Jag satt uppe sent igår kväll och följde valvakan och sen var det svårt att somna, för det var mycket som snurrade i huvudet. Att det kunde gå så illa! Nu är det bara att invänta att jobbskatteavdrag och Rut och Rot försvinner och att fastighetsskatt, arvsskatt, gåvoskatt och förmögenhetsskatt införs igen. Och så SD som kommer att sitta som vågmästare hur än regeringsbildningen kommer att bli. Det stundar bistra tider. :(

I kommunalvalet blev det ingen förändring, utan de rödgröna får fortsätta regera Gotland. Annars har det varit näst intill en självklar sak att det varit regimskifte vid varje val, så de rödgröna här på ön är mycket belåtna med årets resultet, fast även här nästlar sig SD in med tre platser, om de nu kan hitta några lämpliga kandidater som ställer upp.

Bistra tider verkar det bli även för oss på Odvalds som gillar att odla, för idag såg jag den första mördarsnigeln här. Den låg död på gången utanför min dörr. Jag hämtade en plastpåse och la ner den där, knöt till noga och kastade allthop. Sen gjorde jag en noggrann inventering i min täppa, men där upptäckte jag i alla fall ingen som tur var. De är ju några läbbiga typer. Nu får man vara beredd med saxen ifall de skulle dyka upp. :twisted:

Klicka på bilden om du vill se utvecklingen sedan årskiftet

Det har varit en solig och fin måndag, men det var faktiskt bara 10° i morse. När tidningen var läst och kaffet urdrucket började jag dagen med att städa ett av förråden och var nästan färdig där, när en av grannarna ringde och ville ha lite hjälp med sin dator och det tog sin tid, men det får man räkna med när man ger sig på sånt som man egentligen inte riktigt klarar av. :wink:


Sedan kom jag på att det var den femtonde idag och dags för månadsbilden. Den blev därför tagen lite senare än vanligt, men det gör kanske inte så mycket.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...