Dags att ta fram sekatören

För nu är björklöven som musöron och då är det dags att beskära rosorna.

Här på Odvalds har jag inga rosor, men det finns ett par buskar på Stenstugu. Jag har varit där i dag på förmiddagen och ”knyckt” tulpaner och påskliljor, som jag varit på kyrkogården i Fröjel med. Hade jag tänkt mig för kunde jag ju ha beskurit rosorna också, men det får vara till en annan dag. De tidiga tulpanerna börjar blomma över nu, men jag hoppas att de jag satte upp på gravarna står sig några dagar i alla fall. Blir det varmt nu, så kommer säkert de lite senare tulpanerna igång med blomning de också och då gör jag väl ett nytt kap i rabatterna på Stenstugu.

Den 1 maj ska vi ha urnnedsättningen av Åke och han ska ligga här i sina föräldrars grav. Egentligen ville han i minneslund, men det finns ingen på Fröjel kyrkogård, så då gör vi så här i stället och hoppas att han blir nöjd med det.

När jag körde hem igen fick jag se att det var fullt av hästar ute på grönbete vid Gannarve, så då måste jag ju stanna och ta några foton av dem. Jag var inte ensam om att beundra skeppssättningen, utsikten över Karlsöarna och alla hästar, för det stod redan ett par där och fotograferade med betydligt mer avancerad utrustning än min.

Nu är det dags för lunch och sen ska jag nog ta mig en promenad om vädret håller sig, det mulnar till och det skulle kunna bli regn i dag också. I skogen kan man nog inte gå efter allt regnande igår, för då måste man nog ha stövlar och det har jag inte lust till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dags att ta fram sekatören

 1. Kicki skriver:

  Oj, så långt björken har kommit, här brukar musöronen komma i början av maj. men jag minns att det var tidigare förra året.
  Så fint du gjort vid graven.
  Här är grått och mulet även idag, mänga skurar i går och i natt. Som jag längtar efter sol och VÄRME nu.
  KramDin kommentar

 2. Birgitta skriver:

  Jag tror säkert Åke blir nöjd. Det var dessutom en vacker gravplats.

  Även mina björkar är gröna nu. Inte helt utblommade men rejält gröna. Det känns så himla härligt. Att du dessutom kan åka till ditt gamla hem och klippa fina blomster är ju inte fel! Det måste kännas fint att ändåå kunna åka dit då och då.

  Ha en jättefin fortsatt dag.

  Kram!

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Jag trodde att Åke var begravd! Att ni båda hade en gemensam grav ordnad. Men minneslund kanske finns någon annanstans då eftersom det var hans önskan? Måste han väl ha vetat om? Blir säkert jättebra så här med. Men hur blir det med namn på gravstenen? Ska Åke stå med där?

  Vi har nämligen två gravar där det bara står familjegrav och morfar/farfars namn på, men inte vilka som finns där. Det finns ju på papper såklart, men ändå. Det är ett dilemma när det börjar bli fullt och jag har i alla fall hittat ett utrymme i farfars/farmors grav men mamma ligger ju i morfars/mormors grav och där är fulllt…usch ja, inte lätt inte. Den ena graven är gratis skötsel för all framtid och där finns en plats men den andra kostar en massa pengar och nu är vi snart inga kvar..brorsan o jag bara.
  Ja du, man får allt undrsöka saker o ting i god tid så att det blir rätt.
  Mycket att tänka på.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tanken är att vi båda ska ligga i svärföräldrarnas grav. Åke till höger och jag till vänster, så som vi legat i över 50 år.

   Namnen kommer inte att finnas med på den stora stenen, utan det får bli en extra liten sten i gräsmattan.

   Mamma och pappa ligger i familjegrav på Klinte kyrkogård och där har inte funnits några namn på de avlidna, men när min farbror Knut dog skaffade kusin Göran, som ärvde honom, en sten och när sedan mamma dog skaffade jag en likadan med hennes och pappas namn på.

   Jag hade saknat att pappas namn inte fanns någonstans, så det kändes bra att se hans och mammas namn på den lilla stenen.

   Mycket att tänka på är det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *