Dags för putt

Idag har jag varit på sjukgymnastiken på förmiddagen och i eftermiddag ska vi gå och ta influensavaccinet. Jag är nu uppsatt för träning varje måndag och torsdag åtminstone fram till jul och jag hoppas att det ska ge effekt.

Livet efter 70 verkar bli för mig, som för så många i min ålder, en kalender fulltecknad med tider för läkarbesök, provtagningar och annat nödvändigt för att få kroppen att fungera. Det är inte att undra på att pensionärerna är stressade och inte får tiden att räcka till.

Tycker du att det är obehagligt att ta sprutor? Jag tycker inte att det är så farligt. Nu för tiden är nålarna så tunna och fina. Det var värre förr i tiden.

Första gången vi skulle åka utomlands och ha barnen med oss skulle vi givetvis försäkra oss om att vi alla skulle hålla oss friska, så hela familjen skulle vaccineras med gammaglobulin. Jag ringde till distriktsläkaren och han skrev ut vaccinet, som vi fick gå och hämta ut på apoteket och sedan gå till distriktssköterskan och få insprutat. Barnen var lite skrajsna och inte blev det bättre när sköterskan öppnar den första förpackningen och lite irriterat säger:

-Men vad i hela friden har de tagit så grova nålar för!

Vaccineringen, som skulle garantera att vi höll oss friska hjälpte dåligt, för äldste sonen startade resan med huvudvärk och sedan blev han sämre och sämre och det slutade med att vi fick tillkalla en siciliansk läkare, som skrev ut en dunderkur med penicillin.

Det var sista gången vi tog några sprutor när vi åkte utomlands. Tilläggas kan att vi hållit oss i Europa!

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Dags för putt

 1. Margaretha skriver:

  När jag såg din rubrik trodde jag att du hade börjat spela golf. Tyckte inte riktigt att jag fått den uppfattningen av du var en golfare.
  Men sen så förklarade det sig ju.
  Nej, jag har aldrig tagit några sprutor inför resor och det har gått bra.
  Däremot ska jag nog masa mig iväg och ta en influensaspruta. Har ingen större lust att åka på något sånt nu.

 2. Gunnel skriver:

  Hoppas träningen hjälper dig. Det blir en del fler läkarbesök nuförtiden, men så länge man själv kan ta sig dit och hem får man var glad. Trevlig eftermiddag

 3. Gunnar skriver:

  Det var ju väldigt oproffsigt! Enda gången jag har tyckt att det var obehagligt var i värnplikten när man fick ta o sticka i sig själv

 4. Znogge skriver:

  Jag har nu vaccinerat mig mot hepatit B och C men annars brukar jag inte ta något extra. Grundskyddet har man ju.

  Kram och lycka till med träningen!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Nu har jag läst ikapp lite och gläder mig åt att du får bra hjälp med sjukgymnastik och gördel. Hoppas verkligen att detta kan hjälpa dig lite.
  Ser också att ni hade en trevlig revykväll och inte körde du vilse! Det var bara en liten rundtur i de nya omgivningarna 😉
  Grattis också till vinsten av boken Frostnätter! Somliga säger att det är nödvändigt att segla. Jag säger att det är nödvändigt att läsa =D

  Önskar dig och din käre Åke en skön kväll!
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

 6. Janne skriver:

  God Kväll ! Ja innan jag fick min stroke så var jag mycket sällan hos läkare och Apotek. men nu så måste man ta ut nya blodtrycksmediciner och kolla blodvärdena lite då och då. Ha en fin dag !

 7. Hejsan Igen !

  Jag tog/fick den förra veckan, det blir alltid lite ömt efteråt.Men själva sticket märkte jag inte ens.Tackar för att jag sluppit förkylningar/influensor sedan jag tog den första även svin.Som gjordes så mycket narr utav.Nöff,nöff.Oink.oink.

  Förr dog ju äldre i flunsorna.Tur de kommit på bättre tankar inom sjukvården, det är väl uträknat att det blir billigare att ge oss sprutan, än att vårda oss om vi skulle bli sjuka.

  Kram

 8. Een gammal (spec. kvinnor) där det aldrig har funnit tid att pyssla om, får nu äntligen lite uppmärksamhet..

  Ingrid , se på dagens unga kvinnor, så dom pyssla om sina kroppar, idrottar, yoga, simmar, bubbelbad, SPA, solar , allt unnar kvinnorna sin kropp.

  Sedan finns det gamla kvinnor som inte ids, ochn dom blir krumma.

  margareta

 9. Corina skriver:

  Här blir det inga vaccinationer…….lite skeptisk till detta faktiskt och är tveksam om det verkligen fungerar. Inte ens min man som är hjärtsjuk vaccinerar sig och har klarat sig utmärkt varenda år trotts att han närmar sig 70 strecket. Kram !

 10. Inger Maryissa skriver:

  Ja, det är nog klokt att ta influensasprutan, för om man har otur man kan bli riktigt sjuk om man får någon av influensorna

  Själv tycker jag heller inte det är obehagligt att ta sprutor.
  När det ska tas blodprov så brukar jag visa / föreslå i vilken åder de ska sticka 🙂
  bättre det än att de sticker och sticker…för då är det inte roligt alls…

  Kul det du berättar om förr när ni fick hämta vaccinet på apoteket först och sedan gå till distriktsköterskan.
  men kan tänka mig att sköterskans kommentar skrämde barnen…
  kram

  • Ingrid skriver:

   Det är bra att man får den här möjligheten att skydda sig för influensa, men jag har varit lite öm i armen i natt när jag legat på vänstra sidan.
   Barnen blev väldigt rädda över den dumma kommentaren 🙁

 11. Skatan skriver:

  Just de där sprutorna är jag väl bekant med … och Sonen också. Han var ”jämnt” sjuk som liten och fick just gammaglobulin MYCKET regelbundet och ofta. Och det gjorde ooont och han skrek och jag grät och … Än idag gillar varken han eller jag att ta sprutor. Jag p g a ”ställföreträdande lidande”.

  Kram

  PS … visst upptas tiden mer och mer av läkare, tandläkare, sjukgymnastik och och och … ju äldre man blir. Idag skall jag stå på språng och ringa IGEN om mina RLS-ben.

 12. Eleonora skriver:

  För sprutor är jag inte rädd. Har fått så många i min dar att rädslan försvunnit. Den värsta sprutan jag någonsin fått var bedövning i handen vid pekfingret, när detta kommit i kläm i bildörren och toppen bara hängde lös. Då sa jag fula ord.

  Idag har jag väldigt dimmigt hos mig men det ger med sig till helgen – säger TV vädret.

 13. Håller med dej. Kniven i ansiktet, tatueringar på kroppen, Gel i bröst och läppar. Båder inget gott.

  Men duktiga att motionera!

  margareta

  • Ingrid skriver:

   Jag såg programmet ”Pengarna på bordet” härom veckan.

   Två unga tjejer, 17-18 år gamla sa, när de fick frågan om vad de skulle göra om de vann 2 miljoner, att de skulle använda pengarna till skönhetsoperationer. Jag var uppriktigt glad när de inte vann en enda krona!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *