fantastiska pelargoner. Jag som är så stolt över mina pelagoner men dom är ju ingenting mot dom där. Maten ser underbar ut också, ja alltsammans. Å om jag vore där. fast just nu är det väldigt varmt här också. 27 grader var det igår och rätt skönt i alla fall

 7. Blir nog riktigt sugen på att resa nu – i oktober väntar Cadiz i Andalusien men det är arbetsresa, så inte HELT slappt 😀

 8. Elisabeth skriver:

  Så vackert och gott! Vilken mängd pelargonior!!

Kommentarer inaktiverade.