Dåligt samvete

I dag är det enligt Allnakku Vaglars dag och man får hoppas att hönsen får sitta inne på sina vaglar och gosa sig i värmen, för det är ett riktigt ruskväder i dag; ett par grader varmt, blåsigt och regn/snöblask och radion rapporterar om besvärligt väglag på de delar av ön som fått mera snö än vi. Man ska inte ge sig iväg ut i onödan.

Vaglar är de sittpinnar som är ett måste i ett hönshus om man vill att hönorna, och tuppen, skall trivas. Förr hade hönorna inget eget hus att vara i utan satt på nätterna på sittpinnar i köket över den plats där veden förvarades.

Jag håller mig också inne i värmen i dag

Höns drömmer jag ofta om! Hönsen vi hade när jag var barn skrev jag om den här dagen 2011 och vill du läsa om dem kan du klicka HÄR. Hönsen på Stenstugu drömmer jag ofta mardrömmar om, trots att det gått många år sedan vi slutade med dem. Jag tycker att vi skötte om dem väl, men ändå går mina drömmar ut på att hönsen ligger halvdöda i redena och på golvet och då kommer jag på att det måste varit många dagar sedan jag var och gav dem mat och vatten och inte har jag kommit ihåg att plocka ägg heller. Jag måste verkligen ha varit försumlig när det gäller hönsskötsel, eftersom jag i mitt undermedvetna tydligen har ett väldigt dåligt samvete när det gäller dem.

När det nu är inneväder tror jag att jag ska ta och baka några kakor i eftermiddag, under förutsättning att jag har ingredienser hemma till det förstås. Jag har några chokladbröd kvar i en burk och några mazariner i frysen, annars är julkakorna slut, så det behövs påfyllning. En plåt Amorer skulle jag kanske kunna åstadkomma innan jag åker iväg till biblioteket på studiecirkeln om Bornholm. Det finns i alla fall kokosflingor i kylskåpet.

Hoppas att du har en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Dåligt samvete

 1. Så olika vädret kan vara, fast vi inte bor SÅ långt från varandra! Här är det strålande sol, ganska blåsigt och 9-10 grader varmt! Jag gick ut i trädgården med bara en kofta som ytterplagg och det var riktigt skönt! Hoppas att ni slipper mera snö nu!
  Bra att du håller dig inne i det vädret. Halka är inte kul!
  Ta det försiktigt när du åker till studiecirkeln!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det klarnade upp sen fram på dagen och blev riktigt fint väder, så jag tog mig en promenad till biblioteket. Det blåste lite, men det gör det ju nästan alltid på den här ön. 👿

 2. Vilken härlig energi du har syster 😛
  hoppas ni får en trevlig. Kram BoB

 3. Znogge skriver:

  Kärleksmums som vi kallar dem är aldrig fel att ha i frysen!

  Kram och ha en fortsatt bra dag 😀

 4. wiolettan skriver:

  Jobbigt med mardrömmar om hönsen. Något är det som finns i ditt undermedvetna. Det behöver inte vara att du har försummat dom, men kanske varit rädd för att göra det. Känner igen det, mina föräldrar hade också höns.
  Snö och stark blåst har vi också fått, riktigt ruskväder, inte skönt ute alls.
  Amorer, det var ett nytt namn, känner inte till de kakorna. Jag har några kakor kvar i frysen ännu, så´n är bra att ha.
  Sköt om dig och varm kram.

 5. Vonne skriver:

  Höns ligger det nåt romantiskt i tycker jag, fråga mig inte varför. Som barn var jag på somrarna hos mina farföräldrar som hade bondgård och hönsen ett eget hus. Det huset vågade jag aldrig gå in i överhuvudtaget. Jag min stadsjänta tyckte det var läskigt med fjäderfän omkring mig, för att inte tala om tuppen. Skulle aldrig vågat plocka ett enda ägg. Farmor tyckte jag var en riktig liten ynkrygg men älskade mig ändå.
  Inte så kul med dina hönsdrömmar och inte med vädret heller som det ser ut på din bild, men fördelen är ju att få naturliga bakdagar lite då och då pga vädret.
  Amorer känner jag inte till men de är säkert goda. Bodde jag bättre till skulle du få bjuda på en kopp kaffe med ett smakprov. 😉

  Kram och sköt om dig

 6. Syster Kerstin skriver:

  Lycka till med bakningen, själv har jag städat alla köksskåp. Det var lagom att syssla med när det var snöyra utanför !

  Först nu upptäckte jag dina nya brillor , klädsamma! Grattis

 7. Gunnar skriver:

  Jag har inga teorier om din drömmar men jag har svårt att tro att du inte skötte dom på bästa sätt. Vi har haft en fin dag från lunch och framåt

 8. Laila skriver:

  Idag höll vi oss inne också. På eftermiddagen skulle vi få kaffefrämmande från Östergarn så jag bakade kärleksmums och kolakakor i går för att ha något att bjuda på. Det blev en trevlig eftermiddag.
  Ha en skön kväll.

 9. Hillevi skriver:

  Såna mardrömmar kan man faktiskt klara sig utan – hu! 😯 Tur ändå att det bara är drömmar…
  Du får äta dig proppmätt på ”amorer” innan du lägger dig, så att du somnar av ”mums-koma” och inte orkar låta hjärnan spöka sådär! 🙂

 10. Gunnel skriver:

  Underligt det där med drömmar. Minns du när jag en gång drömde att du flög hit och hälsade på mig? Fast den där drömmen kanske blir sann nån gång. Jag kallar också de kakorna för Kärleksmums, men de smakar lika gott vilket namn de än har. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *