Det är LJUST idag

Med lite god vilja kan man till och med säga att det varit solsken, för även om novembersolen bara visat sig en aning, så har det varit en fantastiskt fin förmiddag.
4° varmt, alldeles stilla och nästan solsken. Bättre kan man väl inte begära!

Givetvis passade jag på att gå ut när jag morgonpysslat färdigt. Nu gäller det att man går ut på förmiddagarna om man ska ha någon nytta av dagsljuset.

Stockrosor

Jag gick förbi Suderviljan och då fick jag se att i deras åker blommar fortfarande flera stockrosor så vackert och allra vackrast var de här rosa.

Havet låg alldeles stilla och spegelblankt

När jag kom ner till Kustvägen funderade jag på om jag skulle gå den norrut och sedan hem genom Valleskogen, men jag gick ut på hamnen i stället, för nu är det ett tag sedan jag kollade upp Hamnkaféet.

Nu håller man på att bygga ett trädäck och där kommer det säkert att bli mysigt att sitta i sommar och se turistbåtarna glida förbi på bara några meters avstånd. Genom fönsterna ser man att det fortfarande är väldigt mycket att göra inomhus, men på deras facebooksida kan man läsa, att de beräknar att kunna öppna i december med det vanliga utbudet. Något julbord blir det dock inte.

Nu ska dammtrasan och dammsugaren fram innan mörkret lägger sig över Odvalds igen.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Promenader och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Det är LJUST idag

 1. Geddfish skriver:

  Blommor och blå himmel! Wow!
  Och snart är november slut. Och jag har plockat upp mina adventsljusstakar från förrådet, men de åker inte upp än.
  En sak, att bocka av, på attgöralistan, ju. Gott för allt som hinns med.
  Ha en trevlig fredag, kram, Gerd

 2. Laila Östergren skriver:

  Härligt med sol idag. Kom dock inte iväg på promenad innan den försvann men det var skönt ute i alla fall. Ha en skön fredagskväll. Vi ses i morgon. Laila

 3. Ta mig tusan samma här – fram med dammsugaren.
  Trevlig helg!

 4. Kicki skriver:

  Tänk att det blommar än.
  Jag tyckte det var en tax som låg där på stenarna (å ändå har jag nya glasögon).
  Här blev ingen fredagsstädning, som tur var dammsög jag igår, för nu har jag inte ens en dammsugare, sen marodören (läs Maya) bet av sladden. Knappast nån idé att kolla med elektrikern om sladdlagning, bara att bita i det sura äpplet och köpa ny 🙁

 5. Znogge skriver:

  Här är det konstant grått så solen ser vi inte mycket av men det ska väl bli bättre. Vackra bilder från din promenad i dag.

  Trots hyfsade glasögon så får jag hålla med Kicki, det ser ut som en tax!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej det är ingen tax, men när man kommer från en viss vinkel ser den exakt ut som en säl. Det är en svartnad trädstam som fått den formen och den ligger där som dekoration.
   Kram

 6. Kraka skriver:

  Vilka fina stockrosor du har! Det vill jag också ha sedan. 🙂
  Ha en trevlig fredagskväll!
  Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Åh, vika vackra bilder du visar Ingrid. Både stockrosen och foto från hamnen är rena skönhetsupplevelsn att titta på -och ännu vackrare i verkligheten förstås. Hamncaféets veranda blir nog bra, när sommarsäsongen börjar och det dröjer inte så länge innan vi är där 😉
  Önskar dig en riktigt trevlig fredagskväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Skogsnuvan skriver:

  Så¨ljuvligt det ser ut och stockrosor som blommar fortfarande. Här har det snöat lite idag och inte en solglimt har man sett på en hel vecka. Det är bara 3 grader kallt så man kan trösta sig med att det går lite ved och lite ström. Såg matprogrammen från Visby i veckan och minns sommaren då PappersBeda och jag var dit och njöt av ett alldeles speciellt ställe nästan som utomlands. Du bor fint du. Ha en trevlig helg.

 9. Beppan skriver:

  Det gäller att passa på de korta stunder det är dagsljus den här tiden på året!
  Vi har faktiskt haft sol idag igen. Så ljuvligt!

 10. Kerstin skriver:

  Ni ser ut att ha bättre väder än vad vi har men vi har sluppit frost hittills och det är jag glad för. En och annan blomma finns kvar här också. Jag läste om din mammografi och blir ännu en gång förvånad över varför sjukvården inte är lika över hela landet. Här får vi den sista undersökningen när vi är 72 år. Kanske inte har så stor betydelse just med mammografi men överlag borde det vara samma villkor för hela landet och inte bero på vilket landsting man tillhör. Men nu ska jag lugna ner mig och njuta av lördagen! Kram /Kerstin

 11. Bosse Lidén skriver:

  Nästan solljus låter lyxigt. Här är det grått varje dag. Stockrosorna ser underbara ut. Jag hade gärna suttit där till sommaren och fikat. Helgkram Bosse Lidén

 12. Eleonora skriver:

  Visst är det hemskt med allt det mörka omkring oss. Kommer bara snön så brukar det ju lysa upp en hel del, men då har man ju istället att tampas med slask och halka och kyla – inte bra det heller.

  Så fina promenader du gör varje dag. Det är uppiggande och fräscht – duktiga du.

  Trevlig helg och kram från
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   På måndag ska jag börja plocka fram adventsljusstakar och ljusgardinen. Jag tänder inte förrän till helgen, men det är roligt att putsa fönster och sätta upp rena gardiner innan man gör fint. Det muntrar upp med lite extra belysning.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *