Det är väl bara att ge sig….

… och inse att julen nalkas. Jag har jobbat på Kupan i eftermiddag och där har vi fått en massa kartonger med julsaker från lagret, så nu gäller det att tomta till det riktigt.

De tre bockarna Bruse

Tomtebord

Det ser lite tomt ut på hyllan vid bordet, men vi har jobbat på så gott vi kunnat och jag skulle tro att den snart också är full av julsaker. Det har varit ett strålande vackert väder i dag och det tog nästan emot lite att ställa sig bakom disken i stället för att vara ute. Speciellt när man tänker på hur det såg ut den här dagen för ett år sedan. Då var det minsann inget strålande solsken.

Då fick vi den första snösmockan som SMHI uttryckte det och jag fick gå ut mitt i natten för att rädda mitt japanska träd, där kronan var så full av snö att den hängde ändå nere på marken. Det var inte så hemskt kallt, som tur var, så jag kunde ta vattenkannan med ljummet vatten och spola bort snön från det. Jag hoppas att det dröjer länge innan den här vinters första snösmocka kommer.

Ha en skön tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Det är väl bara att ge sig….

 1. Ja, det är svårt att värja sig för den annalkande julen, även om man gärna skulle vilja det! Vårt växtvaruhus har just öppnat ”Nordens största jul-utställning” och det hör till traditionerna att gå dit och titta varje år!
  Så roligt att se Kupans julsaker! Precis en sådan julgrans-ljusstake har jag och även de röda ”kuladventsstakarna! känns igen!
  Strålande väder här idag också och jag har gått en härlig promenad på stranden!
  Det var verkligen skillnad på dina bilder från i fjor och den i år! ja,, vi får hoppas att snön dröjer…
  Kram, Monica

 2. Gunnar skriver:

  Oj! Var det så kallt för ett år sen? Tur att du kunde rädda trädet Kan tänka mig att det är fint när det blommar. Visserligen bara 7 nov men visst börjar det dyka upp juldekorationer lite här och fär

 3. Znogge skriver:

  Vi närmar oss mitten av november med stormsteg och då är många redan i gång med förberedelser så det är nog bra att vara ute i god tid.

  Måste säga att jag föredrar årets väder hos er jämfört med det förra. I november ska det inte snöa 😉

  Kram och god kväll!

 4. Kraft´n skriver:

  Jag hoppas dagens väder håller i sig ett bra tag till och ingen
  snö ännu, kan ju vara lite runt julen. Kram, Anders

 5. Lambergsfrua skriver:

  Ja du, det är bara att acceptera – julen nalkas med stormsteg eller i alla fall advent och då gäller det att vara beredd. Jag blir alltid lika förvånad varje år, när jag ser de första julsakerna i affärerna i mitten av oktober, men inser jag vänjer mig snabbt. Jag gillar allt ljus och glitter, så jag hakar på fortare än jag har tänkt från början. Vi har satt upp vår ljusslinga på balkongen, men det är mest för att inte behöva frysa fingrarna av oss, när den ska monteras till advent. Har man stått där en gång med stelfrusna fingrar och monterat fast den på räcket tänker man sig noga för i fortsättningen 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har en uteslinga som ska upp, men den är inte så märkvärdig så jag avvaktar nog ett tag till. Här har det annars varit dåligt med utebelysningar, kanske beroende på att vi har så bra belysning överallt, men nu börjar det komma upp uteslingor både här och där när advent nalkas.
   Kram

 6. Gunnel skriver:

  Jag minns faktiskt inte hur det var här för ett år sen, men nån snö vill jag inte ha på länge än. Hos mig får tomtarna gärna vänta några veckor till, men sen är de välkomna.Kram

 7. Lena i Wales skriver:

  Snö redan, oj,oj!!!
  Jag har varit i butiken Kupan och handlat, men det var några år sedan.
  Julskyltningen har börjat också här i Spanien och i Gibraltar, lite väl tidigt, tycker jag.
  Önskar dej en skön dag!

  • Ingrid skriver:

   Vi har varit på Gran Canaria och Teneriffa något år så där i adventstid och så på Sicilien förstås och det firas ungefär likadant som i Sverige tycker jag. Eller kanske ännu lite mera.
   Kram

 8. Anne-Lie skriver:

  Bara tre veckor till 1:a advent, nu går det snabbt.
  Kram!

 9. leila skriver:

  Men jösses, har ni haft snö? Här har inte kommit en endaste flinga 🙂

 10. Elisabeth skriver:

  Tur att inte snön kommit. Känns tidigt, även om det blir ljusare med det vita!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *