Deppar du ibland

Fredagen den 11 januari 2008 7&#176varmt var det mitt på dagen.

Vi är nog många som känner oss lite nere då och då. Det finns perioder då ingenting känns roligt och det kan bli så utan någon egentlig orsak. Många mår dåligt på våren, men jag känner mig alltid lite sämre till sinnes på höstarna. Inte så att jag direkt kan säga att jag är deprimerad, men lusten och glädjen i tillvaron blir mindre och alla problem förstoras upp och det känns allmänt tråkigt. Jag läste en artikel om just årtidsbundna depressioner och de flesta som lider av det har det jobbigast vintertid.

HÄR är en länk till artikeln om du skulle ha lust att läsa om detta, som kan vara ett nog så stort problem. Det finns också en ny omröstning där du kan få berätta om du har någon period på året då livet känns tungt.

Här ser du utfallet av förra omröstningen
Där frågan gällde hur länge du har kvar julpyntat innan det förpassas ner i sina lådor och kartonger igen.

Idag har jag städat undan det sista av julen och så har jag läst i boken “Om Katter” av Doris Lessing. Den fick jag i julklapp av Krister och för en “kattmänniska” är det verkligen trevlig läsning. På eftermiddagen kom vår arrendator och hälsade på, drack eftermiddagskaffe tillsammans med oss och satt och pratade ett tag.
Ikväll såg vi först “På spåret”, som var lika trevligt som vanligt och sedan har jag sett sista halvan av “Let´s Dance”. Det var spännande med de nya deltagarna som visade upp sina förmågor på dansgolvet. Vem som blir “årets Brandeby” är ju helt klart. Jag tycker att Ulf Larsson är en sällsynt sorglig person och han passar definitivt inte in i det här sammanhanget. Hur kan det vara att en del har så dålig självkritik att det ger sig på något som är dömt att misslyckas på förhand. Kan det vara pengarna som lockar? Jag får läsa imorgon hur slutliga placeringen blev, för nu ska jag gå till sängs. Jag har suttit uppe och ugglat alldeles för sent nu några kvällar. Dessutom har jag haft lite svårt att koppla av och somna, det är mycket som har snurrat runt i huvudet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, TV o Video o Kultur, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *