Dagens svanrapport

Jag tog min promenad och det var riktigt skönt. Jag har fortfarande lite knas med mina höfter, men som tur är blir det nästan bättre när jag har gått en stund. Jag använder min lilla rygga, så att jag rätar upp mig ordentligt och då känns det bra.

När vi kom ut på hamnen fanns det fortfarande bara en svan, men den låg och ruvade i alla fall. Har den blivit övergiven eller förlorat sin make/maka på något sätt, måste den ju lämna boet för att äta och drick och det var väl kanske därför den lämnat äggen igår. Undrar hur länge äggen kan ligga utan att de blir för kalla? Hur som helst så tycker jag att det måste vara färdigruvat snart!

Fortsättning följer…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Dagens svanrapport

 1. Inger Maryissa skriver:

  Hoppas det blir bättre med dina höfter
  och ja, hoppas det går bra med Svanäggen
  det måste vara spännande att följa och förhoppningsvis det kläcks några söta svanungar snart
  kram

 2. Agneta skriver:

  God kväll , natt 😉
  Vad är en ”rygga”? Är det ett stöd för ryggen som du fäster med kardborreknäppning på framsidan? Har en sådan och jösses, blir rak som en fura 😉
  Bra att röra på sig, samma här, sitta still är värre för höfter/rygg börjar jag märka av.

  Jodå, du har så rätt så, jag bor nära Lisebergs Södra ingång där dom har sin stora p-plats. Vädret är uselt som du kanske såg på TV, men Lotta har ett gott humör och gästerna var då inte det sämsta. Loa Falkman sjöng ”för kung o fosterland”… riktigt bra, bättre än tidigare. Ingen dålig pipa han har, trots åldern.
  Det brukar inte bli så bra när dom står där på scenen i blåsten och den fuktiga kalla luften som stör stämbanden och sjunger ”live”, men alla var superbra, nåja jag har inte samma musiksmak som Orup. Men det är ju bra att alla smaker kan tillgodoses. Bra premiärprogram men vädret…kallt som attan, här var det bara runt +12…Brrr! Inte så mycket folk alls som vanligt. Trevlig underhållning i alla fall är det.

  Hoppas du får hjälp med värken i höfterna av läkaren, en diagnos är ju alltid bra så att rätt behandling/medicin sätts in i tid.

  Nu vill jag att äggen ska kläckas….:-) Vill så gärna se nyfödda svanungar efter denna följetång!
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Min ”rygga” är en handväska-ryggsäck som jag köpte för många år sedan när det var populärt med sådana. Den är i svart skinn och väldigt sliten, men precis lagom stor och jag gillar den verkligen. Men mobilen, plånboken och kameran i får den mig att räta på ryggen.

   Visst var det trevligt igår kväll! Jag gillar Lotta och nu när bingotävlingen är borta, så blir det ju mera sång och musik.

   Jag har varit hos läkare och de säger att det är sakroiliacalederna som spökar och att det inte är så mycket att göra åt. Jag har fått ett gymnastikprogram av sjukgymnasten, men måste ju erkänna att jag är dålig på att följa det. Jag har inga stora problem, men det finns där och smärtar till och ifrån. Idag blev jag så trött på det så jag tog en voltaren och de hjälper alltid.

   Svanungar vill vi se!!!

 3. Gun skriver:

  Spännande att se hur det fortskrider. Hoppas att jag snart kan plantera ut rosorna, skall och kolla lägenheten i morgon. Ingen näring har den fått, bara vatten. Konstig blomma, men rolig:)

 4. Znogge skriver:

  Då väntar vi på nästa rapport! Något verkar onekligen ha hänt…

  Kram

 5. Hejsan Ingrid !
  Vi väntar med spänning att få följa fortsättningen.

  Kram Majsan

 6. har googlat, till slut hittade jag att svanar ruvar 35 dygn

  gäller alla svanar

  mindre sjöfåglar 29 dygn, änder m.m.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *