De var snabba….

….på verkstaden, för de två veckornas kö för reparationer blev bara två dagar, för redan i dag ringde de och sa att Golfen var färdig. Det var väldigt bra, för jag ska ut till Snäckan i morgon för en höstupptakt med SPF och nästa onsdag är det Onsdagsträffen i Skolgården i Fröjel. Jag hade redan börjat fundera på vem jag skulle ringa till och be om hjälp med skjuts, men nu behöver jag inte bekymra mig. Jag har varit på Kupan i Klinte och jobbat på eftermiddagen i dag, så jag gick direkt därifrån och till macken där bilen stod och väntade, så nu står den i garaget igen. Det sved i plånboken, men nu hoppas jag att den ska rulla ett tag utan problem.

På lördag är det höstens stora begivenhet – Klinte Marknad

Det har varit en ganska blåsig dag, men skapligt varmt. Det är alltid kul att se hur folk klär sig nu när det börjat bli kallare. En del går fortfarande i shorts och linne, medan andra nästan är vinterklädda. Jag såg en tjej i dag som hade handskar och en tjock jacka på sig trots att termometern faktiskt visade på nästan 18° i skuggan. Det verkar som om man klär sig efter almanackan och inte efter dagsläget.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

19 svar på De var snabba….

 1. znogge skriver:

  Så skönt att det gick snabbt och smidigt med bilen! Trots allt är man van vid att den bara står där och väntar.

  Kram och god kväll!

 2. Karin skriver:

  Snabb bilreparation, trots allt. Tandläkaren och bilen kostar mycket!!
  Bra att du recenserade Beatles filmen, då tror jag att jag struntar att se den. Kan säkert vänta till den går på TV.
  Ha nu en fin vecka!
  Kram Karin

 3. Geddfish skriver:

  Så skönt, då. Trots allt vill man ha bilen i ordning, även om. Det är en frihet och också ett hjälpmedel.
  Kram och godnatt, blir det här!

 4. Det var ju bra att bilen blev färdig så snabbt, för visst är man beroende av en bil. Vi har, i och för sig, alldeles utmärkta bussförbindelser med både Malmö och Trelleborg på nära håll hemifrån, men man måste ju passa tiderna! Och vi har rätt långt till affären, så det är ju skönt att ha en bil. Men dyrt. Speciellt när den ska repareras…
  Ja, nu börjar den tiden, när man ena dagen behöver jacka och den andra dagen går i shorts!
  Ha det så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte så långt till samhället, så det är inga ptoblem för mig att gå dit, men jag är dålig på att bära. Då är det gott att ha bilen och så far vi ju omkring i olika bygdegårdar och församlingshem på våra möten med SPF och Onsdagsträffen. Ska jag till Visby tar jag gärna bussen, för vi har bra kommunikationer dit.
   Kram

 5. Ölandsvindar skriver:

  Vår släpkärra gick inte igenom besiktningen . Ny axel behövdes. Vi tittade på begagnade men kom fram till att de kostade ungefär lika mycket som att laga den vi har, så nu är den som ny och vi lite fattigare. Vi använder den ganska mycket när vi kör trädgårdsavfall till tippen osv.
  Visst är det härligt med lite svalka på nätterna. Att sticka ut foten och känna kylan och sedan dra in den i värmen igen. Då är det lagom sovtemperatur!
  Kram /Kerstin

 6. Skogsnuvan skriver:

  Vilken tur att du fick bilen så fort. Kinabror fick sin bil igår kväll så nu har han åkt till Skåne och jag sitter här alldeles ensam i hela byn. Det känns si så där nu i höstrusket. Gamle A som hälsar på varje vecka har också fel på bilen så det lär väl bli dåligt med besök här ett tag Trist

 7. Gunnel skriver:

  Bilreparationer kommer aldrig lägligt. Jag skulle behövt byta kamrem på min gamla bil snart, men det slipper jag tänka på nu när jag fick överta Ulrika och Bos bil. Den Bingovinsten har varit till stor glädje för många. Kram

 8. Kicki skriver:

  Skönt att du fick bilen tidigare än väntat. Visst vill man att den ska finnas till hands, även om man inte behöver den alltid.
  Så nu ska du på marknad till helgen?
  Jag har inte varit på en enda i år, varken växtmarknad eller nån annan.
  Kram/Kicki

 9. Anne-Lie skriver:

  Ja, eller tittar man ut och ser att det är mulet/molnigt och tar på sig en massa kläder utan att kolla termometern.
  Skönt att bilreparationen blev klar fortare än de lovat. Ett bekymmer mindre för dig om hjälpskjuts.

 10. Gunnar skriver:

  Det var väl skönt! Man är ju rätt så beroende av bilen trots allt. Jag törs väl knappt nämna det men jag gick i T-shirt i skogen idag och det var 16 grader. Fast det blåste inget.

Kommentarer inaktiverade.