Den artar sig

Det är lite halvklart i dag och bara ett par grader varmt. Jag har pysslat med lite av varje på förmiddagen. Jag tänkte sätta några kakdegar, men sköt upp det till en annan dag. Jag börjar bli bra på det där – att skjuta upp saker – menar jag. Men jag har i alla fall haft ett samtal med vårdcentralen i Hemse eftersom det nya pillret fungerar dåligt. Jag fick tala med en läkare som bad så hemskt mycket om ursäkt för sin kollega. Han fattade inte varför jag hade fått en så låg dosering, så nu skulle han skriva ut starkare. Få se om det hjälper ❓

Nu har jag börjat komma underfund med det nya systemet vi ska arbeta med, men det som förargar mig mest är att vi inte längre har en kort och enkel hemsideadress, utan är helt underställda förbund och distrikt.

Skulle du vilja titta lite närmare på sidan är det bara att klicka på skärmdumpen. Ännu verkar inte länkningen mellan medlemsregister och hemsida fungera så det autonmatiska kopplingen när det gäller styrelse, funktionärer och event fungerar inte heller. Alla våra bilder och dokument saknas också, men jag har laddat upp några bilder till Imagevoult, så några finns det på hemsidan i alla fall.

Nu ska jag gå och äta lite tidigt lunch, för i eftermiddag är det Kupan som gäller!

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Röda Korset, SPF. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Den artar sig

 1. Gunnar skriver:

  Tråkigt att det ska hänga så mycket på vilken läkare man anlitar. Är du listad påsen senaste?
  Jag ska in och kolla eran site direkt

 2. Lambergsfrua skriver:

  Det där med läkarkontakter och medicinering/doser är ett kapitel för sig. Hoppas nu att du får bättre doser, så du mår bra igen.
  MiML har insulinbehandlad diabetes och behöver kolla blodsockernivån flera gånger om dagen i samband med måltid eller träning Varje gång får han en dos om 100 mätstickor, som förstås inte räcker många veckor då det går åt 4-5 per dag. Helknepigt, men det verkar som att Landstinget sätter en gräns för antalet/gång.
  Jag har kollat er sajt och jag förstår så väl att du känner dig frustrerad med tanke på hur trevlig och informativ den var förut. Det verkar inte finnas utrymme för egen kreativitet. Kanske det blir lättare för dig sedan, när blivit varmare i kläderna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är mycket som är förvånande både när det gäller sjukvården och annat. Jag fick ett recept en gång där jag skulle ta en tablett om dagen plus en extra vid behov och det ställde ju till det, för när min förpackning var slut fick jag inte ut nya på apoteket. De skulle ju räcka 3 månader!
   Jag blev tvungen att ringa läkaren igen och be honom om ett nytt recept.
   Visst är den nya sidan tråkig! Men skit samma, man gör så gott man kan och har de bestämt sig för det här är det bara att rätta in sig i ledet.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så skönt att du börjar få ordning på hemsidan men allt nytt tar sin lilla tid. men om det är någon som klarar det så är det säkert du!

  Kram och god natt!

 4. Ditt namn skriver:

  Jag klickade på skärmbilden och fick en halshuggen sillgrissla, men det har du väl snart fixat till igen. Visst är det retligt att de förorsakar så mycket extraarbete för dig och för andra som håller på med de lokala föreningarna.
  Kämpa på
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Tack för att du sa till Laila! Jag har kollat sidan i datorn och mobilen, men inte tänkt på surfplattan och när jag kollar där ser jag också en halshuggen grissla. Nu har jag ändrat på bilden och hos mig ser det bra ut i alla versioner.
   Kram

 5. Musikanta skriver:

  Jag beundrar dig verkligen för ditt stora datakunnande. Jag som inte ens kan få igång min hemsida utan hjälp. Jag har en för mina tavlor. Men jag har en manual så jag ska sätta mig ner en vacker dag och läsa igenom den noga.
  Kram

 6. Kraft´n skriver:

  Det börjar ju arta sig med hemsidan och lägger man upp den som bokmärke behöver man ju inte gå hela långa vägen. Det funkade nu i alla fall. Det är väl så att organisationerna vill ha en enhetlig layout på hemsidorna. Kan var lite tråkigt visserligen men jag tror du får till det. Vi hade samma problem när vi blev enriktade i vårt förbund för några år sen.
  Kram o lycka till/Anders

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är väl bara att rätta in sig i ledet och inse att något personligt engagemang inte längre är uppskattat. Alla föreningars hemsidor ska se likadanat ut.
   Kram.

 7. wiolettan skriver:

  Jag är så trött på allt var läkare heter, för nu ”hänger jag i luften” igen, känns det som. Doktorn skulle ringa, inte ringt, nya medicinen gått ut, ej fått reda på någon ny. Har nu skrivit till dom hoppas att får svar, men jag tvivlar. Mår lite si så där.
  Bra att du fick hjälp och ändring, hoppas att det blir bra.
  Mysingen har också detta nya ”problem” med SPF:s nya hemsida, visst inte riktigt klart ännu.
  Kram!

 8. Det var ju bra att du fick utrett problemet med din medicin, men konstigt att du fick så fel…. Det var väl den där läkaren, som du hade lite svårt att förstå, men som verkade så empatisk?
  Du är verkligen ihärdig med att försöka komma underfund med det nya systemet på datorn, men trägen vinner, som man brukar säga!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Den som ringde var också svår att förstå. Vi har tydligen inga svenska läkare längre 😉
   Det blir nog bra med den nya sidan, när väl all ”synkning och migrering” blir klar. Teknikerna verkar ha stora problem. Så det är inte bara jag!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *