Där var han ju….

…Lars Martin Johansson! Igår kväll började premiäravsnittet av ”En pilgrims död”, filmatiseringen av Leif GW Perssons personliga Palmeteori. Och jag som just läst Den döende detektiven kände genast igen honom i Rolf Lassgårds skepnad. Claes Malmberg gör den avskydde och oduglige polisen Evert Bäckström och det gör han med den äran. Han ÄR Bäckström!

Såg du inte det här första avsnittet har du verkligen gått miste om någonting, för det här är riktigt bra och det ska bli spännande att följa kampen om att hitta Palmes mördare. Jag litar på Lars Martin Johansson och hans team!

Idag är det enligt allnakku Såfflukes dag och det gråa vädret inbjuder kanske till en och annan lur.

Det kan kännas trögt att nu möta vardagen efter allt festande och firande. Om man unnar sig en liten stund på sofflocket kan det kännas lättare.

Jag struntar nog i sofflocket och tar mig en runda genom skogen ner till samhället, när jag morgonpysslat färdigt. Det är bara någon enstaka minusgrad och alldeles stilla, så jag är övertygad om att det kommer att bli en skön promenad.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Där var han ju….

 1. Kicki skriver:

  Jag började titta på serien igår, men eftersom jag inte läst Leif GW;s böcker, så hade jag ingen igenkännande anknytning till rollfigurerna.
  Kanske jag får lov att börja läsa hans böcker. Gustafs grabb ska jag iaf läsa, men den har ju inget med hans deckare att göra.
  Kram/Kicki

 2. Birgitta skriver:

  Missade det tyvärr. Bäckström är väl en skitstövel! Jag pratade faktiskt med Leif G W själv om detta (via mail). HUR kan han ta livet av Johansson! Äsch, sa Leif, blir det fler böcker så kanske huvudpersonen blir Bäckström. Japp, så sa han den jäkeln. Till mig! Som älskar Johansson! Vi får väl se hur det blir.

  Ni har tydligen bättre väder än vi i Skåne. Här är flera minusgrader och det blåser lite. Kallt som attan är det. Men jag sitter inne på jobbet, och kan inget annat. Och bra är det, för det lockar verkligen inte att gå ut just nu. Brrrrrrrrr.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Hade inte den där Bäckström misskött fallet med Yasmines död, kanske Leif GW låtit honom återhämta sig från stroken i lugn och ro. Nu tog fallet livet av honom.

   Det är ju bra med ett lämpligt arbetsväder. 😉

 3. Kraka skriver:

  Finns på svtplay i 50 dagar till så det är ingen fara för den som missat. http://www.svtplay.se/video/956586/del-1-av-4

 4. Lambergsfrua skriver:

  Visst var första avsnittet bra! Otroligt bra skådespelarinsatser och bar manus. Så fick hela serien en 5:a i DN också och för en gångs skull håller jag med recensenten 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Suss skriver:

  Åh nej, jag såg det inte, nu får jag ångra mig! Hoppas jag kan se det i efterhand, för jag vill gärna följa det. KRAM!

 6. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Missade tyvärr avsnittet igår men jag bara måste titta på svt play…vill inte missa vare sej G W eller Lassgård…!

  Nej, denna vecka blir det ingen Såfflukesdag för mej! Jag ska ut på något varje dag och kväll!
  Kram Inger

 7. Raija skriver:

  Jag såg avsnittet och var förvånad att de satsat så stort på kända skådespelare. Men bra var den och jag kommer följa detta.

Kommentarer inaktiverade.