Dags för snöskottning igen

Det snöar och blåser och är ett par grader kallt. Vädret på Gotland idag blev precis som förutspått. Jag känner att det här blir en innedag!

Här på Odvalds kör man och plogar vägarna och jag har just varit ute och skottat min uppfart. Snön hade drivit in mot min dörr, så det behövdes verkligen.

Jag såg på ”Allt faller” igår kväll och jag måste säga att jag inte alls uppskattade programmet. Vad var meningen med det?

Min farsa låg på hospis i ett par månader. Det ­sätter sådana spår. Jag hade inget val än att göra den här tv-serien, säger Johan Rheborg

Måste man göra en komediserie av den anledningen? Borde han inte gå till en terapeut och gråta ut i stället? Andra kanske höjer det här till skyarna, men jag kommer inte att se flera avsnitt i alla fall.

Nu har jag läst färdigt den här boken och den var väldigt fängslande. Jag tyckte mig nästan höra GW:s torra röst när jag läste den, för han skriver faktiskt som han talar, när man hör honom diskutera gamla rättsfall i TV.

Det är kanske inte den mest spännande bok jag läst, men den handlar om så mycket mer än ett brott. Livet och döden, att bli äldre, att bli sjuk och bli beroende utav andra, som vanligt med en härlig humor.

Huvudpersonens levnadssätt och och vanor stämmer ganska bra överens med hur GW själv beskrivit sitt destruktiva liv, som gjort honom beroende av diverse mediciner för att överleva.

Slutet på boken är verkligen överraskande, även om misstanken att det skulle gå som det gjorde dök upp då och då, när jag närmade mig de sista kapitlen.

Det här är den andra boken jag läst av Leif GW Persson, men absolut inte den sista. Jag tror att jag får ta och ge honom en egen sida i min Bokhylla. Det kan ju vara lite lagom att pyssla med en sån här innedag.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Dags för snöskottning igen

 1. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Här snöar det så vackert just nu och det blir så ljust ute med snön på de svarta träden, buskarna och asfalten. Men ser att det är glashalt ute, för en o annan måste ju ut med hunden. Annars är det tomt på folk ute.

  Jag läste att du tipsade om ”Allt faller” i går, men när jag sett programmet i kanske 45 sek. så bytte jag kanal för det var vedervärdigt, i början i alla fall. Inte alls min humor med allt prat om div. sex…så nu när jag läser här så förstår jag att fortsättningen inte blev så mycket bättre.

  Har inte läst något av LGW Persson men efter din beskrivning av denna boken så tycks det mig som den innehåller mycket som verkligen är angeläget. Vore kanske något för den yngre generationen att läsa för att förstå vad livet innebär.

  Väntar på en trave böcker men de lär inte komma nu före helgen, tyvärr.

  Kram kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Visst är det vackert att se på snön och det blir ju mycket ljusare, men det blir också halt och ett fasligt jobb att ploga och skotta. 🙁

   ”Allt faller” kommer jag inte att titta på mera, det var skräp och rent osmakligt tycker jag. 👿

   Jag har ju aldrig läst något av Leif GE Persson tidigare och började med hans senaste bok Gustafs grabb och blev så fascinerad av honom att jag bara var tvungen att läsa något mera.

   Hoppas att du snart får dina böcker, något att läsa måste man ju ha.

   Kram, Ingrid

 2. Ann-charlott skriver:

  Hej vännen. Ser att du också fått snö oväder, vi har också snö och blåsigt här och det är bra kallt ute. Ser att du läst Gw bok, får nog ta och kolla in om den finns som ljud bok. Ha nu en fin helg min vän och ta väl hand om dig. Kram Ac

 3. Syster Kerstin skriver:

  Angående Allt faller, jag valde att inte…!
  Valde istället sista avsnittet om Jan Stenbeck, fascinerande , knepig, bitvis charmig men bufflig och skrämmande. Klart sevärt , det är ju vår nutid, han har påverkat vårt liv!

  Vintern är tillbaka igen, blåsigt, drivsnö , men en liten ” utflykt” måste det nog bli ändå.

  Trevlig helg och ha det så gott, vem vet, kanske tittar solen fram!!!

 4. Kicki skriver:

  Jag håller med dig om att Allt faller inte var så värst komisk precis. Jag tyckte den var rent deprimerande.
  Jag såg på nyheterna att ni skiulle få 1 dm snö eller mer, så nu blir det vitt ett tag igen hos dig.
  Här blåser det som bara sjutton, men jag ska ta sparken nu och ge mig ut på Vikmanshyttesjöns is med hundarna, d.v.s. inte Skorpan, henne får Berra ta en separat prommis med.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag läste någonstans att det skulle vara en svartare variant av Solsidan, men jag begrep inte alls det fina i kråksången. 🙄
   Idag håller i alla fall jag mig inne, för det snöar och snöar….

 5. Åsa! skriver:

  Skräp tv! Vi gick och la oss, fattade absolut ingenting! 😐

 6. Pia skriver:

  Vädret skiftar verkligen Här i Skåne skiner solen för fullt men det är kallt i vinden . Jag började läsa Gustavs pojk Men jag orkade faktiskt inte läsa ut den Får kanske göra ett nytt försök.. Kram

 7. snawitz skriver:

  Hej Ingrid!

  I stockholm har det tydligen snöat inatt, för plogbilen jobbade imorse.
  -4 utomhus och en aning blåsigt.
  Personligen ska jag inte sticka näsan utanför dörren på hela helgen. Det blir att läsa.
  Jag gillar också Leif GW. De flesta av hans böcker är mer eller mindre läsvärda. Men jag har alltid läst klart dom.

  Ha det gott, kram
  susanne

 8. Hejsan Ingrid !

  Ja, det var ett bedrövligt väder. Det började redan i går em.Tur jag
  blev klar med tvätten så tidigt, hade inte så mycket, bara tre maskiner.
  Ska börja tvätta oftare, så det inte hinner bli så lortigt. De städar inte.
  Jag rev ner mina lappar jag satt upp. Nu är det bara fastighetsägarnas.
  De måste de väl respektera.

  Sopade av för att Prinsen skulle få vara ute lite, men det var inte lång
  stund, gillade inte att snön yrde och la sig på honom.

  Önskar Dig en fin Fredagskväll.
  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Jag är väldigt glad att jag har en egen tvättmaskin, så jag kan tvätta precis när jag vill. 😀

   Katterna gillar verkligen inte snö, då håller de sig helst inne. 😉

   Kram!

 9. Rigmor skriver:

  Å nu gav du mej ett tips på en intressant bok, funderade just på om att det inte var dags för lite läsning nämligen…det går i perioder hos mej. Då blir jag som uppslukad av tre-fyra böcker, sen kan det gå månader utan att jag vänder ett blad.
  Missade ”Allt Faller”, och det var kanske lika bra…eftersom jag förmodligen skulle ha tyckt som du…Att göra tv av sin fars ev smärtsamheter, det är för mej att kliva över gränsen till vad som är underhållning…
  Ha en bra helg vännen, hoppas du slipper skotta hela tiden…Här blåser det mest, känns därför kallare än vad det egentligen är.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag kan verkligen rekommendera ”Den döende detektiven”. Jag är lite som du, läser i perioder, men mera nu sedan jag blev ensam. Jag har ju mera ”egentid” nu. 😉
   ”Allt faller” föll inte mig i smaken, men smaken är som baken…..
   Min granne har just meddelat att han inte kommer hem förrän på söndag, så tills dess får jag sköta skottningen själv. 😉
   Kram och trevlig helg!

 10. Lambergsfrua skriver:

  Vi slutade titta på Allt faller efter bara några minuter. Jag avskyr den typen av program och det som där kallas humor förstår jag mig inte alls på. Kan det vara en generationsfråga, att ungdomar kanske uppskattar sådant här. Jag har inga ungdomar att fråga (inga som såg programmet i alla fall).
  I kväll blir det tågåka igen – ett trivsamt och stimulerande program enligt min åsikt.
  Önskar dig en skön kväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 11. Suss skriver:

  Jag blir så brydd när jag inte hittar min kommentar till dig om ”Allt faller”. Jag vill bara säga, att jag stängde av mitt i del 2 och kommer inte att titta något mer. Det var allt annat än min smak, riktigt otrevligt och inte ett dugg roligt. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *