De bortvalda barnen – Irriterande – Magnus Carlsson

Det har varit ett helt ljuvligt väder i dag och på förmiddagen satt jag i skuggan på framsidan och läste och jag frös, så jag fick flytta till andra sidan av huset. I skuggan under parasollet var det helt perfekt.

Boken jag läste heter De bortvalda barnen och är skriven av Inga-Maj Lundström och den handlar om vården av utvecklingsstörda barn. Inga-Maj är Klintehamnsbo och hon har arbetat inom omsorgen med utvecklingsstörda i 45 år. Det finns en artikel på helagotland.se från 2008 då hon gick i pension.

Upplever du den här bloggen lika trögladdad som jag gör? Den har varit det en tid och jag tycker att det är väldigt irriterande. Jag har tagit kontakt med supporten på one.com och fått diverse förslag; uppdaterat till ny version av wordpress, uppdaterat pluginen, bara använda bilder i jpg-format, vilket jag gör, komprimera bilderna innan jag laddar upp dem, vilket jag alltid gör, osv. Ingenting har hjälpt. Jag har tagit bort besöksstatistiken för att se om det är den som tynger ner systemet, men det hade ingen effekt. Nu har jag ställt en sista fråga till dem. Få se om jag får något bra svar, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra – starta på ny kula med en ny blogg kanske. Den här har ju nästan 4000 inlägg, så det kanske är dags, men jag hade ju tänkt att jag skulle kunna ha den kvar i 10 år.

I eftermiddag låg jag faktiskt ute i solstolen en stund och det är länge sedan man orkat göra det. Jag lyssnade på Sommar i P1 med Magnus Carlsson och det var verkligen ett annorlunda program. Säkert väldigt tänkvärt, men inte vad jag väntat mig, men han höll mig vaken även om jag blev lite uttråkad till slut för han pratade bara om klimatet, planeten och hur vi ska rädda den och intervjuade experter på området. Det var i princip en och en halv timmes klimatföreläsning avbruten av, i och för sig ganska bra, musik. Njaa…..

Trevlig fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Irriterande, Sommar i P1 2018 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på De bortvalda barnen – Irriterande – Magnus Carlsson

 1. Marlene skriver:

  Hej från Visby
  Låg och vilade efter förmiddag på Kupan (varmt, men lite bättre luft idag), men kan hålla med om Sommarprataren idag var lite ”Domedags profet”. Tycker att årets sommarpratare i år inte varit något speciellt, saknar lite underhållande talare. Ha det fint ute i Klinte. Marlene

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du också jobbar på Kupan. Det har varit svettiga pass nu ett tag.
   Jag har hört några som jag gillat, men det är inte så många faktiskt.
   Ha det gott sjäv!

 2. Znogge skriver:

  Jag upplever inte alls att din blogg är trög utan det fungerar precis som vanligt! I alla fall för min del.

  Kram och ha en härlig kväll!

 3. Ja, jag tycker också att det tar väldigt lång tid att ladda upp din blogg! Jag trodde att det va min dator som var lite trög, det var ju skönt att det inte var det! Hoppas att du får ett bra svar från supporten! Annars följer jag med till din nya blogg…
  Drygt 30 grader här idag också, men det spås svalare väder på söndag. Vore skönt, men framför allt vill jag ha regn!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag använder firefox som webbläsare och jag har upptäckt att med explorer laddar bloggen mycket snabbare. Vad använder du?
   Det vore intressant om det här har något med firefox att göra.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Inte ett dugg besvärligt eller långsamt att komma in i din blogg!
  Det är väl ett utav teknikens mysterier.
  Ibland är det ju så också att hokus pokus så har problemet försvunnit av sig själv.
  Ha en fortsatt fin fredag! Kram, Gerd

 5. Kraka skriver:

  Jag att internet över huvud taget laggar rätt mycket i sommar. Har tänkt att det beror på att jag kör datorn via mobilen. Men igår när jag var hemma kopplade jag upp mig på mitt fasta nät och det var lika dant där.
  Wordpress håller på med något slags nytt bloggprogram. Om man vill fortsätta använda sina mallar och teman så kan man ladda hem ett program för att använda den nuvarande modellen. Jag fördjupade mig inte i exakt vad det var, men laddade hem programmet. Känner verkligen inte för att göra om hela bloggen just nu.

  Ha en fortsatt bra fredag! Själv ska jag iväg till gruvan. Hej hå, hej hå….

 6. Malena skriver:

  Jag tycker inte det är några problem med din blogg. Den känns till och med snabbare än många andra. ?
  Trevlig helg

 7. Laila skriver:

  Jag tycker också att det tar lång tid att komma in på din blogg. Det blir en extra harpa under väntan. Använder Firefox.
  Kram

 8. Anna/notonmusic skriver:

  Det har aldrig varit problem, använder Safari. Nu var det längesen jag regelbundet läste bloggar men när jag gjorde det var det inga problem heller.Rolig bild! Precis så där känns det när saker inte funkar som de ska i den digitala världen! Kram och ha det bra Ingrid, här i södra dalarna har vi ett
  underbart avsvalkande sommarregn idag 🙂

 9. Lena i Wales skriver:

  Kanske skönt med lite svalka, har varit så varmt i Sverige Kom nyss hem till Wales därifrån.
  Upplever inte alls bloggen som trög. Har inga problem alls.
  Vill önska dej en riktigt trevlig och skön helg!

Kommentarer inaktiverade.