Den tredje åldern

I går såg vi på Fråga doktorn och där var Bodil Jönsson gäst. Bodil Jönsson professor emerita, fysiker, forskare, författare och folkbildare, känd från Fråga Lund mm har jag beundrat länge och det var verkligen intressant det hon hade att berätta om hur hon upplever just Den tredje åldern.
Vill du läsa Bodils blogg I en nygammal tid kan du klicka HÄR, hon har mycket att berätta för oss pensionärer och kanske kan hon hjälpa oss att få klarhet i hur vi ska förhålla oss till vår nya tillvaro, för det är inte helt lätt att gå från full verksamhet till full ledighet. Jag har i alla fall lagt in hennes blogg i min blogglista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Den tredje åldern

 1. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det är en stor och kanske inte så lätt omställning för alla.

  Kram

 2. Ulla Anderstedt skriver:

  Mycket intressant! Jag missade Fråga doktorn i måndags. Jag ska gå in på Bodil Jönssons blogg. Jag tror den kan vara intressant, har läst tidigare böcker av Bodil, den där hon sjunger långsamhetens lov. Tack för din fina kommentar! Det värmer.
  Kan nämna att det främst är kvinnor som diagnostiseras med Sjögrens syndrom, men det förekommer också bland män. De tror numera att det kommer efter klimakteriet.
  Här lagas nu fisk i ugn och sedan blir det en lugn hemmakväll. Regnet smattrar mot rutan. Ha det gott!
  kram

  • Ingrid skriver:

   Fisk som är så gott! Jag måste se till att få hem någon firre till middag i morgon, men det är problem att få tag i färsk fisk trots att vi bor vid kusten och dessutom på en ö 🙁

 3. Gunnel skriver:

  Jag missade tyvärr det programmet, men har nu varit inne och tittat på Bodils blogg. Många intressanta inlägg där. Trevlig tisdagskväll

 4. Karin skriver:

  Brukar se ”Fråga doktorn”, men jag missade det. Ska titta på SVT Play.
  Bodil brukar ha många intressanta åsikter. Min man gillar henne skarpt!
  Kram Karin

 5. Elisabeth skriver:

  Bodil Jönsson är bra både som författare och föreläsare. Alla övergångar och förändringar är jobbiga för en del medan andra glider vidare. Det vi är förberedda på går ju alltid lättare.
  Hon och Patricia Tudor- Sandahl väcker mycket tankar runt vår tredje ålder.
  Ha dé!

 6. Hejsan Ingrid !

  Toppen att Du följer med i allt.Så följer jag henne också, känner att något är fel i mig.
  Tror inte min dr.klara av det, men kanske.Han är ju karl.Borde nog vara en kvinnlig Dr, i min ålder med de jobbar väl inte längre.Ämnesomsättningen förändras ju.

  Jag som mått så bra, gör plötsligt inte det, magen värker.Om Omeprazol hjälper vete katten, men prövar en vecka. Sen får jag söka hjälp.

  Kram Majsan

  Ps, nu tittar höstsolen fram mellan de gulnade löven Ds

  • Ingrid skriver:

   Så trist att du inte mår bra!
   Har man ont i magen ska man nog inte gå och vänta för länge. Sök du läkare, så att du inte drar på dig magsår. Det är väl kanske alla kattbekymmer som påverkat hela dig!
   Mulet och blåsig och regn på gång är det här idag.
   Kram

 7. Kicki skriver:

  Jag kom in i programmet lite sent, men ska nog läsa mer i hennes blogg som du så smart länkat till.
  Jag är lite avis på dig som är med på det mesta. Själv har jag det dåligt med initiativförmågan, det spelar ingen roll vad det gäller så har jag svårt att komma till skott, speciellt om det är nåt nytt. Lunkar bara på i det vanliga dag ut och dag in.
  Nu ska jag ”lunka” iväg med hundarna till skogen 😉
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *