Dagens höjdpunkt…

…var inte Bahar Pars’s insats som sommarvärd, utan ett möte med en helt annan kvinna. Jag hade ett ärende på Vallemo, som är ett äldreboende, så på förmiddagen gick jag dit och i dörren mötte jag en kvinna i rullstol. Vi hälsade och jag tyckte att hon var bekant på något sätt och när jag efter en stund gick ut igen satt hon utanför i solen och hade vikt upp byxorna, för att få lite färg på benen. Då kom jag på vem det var:

Det var syster Berit! Inte just hon på bilden, men namnet stämmer i alla fall, så jag slog mig mer på bänken bredvid henne, frågade om jag gissat rätt och presenterade mig.

Syster Berit var distriktsköterska innan hon gick i pension och när vi var nygifta kom hon ofta till Stenstugu för att se till Gustav, Åkes farbror, som bodde på gården. Han hade diabetes och när han inte kunde ta sina sprutor själv, lärde hon mig hur jag skulle göra när jag skulle ge honom dem. Gustav hade också svårläkta sår på fötterna och dem kom hon och lade om med jämna mellanrum.


När Eva och Bosse var nyfödda kom hon, som vanligt var på den tiden, hem och kollade att allt fungerade med amning, vägde och undersökte barnen och kom med goda råd och anvisningar. Det var så roligt att få träffa henne och höra lite om hur hennes liv varit, så jag blev sittande där ett bra tag.

Åter till Bahar Pars! Henne visste jag ingenting om, innan jag såg henne som Parvaneh, den iranska grannen som lyckas charma Ove i filmen En man som heter Ove. I filmen var hon jättebra och det var väl inte något större fel på hennes sommarprat och den musik hon spelade heller, men jag hade lite svårt att engagera mig i ännu en invandrarhistoria. Jag fick i alla fall anledning att ligga en stund i solstolen och det är alltid trevligt.
Prat: ♥♥♥ Musik: ♪♪♪

Och så måste jag ju rapportera att vi fick 6 mm regn igår!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Sommar i P1 2017. Bokmärk permalänken.

12 svar på Dagens höjdpunkt…

 1. Znogge skriver:

  Vilket trevligt återseende för et båda! Här regnade och åskade det i tre omgångar så vi fick nog mer…

  Kram och god måndagskväll!

 2. Gigi skriver:

  Grattis till regnet! Det behövs så innerligt väl på många håll både på öarna och fastlandet.
  Vilket spännande och trevligt möte du fick med ”din” Berit. Sådana möten lever man länge på.
  Varm kram,
  Gigi 🙂

 3. Geddfish skriver:

  Då fik du oanade pluspoäng!
  Jag har lätt för att bli engagerad i andras livshistorier, men det finns gränser
  Det var ju jättetrevligt att råkade på en gammal bekant 😀
  Kram, Gerd

 4. Grattis till regnet! Bättre än inget i alla fall!
  Vilket trevligt möte! Jag trodde först att det var Skärgårdsdoktorns syster Berit du menade och tänkte: Inte är hon så gammal… men så roligt att träffa en sköterska från den gamla goda tiden. Dom var duktiga, dom! Fick ta hand om allting från små sår till större skador och sjukdomar.
  Ha det så gott, kram, Monica

 5. Kicki skriver:

  Dina tillbakablickar väcker alltid minnen.
  Vi hade också en trevlig sköterska som kom hem. Hade sin stora väska med vågen i för att väga barnet.
  Jag har inte lyssnat på sommarpratarna i år, får väl göra det i vinter.
  Så skönt att ni fick lite regn.
  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Så trevligt att träffa på en gammal bekant. Ibland kan jag förundra mig över att man kan känna igen en människa efter så många år. Det måste finnas nåt i utseendet som alltid ser likadant ut…..kanske ögonen, de sägs ju vara själens spegel. Kram

Kommentarer inaktiverade.