Dagens första ord idag…..

….när mobilen talade om att det var dags att stiga upp blev: ”Tur att jag vaknade!” Jag sa det högt, rakt ut i mörkret, men jag ska inte trötta ut eventuella läsare med mina drömmar igen. Min mamma hade, som hon själv sa, ett rikt drömliv och berättade alltid ingående om vad hon hållit på med under natten och jag tyckte det var jättetrist att lyssna till det. Jag kan väl säga så mycket som att nattens mara rörde sig om en översvämning med vatten som forsade nerför väggarna från lägenheten ovanpå.

Det har varit en solig och fin dag, men det var kallt i morse med nästan fem minusgrader. Trots att man varnade för halka på vägarna fullföljde jag mina planer och åkte till Visby idag. Det passade så bra eftersom det skulle vara strömavbrott i eftermiddag igen. Visst var det halt på sina ställen, men det var sandat och jag körde försiktigt, så det var inga problem. Jag var och handlade lite julklappar, köpte mera glögg och…..

…….var på Siesta och åt en smarrig lunch bestående av kaffe med en köttbullsmörgås och en fruktbakelse, innan jag åkte till min svägerska i Endre. Jag ville ge henne en julblomma, eftersom jag missade hennes årsdag i början av december. Det blev en trevlig pratstund innan jag körde mot Klintehamn igen.

Det var en märklig upplevelse att köra vägen mellan Endre och Klintehamn i eftermiddag. Den går genom i ett jordbrukslandskap med åkrar på båda sidorna och långa sträckor var marken täckt av en tjock vit dimma, som bara låg någon meter över marken. Delar av bilen gick nere i dimman, men själv satt jag och tittade över den och där var det alldeles klart. Jag skulle velat stanna och ta ett kort av fenomenet, men det kom bilar hela tiden och jag ville inte bli stående på vägen i dimma och riskera att bli påkörd.

Nu är det snart dags för lite kvällsmat och sen ska jag gå iväg till ett medarbetarmöte på Kupan i Klintehamn. Nu har den varit öppen i fyra veckor och det är dags att gå igenom vilket som blev bra och vilket som kanske blev mindre bra och behöver ändras på. Det ska bli riktigt intressant.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Dagens första ord idag…..

 1. Du är duktig du kära syster !

 2. Lambergsfrua skriver:

  Den där köttbullemackan med rödbetssallad ser hur läcker ut som helst. Rödbetssallad är jul för mig och går att kombinera med mycket på julbordet – ja inte med sill och Janssons förstås.
  Vilken konstig dimma du råkade ut för. Det måste ha känst lite overkligt.
  LYcka till på kvällens Kupanmöte.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Jaha, jag som bestämt att jag inte skulle ha så mycket på julbordet i år. Nu bara måste jag ha rödbetssallad för det är så gott. Fast jag tror att det bara är jag som gillar det….. 🙁
  Likadant med Janssons, jag älskar det, men Rolle är inget förtjust och det blir antagligen bara vi två på julafton och juldagen. Sen ska vi bort på middag och få rådjursstek! 🙂
  KRAM
  Susie

 4. Hejsan Ingrid !

  Du har fullt upp om dagarna, så inte hinner du ha tråkigt en enda sekund.

  Det där att ha bil och körkort saknas, Tur för bussen fast den är smockfull av tjattrande arabiskpratande kvinnor,som nästan sitter på mig.

  Ha en fin kväll

  Kram Mi

 5. Thomas skriver:

  Hej svärmor.
  Det där med att tycka att drömmar är tråkigt har din son ärvt från dig. Jag kan hålla låda i flera timmar och berätta jättemycket intressanta saker, men tror du att han hör…. icke!
  Drömmer du om vatten betyder det känslor!

  Kram från mig

 6. Znogge skriver:

  Förstår att du var frestad att stanna för att fotografera och jag hade känt på samma vis. Men ibland får man besinna sig och sätta säkerheten främst.

  Hoppas det blir ett givande möte!

  Kram

 7. ulla laiho skriver:

  Jag har upplevt din mardröm i verkliga livet, när jag bodde i lägenhet. Vattnet rann från taket och ner efter köksfönstret. Jag försökte få kontakt med lägenhetsinnehavaren ovanför men ingen öppnade. Jag var tvungen att kontakta vicevärden, som så småningom tog sig in i lägenheten. Då var det upptorkat och städat men det var en sorts koppling kvar på vattenkranen i köket … vicevärden trodde på hembränt men kunde inte bevisa det …

  • Ingrid skriver:

   Så hemskt!
   Jag tror att min dröm berodde på att grannen ovanpå skulle ge sig iväg ut på en resa och förmodligen hördes det ett och annat uppifrån honom.
   Kram

 8. Synd att vi inte bor lite närmare varann – jag hade gärna lyssnat på dina drömmar!
  Man måste ju alltid berätta dem med detsamma, annars ”försvinner” de, liksom.
  Modigt av dig att köra bil när det var så halt. Jag har blivit en riktig kruka när det gäller bilkörning.
  Och jag som körde 10 mil om dagen till och från jobbet i tio år…
  Märkligt det där med dimman!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.