Dags att se till att det finns sterarinljus framme….

…för i kväll ska man ju sitta och kura med lamporna släckta – det är dags för Earth Hour igen. Klockan 20.30 är det dags att släcka ner. Det är ett jippo som ska försöka få oss och myndigheterna uppmärksammade på klimatförändringarna. Att vi släcker ner våra lampor en timme på kvällen innebär ingen större energibesparingen, men jag tycker att det är lite häftigt att vara delaktig i den här manifestationen.

Sen ska man ju komma ihåg att flytta fram klockan en timme också, för nu är det dags för sommartid, fast jag brukar inte ändra förrän på söndagsmorgonen. Visserligen är det mindre roligt att få söndagen avkortad med en timme, men vi får ju tillbaka den till hösten.

Idag har det varit en helt strålande vacker vårdag. Jag satt ute och läste på förmiddagen och det var riktigt behagligt. I eftermiddag har jag varit och gratulerat Carina som fyller år och blev bjuden på en jättegod smörgåstårta. När jag ändå var där så fixade vi till deras deklarationer också. Vi e-deklarerade givetvis. 😉

Ha en trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Dags att se till att det finns sterarinljus framme….

 1. Znogge skriver:

  Vi uppmärksammade det i fredags på skolan. Tjuvstartade och släckte ner då. Så jag kanske avstår i dag…

  Kram

 2. Sorry! Det är ju i och för sig ett behjärtansvärt ändamål att släcka ner en timme, men jag tycker det räcker med alla elavbrott vi har haft i år…så här kommer det att lysa för fullt hela kvällen. 😳
  Jag har också e-deklararerat för både Rolle och mig – och det är inte klokt vad smidigt det är. Fast lite trist också! 😉
  Vilken skillnad mot när man var ung och bodde på söder i Stockholm, bara några kvarter från skatteskrapan. Då var det ett folknöje att åka dit sent på sista kvällen och lämna deklarationerna. Fast å andra sidan var det ett lika stort folknöje – men betydligt godare – att åka in till Hornsgatan i augusti och köpa kräftor klockan 24 på natten när dom blev lagliga! 😆
  TREVLIG HELG
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det var likadant här också förr i tiden när alla skulle åka in till stan och lämna sina deklarationer i sista minuten. Folk från skatteverket stod ute på gatan och samlade in blanketterna. Det var rena folknöjet.
   Trevlig helg själv Susie!

 3. När många släcker ner, och speciellt om man gör det i stora kontorslandskap och industrier där man kan, då gör vi kanske skillnad.
  Men bra är det ju om manifestationen får oss att tänka till, att reflektera över våra vanor överlag. Vi kanske kan spara energi också under årets andra 364 dagar.

 4. Syster Kerstin skriver:

  Samma härliga vårväder här också, premiärfikade på balkongen!

  Har svårt att se någon mening med nedsläckningen , lite krystat tycker jag,har aldrig brytt mig om det!
  Klem.

 5. Suss skriver:

  Tack för påminnelsen, det blir en mystimme, för nog hinner det bli mörkt. Jag brukar försöka vara med på Earth hour, även om det säkert inte betyder så mycket när det är ett enfamiljshushåll. Många bäckar små, heter det ju, så alltid gör det väl någon nytta.
  Klockorna har jag redan ställt fram, dvs, kärestan har fixat alla de gamla, för de befattar jag mig inte med. Ibland känns det som jag bor i ett klocktorn, men numera tillåter jag endast att en får slå, men hemma hon honom är det rena klockspelet. HU! De nya vanliga klockorna ställer jag om själv.Ha det så skönt i stearinljusets sken i afton. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   En hel del klockor ställer ju om sig själva och den som det brukar ta längst tid att få ordning på är den i bilen. Halva sommaren brukar vara gången innan det blir av att ställa om den.
   Kram

 6. Gunnel skriver:

  Även om det kanske inte gör så stor skillnad med en timmes mörker, så är dte ju bra att det uppmärksammas. Får komma ihåg att ställa om klockan innan jag lägger mig. Känns bättre att vara i rätt tid redan när man vaknar. Kram

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Inte tänker jag släcka ner de två smålampor jag har på kvällen när det är dags för TV. Vill inte stå på näsan igen.
  Tvivlar på att nedsläckningen uppmärksammas av våra politiker så att dom ska ta klimatfrågan på allvar. För det är ju därför vi släcker ner en timma.
  Klockorna ändrar jag i kväll så att jag har koll på läget i morgon.
  Kram, Agneta

 8. Vonna skriver:

  Kan bara säga en sak, om detta gynnar mina 3 barnbarn , släcker jag gärna ner!! Måste man oxå släcka av Tvn? Det fixar jag oxå om det är nödvändigt!
  Önskar Er alla Er alla en Earth hour.

  Kram till Er alla på Ingrids blogg.

 9. Inger Johansson skriver:

  Om jag släcker så är det ju tur att mr Selfridge inte börja förrän 21.30!

  Ställa om tiden tycker jag inte om, nattuggla som jag är 😥

  Som sagt, gott med smörgåstårta 😀
  Vi har ingen födelsedag förrän 25 april. Då fyller lilla barnbarnet.

  Kram och ha en skön lördagskväll 😆

 10. Inger Maryissa skriver:

  Jag bryr mig inte om detta med Earth Hour..
  tycker inte det gör till eller ifrån….när det gäller klimatförändringarna…
  och ja, nu är det dags för sommartid igen…..vad tiden går…
  jag brukar också ändra på söndagsmorgonen och när jag vaknar, för annars blir jag helt vill på klockan kvällen innan
  här har det också varit en underbar och solig vårdag
  Kramar och ha en fin fortsatt helg

  • Ingrid skriver:

   Det är så skönt när det blir några soliga och fina dagar, för det har varit mycket gråväder och väldigt mycket blåst här.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 11. Kerstin skriver:

  JAg glömde bort att släcka! Å andra sidan slösar vi aldrig med elen så mitt samvete är ganska rent ändå. Nu ska jag ut och kika i växthuset. Hoppas att inte frostvakten stängde av sig för då är det ajöss med alla gurk- och tomatplantor. Det har varit någon minusgrad hela natten här.
  Kram /Kerstin

 12. Kicki skriver:

  Det har jag helt missat att det är Earth Hour i kväll. Men så trött som jag är nu med valparna, så kanske jag redan. Men sommartiden hade jag iaf kläm på.
  Kram/Kicki

 13. Kraka skriver:

  Jag låg i mörkret och mådde dåligt så det blev inte den riktiga känslan med Earth hour. Klockorna här, i telefonen, smartklockan och datorn ställer om sig själva. Eller ska i alla fall. Jag blev lite misstänksam när jag såg att klockan på datorn var nästan halv tolv. Smartklockan var en timme mindre. Den var visserligen frånkopplad från mobilen, men det ska inte ha någon betydelse. Går bort till telefonen som har samma tid som klockan. Då ringer jag fröken ur.
  Av någon outgrundlig anledning har datorn flyttat fram sig två timmar. När jag går in för att ställa om den berättar den (i text) att den på grund av sommartid gått framåt en timme. Men mig lurar den inte!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du mår bättre idag!
   Här är det bara datorn och mobilen som ställer om sig automatisk och de har skött sig tycker jag. Övriga klockor ska jag fixa till nu.
   Ha en skön söndag!
   Kram

   • Kraka skriver:

    Tack Ingrid!
    Jag mår bättre idag, men kanske inte helt bra om jag känner efter. Men det värsta är över och jag hinner vila upp mig ett par dagar. Jag är avstängd från jobbet 48 timmar efter sista kräkningen, vilken var kring klockan 01 inatt. Kräksjukan har invaderat vårt sjukhus och trots att jag inte varit på någon av de drabbade avdelningarna så fick jag det ändå. Men jag kan ju fått dte var som helst, inte bara på jobbet…
    Jag ska gå ut lite i solen tänkte jag. Håller jag mig för mig själv så smittar jag knappast någon på en skogspromenad.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *