Dags att stryka juldukar – Tusen år till julafton

Nu har jag stänkt juldukarna, för jag tänker stryka dem om en stund och medan de ligger till sig och blir så där lagom genomfuktiga kan jag rapportera att det är ett helt strålande vackert decemberväder idag. Solen skiner, det är 10° varmt och nästan vindstilla.
Jag var ute och putsade vardagsrumsfönstret igen i förmiddags, för när solen tittade in genom fönstret såg det ut som om stormen Gorm sprutat lervatten på det, så det var helt nödvändigt att putsa det igen. Då fick jag se att ringblommorna fortfarande knoppas och blommar.

Sen gick jag en vända ner till Klintehamn, för det var lite affärer som skulle ordnas upp efter gårdagens julbord och så ville jag köpa några hyacinter. Jag gick först till Coop, men de hade bara vita, så jag fortsatte till ICA och där kunde man köpa tre st för 30:-, så då gjorde jag det och nu har jag en i köksfönstret och två i vardagsrumsfönstret.

3 december och nu är julkalendrarna igång, både skrapandet här hemma och lucköppnandet på tv. Ännu har trisskalendern inte gett någon vinst, men det har ju bara gått tre dagar. Det kommer säkert! 😀

Vad tycker du om Tusen år till julafton? Naaj, säger jag. Vad är det för hemskheter man visar? Jag tror inte att jag bryr mig om att titta på den i fortsättningen. Vad har den med julen att göra? Ni som har barn, eller barnbarn, vad tycker de om den?

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds, Trädgård, TV, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Dags att stryka juldukar – Tusen år till julafton

 1. Gunnar skriver:

  Årets julkalender är den sämsta på många år. Ett avsnitt räckte. Låter härligt med ert väder!

 2. Geddfish skriver:

  Jag tittar inte på TV-kalendern, men jag läser att min Sarah gillar den. Däremot hör jag på radions och det är då absolut ingenting att ha.
  Nu ska jag stryka min tvätt, alltså det som behöver strykas 😉
  Kram och ha det fint, Gerd

 3. Hillevi skriver:

  Jag har inga barn eller barnbarn men tycker att de kunde ha gjort något fantastiskt av denna kalender – ett riktigt underbart ”i tiden”avsnitt men i stället blev det en lektion. Inte så roligt. Hur tänkte de här?

 4. Znogge skriver:

  Våra barn är ju vuxna så kanske är jag inte rätt person att svara. Själv skulle jag gärna visa den på en SO-lektion men som julkalender blir det tummen ner. Riktigt bottennapp.

  Kram

 5. Fantastiskt att dina solsickor fortfarande blommar!
  Julkalendern har jag inte sett och det låter inte som jag har missat något…
  Kram, Monica

 6. Laila Östergren skriver:

  Såg bara några minuter av kalendern en dag och tyckte det såg tråkigt ut. Har skrapat min adventskalender också, ingen vinst hitintills.
  Det var en mycket trevlig eftermiddag igår och maten jättegod.
  Kram

 7. wiolettan skriver:

  Så vackert det blommar hos dig.
  Stryka juldukar, ja det är något som jag också snart måste göra, det får bli lite pö om pö, som det heter.
  Jag har tittat på julkalendern och inte är den i min smak inte. Nu vet jag inte vad barn tycker, men hoppas att de gillar den för det ska ju vara för barn. Det tycker jag att ”kalendermakarna” ska tänka på lite mer.
  Trevlig dag och kram till dig.

 8. Gunnel skriver:

  Jag väntade på Rasmus reaktion och han gav den tummen ner, så jag bryr mig inte om att kolla på Tv-kalendern i år. Gorm ”putsade” mina fönster precis efter att jag själv gjort det, så det blir till att ta ett tag igen….men det blir bara utvändigt denna gången. Kram

 9. Birgitta skriver:

  Vad jag förstått ang julkalendern så är barnen besvikna och begriper inte alls vad årets julkalender är. Den hade varit bra som ”Historieätarna – barnversionen”, typ. Men inte som julkalender.

Kommentarer inaktiverade.