Det är hopp om livet

Praxbind-arkiv – Pharma industry.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten har nu godkänt Praxbind, som är en antidot specifik för det blodförtunnande läkemedlet Pradaxa. Praxbind kan ges i akuta situationer för att omedelbart upphäva Pradaxas blodförtunnande effekt. Praxbind är den första godkända antidoten för den nya generationens antikoagulantia (NOAK) och är helt specifik för Pradaxa.

På grund av mitt förmaksflimmer måste jag ta blodförtunnande medel och jag äter Pradaxa sedan några år tillbaka i stället för Waran, som annars är standard. Det tog lite tid att ”tigga sig till” Pradaxa, men det var värt att vänta på, för livskvalité betyder mycket och att slippa de ständiga blodprovskontrollerna, som man måst gå på när man äter Waran, var jätteskönt. Jag var hela tiden rädd för att jag åt fel och kände mig som en sjukling och det gör jag inte alls nu. Den enda oroskällan har varit att det inte fanns någon antidot mot Pradaxa, men nu är det alltså inte helt kört om man skulle råka ut för en olycka med blödning som följd eller om man skulle behöva en akut operation.

😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer. Bokmärk permalänken.

10 svar på Det är hopp om livet

 1. Znogge skriver:

  Så bra! För i skarpt läge är det tryggt att veta att det finns.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Gunnar skriver:

  Skönt att utvecklingen går framåt med medicinerna. Bittes morbror fick Varan tror jag. Kommer ihåg att jag fick lägga första förband några gånger men annars inget värre.

 3. Så bra! Kände inte till detta, men gläds åt ett så viktigt medicinskt framsteg!
  Kram, Monica

 4. Musikanta skriver:

  Bra att du tipsar om det nya läkemedlet – rätt som det är kanske man behöver det. Ha en skön helg!
  Kram från Ingrid

 5. Hillevi skriver:

  Det måste kännas tryggt! Jag hörde på radio, på nyheterna eller vetenskapsradion minns jag inte, att kvinnor fortfarande står tillbaka när det gäller ny medicin, där var det fråga om blodtrycksmedicin. Märkligt.
  En fin första advent önskar jag dig!

Kommentarer inaktiverade.