Dallas har återuppstått

Såg du Dallas förra gången när serien gick. I Sverige hade den premiär den 30 januari 1981 och avslutades den 18 december 1993. Alla såg Dallas, men det var många som inte erkände det.

Jag stod emot och såg nog inte det första årets omgång i alla fall. Jag envisades med att jag inte ville se ”slik skit” och hävdade att serien var rena kvinnoförnedringen och det var den väl på sitt sätt också. Kvinnorna framställdes som några vackra, välondulerade dockor utan någon som helst hjärna. Enda undantaget var Miss Elly, hon var ett rejält fruntimmer, som ständigt gick klädd i något som liknade städrockar. Nej, jag bojkottade Dallas!

Men visst satt jag där till slut och tittade varje vecka, precis som stora delar av Sveriges befolkning. JR och Sue Ellen, Cliff Barnes, Bobby och Pam, det var om deras mellanhavande snacket gick på lunchrasterna.

Igår kväll började uppföljaren och allt är i stort sett sig likt. John Ross och Christopher, som var barn 1993, är nu två unga vackra män som fightas i lika god anda som sina fäder och JR tycktes nästan uppstå från det döda, när det visade sig att John Ross borrat och hittat massor av olja på Southfork och därmed möjligheter att tjäna stora pengar.

-Blod är tjockare än vatten, sa han, när det visade sig att han försökte lura Bobby som vanligt, men olja är ännu tjockare!

JR is still going strong!

Spelet är igång och ikväll kommer nästa avsnitt!

Nu ska jag sätta mig och läsa. Jag tog en promenad till biblioteket efter lunch och nu vänta Tove Alsterdal på mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Dallas har återuppstått

 1. Hejsan Ingrid !

  Det var kanske inget att se då. Tycker det räcker med Glamour. Har ju Hem till gården på förmiddagen.Men det var sig likt, efter den gick jag en runda som vanligt. Har ju en på kvällen beroende på vädret.

  Vi pratar mest om vilket väder vi har och då glömmer jag fråga hur Du mår. Tror att Du mår bra.

  Fy nu kommer det mera väta uppifrån.

  Må så gott !

  Kram Majsan

 2. Sylvia skriver:

  Halloj Ingrid!
  Här har du en till som inte kunde motstå programmet. Jag sa till gubben innan, inte ska jag titta på den gamla såpan man satt som fastklistrad framför TV varje vecka under 90 talet och som nu återuppstått. Jag kunde inte hålla mig. 🙄 Nu lästa jag just att programmet slog rekord med sina 1,4 miljoner tittare. Säger som du, Dallas har blivit kult.
  Ha en bra dag! 🙂
  Kram Sylvia

 3. Lambergsfrua skriver:

  Klart vi tittade också, fast det inte ansågs ”fint”. Kultur kan finnas i många förklädnader och så småningom blev serien kult. Vi tittade igår och jag måste tillstå att jag hade lite svårt att skilja alla vackra damer åt. Sue Ellen fascinerade mig. Lyft och botoxad och hårdspacklad så att hon nästan såg ut som då det begav sig – men bara nästan. JR spelad ju först som om han var dement och intagen för exklusiv vård och plötsligt står han där fullt påklädd inbegripen i ett samtal – hatten på svaj och ett ondskefullt leende. Vi får väl ge serien en andra chans, men jag är tveksam till om jag pallar med alla konstellationer och intriger dem emellan.
  varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Gunnel skriver:

  Visst tittade jag på Dallas när det begav sig. Jag glömde bort avsnittet igår, men ska försöka komma ihåg att slå på TV:n ikväll. Tror förståss inte att denna omgången blir lika populär. Det finns för mycket annat att välja mellan. Kram

 5. Anita Brehlin skriver:

  Missade Dallas igår efter jag såg på ”Det okända”. Det var en kusin till mina brorsbarn som det spökade hos och det ville jag natruligtvis se. men…..visst ska jag titta på Dallas om inte annat för att se hur det är.

 6. Raija skriver:

  Jag kikade också på Dallas igår och bestämde att det räckte för mig. Är inte alls intresserad av alla intriger och slagsmål. Så den serien får verkligen vara för min del. Den var toppen när den kom, för det var något nytt. Men efter några år tröttnade jag då också.

 7. Znogge skriver:

  Jag såg en del avsnitt men jag minns att jag föredrog Falcon Crest! Om jag ska titta nu vet ja inte. Har inte gjort det hittills… Kanske ska man låta vissa saker vara avslutade tänker jag….

  Kram

 8. Birgitta skriver:

  Jag såg inte heeeela serien när den gick förra gången. För de sista 30 avsnitten tyckte jag blev väldigt avslaget. Men jag bänkade mig i måndags. Absolut. Men – det blev alldeles för mycket intriger för att jag skulle orka med. Så jag kikade inte på det igår, utan lade mig med en bok istället i soffan. Just nu kan jag nämligen bara se TV4. Alla andra kanaler är väck. Telia jobbar på det. Det gäller hela mitt trapphus tydligen. För alla Dallas-älskare kommer nu en guldtid. Men jag tillhör inte dom.

  Kram på dig!

 9. Susan skriver:

  Jag tittade bara på halva i Måndags. Men när jag var på ”syjunta” i går fick jag minsann veta att man bara måste titta:))) Till och med mina väninnors barn (födda i slutet på 80 talet) tittar den här omgången ivrigt informerade av sina förälder om vem som är vem i serien…..Så nog är det kult alltid;)

 10. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Dallas avstår jag från denna gången. Var sak har sin tid och jag finner inget nöje i detta eviga tajfs om olja och pengar. Allt handlar om pengar, elakheter och utseende och det kan jag leva utan. Serien var något helt nytt och spännande då på 80-talet men nu är den tiden förbi. Jag ställer mig frågan varför alla dessa gamla skådespelare efter alla dessa år deltar igen ? Pengabrist?

  Usch ja, nu är det mera regn här igen, det tar visst aldrig slut 🙁
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag hänger nog med ett tag till i alla fall. Sen får vi se. Mot slutet när det gick förra gången såg jag bara något avsnitt hit och dit. Om det inte fanns något annat att titta på. Jag har en känsla av att det kommer att bli så den här gången också. 😉
   Det ser inte ut att bli så mycket av regnet här för det kommer bara några stänk då och då 🙁
   Ha en skön eftermiddag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *