Dags att ställa tillbaka klockan

Inte är det roligt att vi går tillbaka till normaltid igen. Jag tycker att vi kunde ha sommartid året runt. Det enda positiva med det här är att man får en timme extra i morgon, för jag ställer inte om klockorna förrän då.

Tänk vilket väsen det var när man började med den här omställningen. Bland annat var ju bönderna så oroliga för hur korna skulle reagera, men inte blev det några större bekymmer med det. Vi var alltid noga med att hålla tiden, så visst reagerade kossorna lite när vi dök upp i ladugården en timme för tidigt och när vi kom en timme för sent, men de vande sig efter bara några dygn.

Det är sol idag också och det ser ut att bli en riktigt fin höstdag. Jag ska gå och tvätta håret och försöka snygga till mig lite, för i eftermiddag har vår pensionärsförening SPF skördeaktion i Klinte Församlingshem.

Igår var jag ute i blåsten och klippte bort visset i rabatterna och grävde ner innehållet från en säck kogödsel, som jag köpte när jag var i Visby och så petade jag ner lite flera krokuslökar, så nu hoppas jag att det kommer att blomma fint till våren.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

11 svar på Dags att ställa tillbaka klockan

 1. margareta wårenius skriver:

  tycker inte om att ställa klockan, bara förvirrar
  mw

 2. Gerd skriver:

  Det verkar så mysigt hos dig….
  Det gäller att ta det lugnt och inte hetsa upp sig för klockorna. Nej, jag har aldrig haft ont av omställningarna. Men – gillar inte vintern.
  Trevlig lördag och kram Gerd

 3. Znogge skriver:

  Visst vänjer man sig snabbt även om det blir mörkare på kvällarna…

  Hoppas det blir en trevlig eftermiddag.

 4. Lambergsfrua skriver:

  Jag minns också allt rabalder som var, när vi införde sommartid. Folk hade svårt med sömnen för att inte tala om de stackars korna, som visste varken ut eller in. Påstods det. En timme hit eller dit spelar egentligen inte så stor roll, även om jag också tycker att vi kunde behålla sommartiden året runt.
  Ha nu en trevlig dag med sol och höstauktion!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Kicki skriver:

  Att gå till vintertid märks mindre än att gå över till sommartid, det är mest att mörkret kommer tidigare som är det tråkiga. Men Jolly har full koll, för hon vill ha sin mat kl 18, så hon brukar tigga lite några dar innan hon vänjer sig vid att den kommer lite senare.
  Kram/Kicki

 6. Kommer också att ställa om de flest i morgon.

  Tycker som Du det skulle vara sommartid jämt.
  Nu kommer en mörk årstid.Tycker inte om den.

  Och ändå måste vi genomlida den.

  Ha en skön och vilsam natt.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.