Dags att skriva julkort

I dag är det litet av en mellandag och jag har inte gjort så mycket vettigt. På förmiddagen gjorde jag bokföring för Bosse och satt sedan vid datorn och ”julade till” ett par av de hemsidor jag har ansvaret för och efter lunch gick jag ut på en promenad.

Det har varit skapligt väder i dag och det blåser inte, så det var rätt behagligt ute. När jag kom hem upptäckte jag att jag fått årets första julkort.
Det kommer från Klinte församling och innanför luckorna står julevangeliet. Det fick mig verkligen att vakna till, det är ju hög tid att få hem julkort och skriva dem så att de kommer iväg i tid. De senaste åren har antalet julkort jag fått minskat i antal och det beror troligen på att jag inte sänt iväg så många.

Jag har några bekanta som jag inte har någon annan kontakt med än att vi sänder julkort till varandra. Till vilken nytta kan man kanske fråga sig? Men bättre ett kort en gång om året än ingen kontakt alls. Om inte annat får man en bekräftelse på att hen fortfarande är i livet.

Ett tag var det väldigt populärt med elektroniska julkort, men det har verkligen minskat. Jag tror inte att jag fick något förra julen och skulle jag få något vet jag inte om jag skulle våga öppna det. Jag klickar inte på några länkar i onödan 😉 Julvirus vill man inte ha!

Grattis Finland!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent. Bokmärk permalänken.

20 svar på Dags att skriva julkort

 1. Gunnel skriver:

  Nej, virus vill vi inte ha…varken vi eller datorn. Jag är i och för sig vaccinerad och har virusprogram på datorn, men man vet aldrig. Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  Jag har precis köpt märken och kort och ska väl snart till att skriva. Jag tycker mycket om julkort både att skicka och få. Det är liksom inte samma med att skriva i datorn. Att sitta och tänka på dom man skriver till i lugn och ro ger en viss känsla

 3. Tänk, jag har alldeles slutat att skriva julkort! Förr skrev man ju massor och fick massor, men det har helt klingat av…Jag skickade elektroniska kort också ett tag, men det har jag också slutat med! Jag brukar önska God Jul på Facebook och i bloggen, det räcker!
  Gråmulet här idag, det blev julköttbullar och en lång promenad.
  Kram, Monica

 4. Znogge skriver:

  Ja, det börjar bli dags för julkorten nu. Vi brukar alltid få ett likadant från en bekant till oss som är präst. Han skickar också så tidigt.

  Kram och god kväll!

 5. Skatan skriver:

  Åh vad det var längesen jag var här och ”hälsade på” men jag hoppas verkligen att det blir oftare framöver. Nuförtiden vågar jag knappast lova längre. Det är så genant om man inte kan hålla löftena. Egentligen brukar jag inte skriva julkort men funderar faktiskt i år på att göra just det. Jag får se.. Och det är onödigt att öppna elektroniska p g a virus-risken. Fast ja … jag får se. Man kan ju skicka ett på FB i alla fall. Kram Skatan

 6. Nej några virus v ill man inte ha i datorn! Tyvärr gick jag på en luring härom dagen och det slutade med att jag fick betala för ett abbonemang jag inte beställt, alltså 800 helt bortkastade!! 👿 Ny får man väl se dety som läropengar, så dom kanske inte var helt bortkastade – det kunde ju ha blivit mycket mer. 😉
  Idag har jag ”roat” mig med att skriva ut dom 58 namnetiketterna jag ska ha till mina julkort som jag hoppas kommer vilken dag som helst – dom var nämligen skickade den 2/12. Som vanligt blev det ett fel,i, så nu fattas dom tre sista sidorna och jag har inga etiketter kvar. Får ge mig av till Hemse och ”krutan” i morgon och köpa på mig några till. 🙄
  Susie

 7. Laila skriver:

  Vi fick första julkortet i går så idag har jag plockat fram en del nya kort och börjat skriva. En promenad har det också blivit. Jag hade tänkt baka men annat kom emellan. Vi var i alla fall vid Gahmens och köpte julgran så den finns nu på plats.
  Kram

 8. Helena skriver:

  Det är lite synd att goda, gammeldagsa julkort försvinner. Kommer ihåg när min mormor skrev julkort med bläckpenna som hon doppade i bläck, och med sigill på baksidan…

 9. Märtha skriver:

  Jag älskar att skriva julkort och gör alltid egna, fotografer, i år är de föga juliga, de är blåvita – av någon anledning. Har satt kuverten framför mig och skall sätta igång bara jag fått eld i spisen. Min norska väninna på Island har en god tradition: hon öppnar inte ett enda julkort förrän arbetet med djuren är över på julaftonen. Då sätter sig hela familjen vid köksbordet, äter julgröt och läser julkorten, ett efter ett, och pratar om om tänker på avsändaren en stund. Det känner extra speciellt att sända julkort till henne! Ofta skriver jag också några rader, speciellt till dem som jag inte träffat på länge. Elektroniska julkort och annonser i tidningar ”vi skänker våra julkortspengar till Röda Korset/välgörenhet” tycker jag inte om. Minus 3,6, härlig uteluft här idag.

  • Ingrid skriver:

   När jag läser din kommentar tänker jag på uppläsningen jag var på på biblioteket i lördags. En gotländsk författare hade skrivit en novell med namnet Julkorten på gutamål och min granne Rut läste. Det handlade om en gammal ensam kvinna som hade fått tre julkort och de julkorten blev hennes jul. En rörande och tänkvärd historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *