Dagarna går så fort…

…nu när Kerstin och Hassine är här och det blir inte någon ordning varken på bloggande eller bloggbesök. Det är ju så trevligt att få umgås med dem så mycket som möjligt.

Igår eftermiddag körde vi till Visby, ställde bilen vid Krister och Thomas och gick sedan en promenad i stan. När vi kom tillbaka till dem gick vi en ”guidad tur” både inom- och utomhus och sedan blev vi bjudna på en god laxsallad med gott bröd till. Vi satt ute och åt och det var riktigt skönt, men när det var dags för efterrätt flyttade vi längre ner i trädgården där solen fortfarande värmde gott.

Efterrätten, en härlig kaka med jordgubbar och grädde smakade jättegott.
I bakgrunden blommar en underbart doftande smultronschersmin.

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat. Det har varit varmt, ovanligt varmt med tanke på den här sommaren och det sved lite att behöva var inomhus, men har man lovat att ställa upp, så har man. På förmiddagen var det inte så många kunder, men sen blev det lite bättre och dagskassan var ganska hygglig med tanke på vädret och alla loppisar runt omkring, som konkurrerar svårt den här tiden.

I kväll har Kerstin och Hassine varit här och vi har ätit rökta flundror med äggröra och sallad. Gott, gott! Sedan har Hassine sett på fotboll, medan Kerstin och jag har suttit i köket och pratat gamla minnen, om mamma, om pappa och om våra andra släktingar. Det är gott att få prata om sådant man annars bara går och tänker på i sin ensamhet. ♥

Ha en skön fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Röda Korset och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 svar på Dagarna går så fort…

 1. MariaUlrika skriver:

  Det är klart du ska prioritera dina gäster före bloggen. Riktiga gäster i riktiga livet måste gå före? Vi andra finns kvar när det börjar regna och hösten smyger sig på. Nu sitter vi ute och slåss med myggen, vilka vi har hur gott som helst om här i Roslagen.

  Ha det gott och njut av sällskapet och att prata om gamla minnen.

  //MariaUlrika

  • Ingrid skriver:

   Jag pratade just med mig granne och vi konstaterade att här är det nästan inga myggor i år. Inte ens när vi var hos Krister i fredags och satt ute ganska länge fick vi några myggbett.
   Ha en skön söndag!
   Kram

 2. GeddFish skriver:

  En härlig dag för dig. Ja, just det, att kunna prata av sig om minnen. Det görs inte hur som helst. Jag saknar detta, alla barnen är så upptagna, så är det mycket nuförtiden med dagens ungdomar och barnfamiljer. Jag tror inte det hjälper om man bor nära eller långt bort.
  Nu är jag Dysterkvist, men humöret rätar väl upp sig igen.
  Ha det så fortsatt gott, och varm kram, Gerd ♥

 3. Oldmolly skriver:

  Ofta lovar man saker, utan att veta vad det blir för väder då. Synd att ”förstöra” en härlig sommardag. Men har man lovat så…
  Jag tänker ofta på, att jag en dag är just ett minne. Hoppas att någon pratar om mig då. Så länge någon minns mig, finns jag.

 4. Louise skriver:

  Trevlig med sådant besök.
  Jag ser hur jag har slarvat med att följa din blogg. Hinner inte riktigt med så många fina och viktiga inlägg har gått mig förbi. Fick backa bandet genom att söka i din blogg, för att förstå vilka Kerstin och Hassine är … 😉
  Jag gissade rätt, att Kerstin är din syster … 🙂

  Bor de också på Gotland? Har ni möjlighet att träffas ofta? Vad har Hassine för ursprung?

  Att ha någon tillgänglig för att kunna prata minnen är mycket värt. Min mamma och jag pratade mycket minnen, men sedan hon gick bort blir det svårt. Min bror och jag fungerar inte på det sättet … tyvärr …
  De gemensamma minnen som jag kan dela med någon är dem som vi har inom min familj. Ska jag gå längre tillbaka så fungerar det bättre med en barndomsvän som jag har viss kontakt med, men inte särskilt ofta. Det kan gå väldigt lång tid.
  Jag kompenserar med att ändå prata om gångna tider, men det är något speciellt med att kunna dela sin historia med någon.

  Önskar dig en skön söndag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Kerstin är mycket riktigt min syster, fyra år yngre än jag. Hon och Hassine bor på Lidingö, så vi träffas inte så ofta, men pratar med varandra nästan varje vecka. Hassine kommer från Tunisien.
   Kram

   • Louise skriver:

    När jag glömmer att bocka i att jag vill ha mail om någon svara på min kommentar så missar jag sådant här. Måste bli duktigare på det. Nu fick jag backa bandet och leta upp detta …
    Men nu har jag hittat hit igen och fått svar.

    Duktigt av er att hålla kontakten så pass i alla fall. Varje vecka är mycket tycker jag. Jag har en bror och jag har halvsyskon, men det är inte ofta vi hörs av, ännu mindre träffas.

 5. Gunnel skriver:

  Det är så skönt med en vän eller släkting som man kan prata gamla minnen med. Båda vet vad det handlar om och man behöver inte dra hela historien först. Ofta har man så olika minnen från samma händelser och det är roligt att jämföra. Ha det gott med din syster och svåger. Kram

 6. Znogge skriver:

  Ja, att få dela sina minnen är otroligt viktigt. Vissa saker kan man liksom inte heller prata med alla om.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Barndomsminnen kan man nästan bara dela med sina syskon. Visst kan jag prata med mina barn också, men just det vi upplevde som barn går det inte att prata med dem om utan att man känner sig som en gammal stofil.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Det är klart att du ska prioritera att passa på att träffas medan de är där. Tid för möten på nätet finns det gott om senare.
  Att tiden går fort – oavsett om man har sällskap eller är ensam – är jag den första att hålla med om.
  Kram

 8. Gunnar skriver:

  En fin insats som du gör på Kupan! I Årjäng är Kupan en naturlig samlingspunkt för gamla, invandrare med flera. Ja det är många loppisar nu. Vi gillar att kolla in såna när vi är ute o far. Alltid hittar man nåt kul.
  Hoppas att du får en fortsatt skön sommar!

  • Ingrid skriver:

   Kupan har en funktion att fylla, det är helt klart och igår var det många som kom in och tog sig en kopp kaffe och satt och pratade ett tag.
   Kram

 9. Vonna skriver:

  Njut nu av dina nära o kära så länge du kan 🙄 skit i oss på bloggen. Vi ser bara fram emot nya inlägg när du kan

  Natti

Kommentarer inaktiverade.