Äntligen en dag med lite försmak av försommarvärme! Solen har varit lite blek och just nu är det i stort sett mulet, men ändå har det verkligen varit njutbart. Jag har varit ute hela dagen och pysslat i min lilla täppa. Jag köpte några förpackningar sommarplantor på ICA igår och dem har jag planterat ut i krukor och så har jag kanthuggit rabatterna.

Blå lobelia och rosa småblommig pentunia kan nog komma att se trevligt ut.

Rabatterna har sett lite ovårdade ut för bladen från de överblommade krokusarna har vräkt sig ut över gräsmattskanten och under dem har gräset vuxit omhämmat, eftersom jag inte kommit åt det med gräsklipparen. Man vill ju att lökbladen ska få mogna, så att lökarna får kraft till nästa år, så jag vill inte ta bort dem förrän de vissnat.


Bilderna är klickbara!

Det är där vi kommer till dagens tips, som jag har hämtat hos min fiffiga granne. Jag fick se att hon samlar ihop bladen från påskliljor och krokus och sätter gummisnoddar om dem för att sedan kunna rensa och plantera utan att lökbladen, som ju annars ligger och skräpar överallt, är i vägen. Så, nu har jag följt hennes exempel och kanthuggningen gick som en dans. Nu ser jag fram mot många vackra krokusar och påskliljor nästa vår.

Ha en skön fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...