Det är mycket nu

Ännu en härlig försommardag och nu är det verkligen mycket man vill göra. Jag är som åsnan mellan två hötappar och kan inte bestämma mig för var jag ska rycka i. Samtidigt är jag ju medveten om att det ännu kan bli nätter med frost, så det gäller att försöka lugna ner sig.

Jag hade en halv säck jord kvar i förrådet, så på förmiddagen planterade jag om de stora pelargoniorna och nu får de klara sig ute, för de stora krukorna orkar jag inte bära ut och in, men jag har ställt dem intill väggen och ska lägga över dem fiberduk på kvällarna tills det går att lite på att det verkligen inte blir frost.

Jaha, vad skulle jag göra nu då? Jag tog mig en promenad och det tog sin tid, för först pratade jag med två grannar som höll på med att rensa i sina rabatter och sen passerade jag en bekant, som också höll på med trädgårdsjobb och då blev det en pratstund med henne också. När jag kom hem var det dags för lunch och efter lunchen la jag mig i solstolen en timme. Så himla skönt!

Sen tog jag ut bilen och for iväg till Gahm’s i Fardhem, där jag köpte jord. Det finns givetvis jord i Klinte också, men det var en annan sak som jag också skulle ha, men den hade Gahmen inte, så jag fortsatte till Lantmännen i Hemse där jag inte heller hittade det jag sökte efter, så det var bara att vända hem igen.

Nu har jag planterat kökshörnan. Längst ner står det en kruka med örter: rosmarin, oregano, timjan och citrontimjan och ovanför har jag en planteringslåda där jag sått buskkrasse i mitten och dill runt om. Locket får ligga på tills fröna har grott.

Det är verkligen mycket nu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Trädgård. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Det är mycket nu

 1. Znogge skriver:

  Så mysigt och vårfint du har fått det! Vi får nog också ta krafttag här inser jag 😀

  Kram

 2. Musikanta skriver:

  Lycka till med planteringen. Du har ju gröna fingrar så det blir nog fint med tiden. Själv ska jag så lite persilja och dill – ingenting annat brukar ta sig. Men så är jag ju inte trädgårdsintresserad heller, tyvärr.
  Kram från Ingrid

 3. Gunnel skriver:

  Den där kökshörnan måste var mysig att sitta i soliga dagar. Kram

 4. Agneta skriver:

  Man kan aldrig få för mycket jord, jag vill alltid ha det på lager och vi köper och vi köper men det saknas alltid i alla fall!
  Tänk att alla har så fint väder. Det är vi här i Bohuslän som inte har det. Det har idag regnat och varit runt 10 grader. Men vi väntar tappert vidare!
  Du har gjort så fint hos dig!
  Kram Agneta

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Oj vad du planterar och har dig Ingrid! Jag hinner inte alls med!

 6. Anne-Lie skriver:

  Den här årstiden är lite stressig, mycket som ska göras både ute och inne. Gäller att kunna prioritera och planera.
  Kram!

 7. wiolettan skriver:

  Så duktig du är och så fint du har gjort det.
  Härligt med dessa kryddor.
  Våren har verkligen kommit och nu har vi ingen frost på nätterna, men som du skriver, man vet aldrig detta med frosten.
  Snart är det sommar och du sitter ute i solstolen och lyssnar på sommarprogrammet i radion, med alla duktiga sommarpratare. Det kommer jag ihåg att du gjorde i fjol.

  Kram och ha det bra. Skynda långsamt.

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte faktiskt på det igår och jag ser fram emot att Sommar i P1 ska dra igång, men det dröjer ännu ett tag.
   Jodå, jag skyndar långsamt och lyssnar på kroppen när den säger ifrån att det är nog.
   Kram

 8. Vi har ännu inte hunnit köpa jord. Vi lär väl behöva minst 10-15 säckar, så Rolle får åka iväg och inhandla dom när han har tid. ”De´ e mycke nu…..” 😆
  Har precis burit ut alla – ungefär 100 – plantor med chili och paprika för avhärdning några timmar. Tomatplantorna ligger ju lite efter, dom ska planteras om i lite större krukor – först därefter åker dom också ut. 🙂
  Sen har jag två STORA agapanthusplantor som Rolle fick köra fram till altanen och lyfta upp. Dom har stått i vårt f.d. soprum, numera kallförråd, över vintern. Där har dom belysning och värme så dom är jättestora. Fick dom som små skott, den ena är blå och den andra en vit ”mini”. 😀
  Nu står dom i skuggan under tak och så får jag nog täcka dom ikväll. Det är ju inte lika varmt och skönt som det var igår…fast å andra sidan blev det kyligt sent igår kväll också! 😉
  KRAM
  Susie
  Och gissa vad som Schenker kom hit med alldeles nyss! Yes!! ÄNTLIGEN!!!

  • Ingrid skriver:

   Men så härligt att ni fick besök från Schenker redan idag! Då kom det ju tidigare än du trott. Jag förstår att du är mer än lycklig över det. Hoppas nu att killarna som ska montera det kan ställa upp så fort det blir vardag igen.
   Trevlig helg!
   Kram

 9. Elisabeth skriver:

  Nu är det vackert!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *