Det är hopp om livet…

…eller det kanske är rättare att säga att det finns hopp för skelettet. Idag har jag varit i Visby och gjort en ny bentäthetsmätning och den visade klara förbättringar sedan jag gjorde den förra gången 2011. Medicineringen verkar alltså ha haft effekt, så det är bara att fortsätta med den åtminstone ett par år till. Lite oroande är att en kota i ländryggen bara har 50% ben kvar, så det finns en risk att den kraschar och då kommer jag att krympa ännu mera. 🙁 Inte bära, inte lyfta, inte ramla, det gäller fortfarande i högsta grad.

Efter besöket hos dr Alvarsson åkte jag till Östercentrum för en shoppingrunda och tro det eller ej, jag köpte mig ett par tunna, sköna långbyxor. Jag ville ha ett vitt linne till dem, men det hittade jag inte. Jag får väl ta en vända in på Klintehamns Kläder, Johanna har säkert någonting som passar till byxorna.

Fotot lånat från Krister och Thomas blogg

Sedan åkte jag till Krister och Thomas och fick gå en rundvandring både i trädgården och inomhus. Där händer det verkligen en massa mellan gångerna jag är där. I källaren börjar det bli hur fint som helst och sovrummet är nyrenoverat. De har det verkligen mysigt och är mycket belåtna med sitt husköp. Det har varit riktigt varmt idag också och vi satt ute och drack kaffe och åt sockerkaka som Thomas hade bakat.

I morgon väntar en bussutflykt med SPF ”till hemligt mål”. Det ska bli spännande att se vad de har hittat på och så hoppas jag att det blir en buss med fungerande luftkonditionering, för det lär bli en varm lördag.

Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Utflykter, Visby. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Det är hopp om livet…

 1. Gerd skriver:

  Ja, vilken högsommardag som det varit idag! Men det ska bli sämre. Tittade på Örebro, dit jag kör i morgon, det väntas skyfall i morgon em.
  En får vara rädd om sin kropp, det finns bara en. Varm kram, Gerd♥

 2. Laila Östergren skriver:

  Vad roligt att få ett positivt besked som visar att medicineringen har haft effekt. Krister och Thomas hus verkar jättefint och trädgården ser också fin ut.
  Vi ses i morgon.

 3. Kicki skriver:

  Vad skönt med ett positivt resultat, men du får ju fortsätta att vara rädd om dig.
  Vilket fint hus dom köpte Krister och Thomas. Det skulle vara kul att se lite mer av det, även tomten.
  Kram/Kicki

 4. Znogge skriver:

  Så skönt med ett bra resultat!

  Krister och Thomas hus ser hur bra ut som helst! Önskar vårt var lika välskött 😉

  Kram

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Skönt med positivt besked. Inte roligt har jag förstått med benskörhet. Själv har jag inte benskörhet utan utrymmet mellan två kotor har minskat till 30% och förutom värken är det svårt att gå rak numera. Men det som gjort underverk med hela kroppen och därmed ryggen, allt hänger ju ihop, är medicinsk yoga som jag gått två kurser i under våren. Ingenting som jag fått via sjukvården. Där får jag bara styrketräna och det betalar jag 600 kr för 10 ggr. Yogan kostar 1000 kr oich är värt varenda krona. Såg i FB om den berömda sockerkakan som dins värson bakat. Det är återigen dags för en utflykt med SPF, men här har vi ingenting sånt. Jo, med kyrkan blir det lunch nästa vecka på Edsbacka Wärdshus. Nu väntar jag på att värmen ska minska, så jag kan lägga mig. Det skulle visst bara bli en dag till med värmen, hoppas på lagom temperatur, ca 20 grader. Ha det gott!

  • Ingrid skriver:

   Om kotorna sjunker ihop och man blir kortare gäller det att öva upp musklerna i ryggen, annars är det omöjligt att hålla sig rak. Jag gick på sjukgymnastik två gånger i veckan en hel vinter och det hade effekt, så nu orkar jag hålla överkroppen upprest utan ansträngning.
   Kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vad skönt att du svarar positivt på medicineringen även om den där svaga ländkotan känns lite oroande för dig. Du får vara snäll mot dig själv och din kropp.
  Värmen har varit lite jobbig idag, men din utflykt i morgon blir säkert trevlig – de allra flesta bussar idag har luftkonditionering och jag håller tummarna för att just ”din” buss har det.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Skönt att medicineringen fungerar!
  Inte bära, inte lyfta kan ju gå an men ramlar gör man väl emellanåt 😉
  Hoppas Du får trevligt på utflykten imorgon!
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Man får försöka vara rädd om sig och se till att man bär sig klokt åt om man måste kliva upp på stegar, inte ha småmattor som kan glida iväg och se sig för när man är ute i terräng som inte är helt slät.
   Kram

 8. Skogsnuvan skriver:

  Vilken grön och fin trädgård. Här är det snart dags att ta fram gräsklipparen också. Gruvar mig lite för det brukar vara problem att få den att gå. Va bra att du blir bättre. Jag har aldrig varit på någon sådan undersökning men hoppas att jag inte har urkalkat skelett för man ramlar ju lite då och då ska gudarna veta.

  • Ingrid skriver:

   Jag har klippt tre gånger redan och gräset växer upp på bara ett par dagar. I morse var jag ute och lukade maskrosor.
   Jag har haft kotkompressioner och det har gjort att jag har krympt 10 cm och en massa värk och elände har det också inneburit.

 9. Kraka skriver:

  Det är bra att du promenerar mycket. Skelettbelasing bidrar till att det fyller på sig med kalk.
  Ha en bra lördag!
  Kram

 10. Gunilla skriver:

  Skönt att medicinen ger resultat. Säkert bra också att du promenerar så mycket. Vädret är gudomligt nu, bara att njuta. Så spännande med en resa till hemligt mål. Ha en fin fortsättning på helgen. Kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Tack Gunilla! Jag är verkligen glad för att medicinen hjälper och det gör mig givetvis motiverad att fortsätta att äta den.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 11. Vonna skriver:

  Var håller du hus? Inte skrivit på bloggen än? 🙄
  Väntar med förtjusning på ett referat från Fårö? 😀 😀

  Själv har jag sjunkit ner i soffan, tar ett glas vitt 😡
  Tittar på Christer Sjögren! Säga vad man vill om honom men sjunga kan han 😀

  • Ingrid skriver:

   Vi kom sent hem och det tar ju en stund att gå igenom alla bilder. Och så måste jag ju se Selfriges. Christer Sjögren nöjde jag mig med att lyssna på. 😉
   Kram

 12. Vonna skriver:

  Vill att du ska förstå att vi nog är många som tänker på dig.

  Ha det gott

 13. Suss skriver:

  Här försvann mitt svar, men jag försöker igen!
  Roligt att det går åt rätt håll för dig med bentätheten och fortsättningen verkar ju positiv. Så skönt att se att det finns botemedel.
  Det var ett fint hus de köpt och är det lika fint inne, som i trädgården, är det ju toppen. KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *