De gör lite som de vill

Jag läste hos Birgitta att hennes mobil verkar vara ovanligt intelligent, skrämmande rent utav, för det verkar som om den vet en massa saker den inte borde veta.

Visst kan man använda de här nya smarta mobilerna på många olika sätt, men de är lite lynniga och gör inte alltid som man vill. När man sitter och skriver gäller det att inte tveka, för stannar fingret till en sekund för länge över en bokstav bestämmer sig mobilen för att det är just den jag vill ha och helt plötsligt står det jära i stället för kära.

Igår kväll var intresset för filmen på SVT1 och fotbollen på TV4 väldigt måttligt. Jag zappade fram och tillbaka mellan kanalerna samtidigt som jag satt och testade mobilen lite. Jag provade att se en film på SVTPlay och det gick alldeles utmärkt, men jag tyckte att ljudet var lite dåligt, så då testade jag att sätta i headsetet. Jag är ju en aning lomhörd 😉

Headsetet har jag just inte använt förut, så jag satt där och tryckte och grejade och trodde att jag skulle kunna ställa in volymen, men rätt vad det var blev det ett fasligt oväsen och Eva hojtade: ”hallå, hallå”.

-Har du ringt till mig? frågade jag.

-Nej??

-Då är det något konstigt med mobilen, för jag har inte ringt, sa jag.

Fram med manualen, men där stod ingenting om hur man skulle hantera headsetet, så jag fick ta till lite undersökande verksamhet via Google.

Det visade sig att när man trycker på en lite symbol av en telefonlur mitt på headsetet, som jag i min enfald trodde innebar att jag vill svara på ett inkommande samtal, ringer mobilen upp senast slagna nummer.

Vilken förfärligt onödig funktion!

Fast idag var jag lite nöjd med den, för det var något knas med Telias bredband på eftermiddagen och då använder jag mobilen som router och kunde använda datorn i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till De gör lite som de vill

 1. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Jag har funderat på att köpa en iPhone men när jag testade en som en kille fr. hemtjänsten hade och han visade mig så fick jag fnatt. Jag skulle testa att ringa men höll fingret för länge på siffran och råkade nudda vid en annan och så var det kört. Han påstod att min nagel var för lång..! Sedan var han inte alls nöjd med att behöva använda båda händerna för att skriva SMS. Men han var uppkopplad hela dagen och fattar inte hur dom orkar med detta jämt. Det kostar dessutom! Funktioner som inte behövs är ju urdumt.
  Hade väl mest tänkt använda den som en liten dator men tror att jag avstår.
  Får väl pallra mig hit till den stationära.
  Det är mycket med det tekniska och inte alltid det nya är bäst.
  Nåja, du tycks börja få ordning på din mobil men attans att det ska vara så krångligt. Headset är bra men vettiga instruktioner bör medfölja.
  Nattiskram, Agneta

 2. Raija skriver:

  Det var värst vad du är duktig på att förstå dig på mobilen. Att kunna använda den som router också, vilket jag inte hade en aning om att man kunde. Min har en massa funktioner som jag inte ens känner till och inte heller orkar sätta mig in i.

 3. Inger Maryissa skriver:

  Jo, det kan nog vara lite knepigt med de nyare mobilerna…
  Är själv intresserad av att skaffa en, men min syn vill inte…det är liksom för smått att läsa osv.
  Får se om det går bättre efter starr-operationen…
  Tur att det går bra med datorn i alla fall, för den har ju en bra mycket större skärm
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *