Det blåser nästan som hemma på Gotland

Igår kväll tog jag mig en promenad längs strandpromenaden. Visserligen blåste det rätt häftigt. Det var nästan så att man kunde tro att man var hemma på Gotland, men jag kände att jag behövde röra på mig och så skulle jag ju ha något att äta också.

Det gick vita gäss på vågorna ute i viken

Zeus ett verk av Tiro Azzulino

Pennkyrkan

Pennkyrkan tycker jag om och den ser verkligen ut som en pennstump. Jag gick in och satte mig där en stund innan jag vände tillbaka. Det finns en annan kyrka en bit därifrån och jag gick in där också, men där pågick det en mässa, så jag smög mig försiktigt ut igen.

Jag gick och funderade på vart jag skulle äta, men så bestämde jag mig för en restaurang som jag aldrig varit på, men passerat ett otal gånger. Bland annat är det upphämtningsplats för oss som bor på Villa Giardinin när vi ska åka på utflykter. Den heter Pozzo Greco och där fick jag en god lasagne och ett glas rött. Ja, fick och fick – det kostade ju en slant förstås. Sen hade jag bara ett par hundra meter hem och avslutade kvällen med en film på Netflix innan det var dags för kudden.

I morse låg det en annan kryssningsbåt ute på redden

Förmiddagen i dag tillbringade jag i trädgården vid poolen på Villa Giardini tillsammans med andra gotlänningar och medlemmar ur föreningen Italiens vänner Gotland. Jag hade inte lust att gå ut och jaga efter något att äta, så när det var lunchdags köpte jag mig en sandwich och en Birra Messina i receptionen. Här finns ju ingen restaurang, men servicen fungerar bra i alla fall.

Man har tagit det där med baginbox ett steg längre, så det är inga problem om man vill ha sig ett glas vin. Det är bara att välja och tappa i!

Recanati

Efter lunchen kom Eva hit och då åkte vi till Recanatistranden och solade där ett tag. Det har blåst i dag också och det gick rätt häftiga vågor, så det var inte så mycket folk på stranden och ingen som badade, men det var skönt där i alla fall.

Massage Madam?

I kväll träffas vi på La Spelonca för en gemensam middag och det kommer säkert att bli både sång och musik. Det ska blir trevligt. Det gäller bara att komma hem i någorlunda god tid, för i morgon ska jag på utflykt, men det ordnar sig säkert.

Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2018. Bokmärk permalänken.

16 svar på Det blåser nästan som hemma på Gotland

 1. När vi var på Sicilien bodde vi på Patrizia och det ligger närmast Recanatistranden. Jag minns den som ganska stenig, är det så?
  Så trevligt att du har folk från Gotland omkring dig på hotellet!
  Ha en skön kväll på La Spelonca – är lite avundsjuk…
  Kram, Monica

 2. Musikanta skriver:

  Jag har aldrig varit på Sicilien så för mig är det roligt att ta del av dina inlägg och bilder. (Jag har läst igen alla sen du lämnade Gotland.) Roligt också för dig att träffa dottern och mågen ibland. Oc även andra gotlänningar som tydligen är där samtidigt.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg

  • Ingrid skriver:

   Dottern och mågen bor på Gotland sedan 6 år tillbaka, men visst är det roligt att ha dem som resesällskap på den här ön.
   Den här resan gick direkt från Visby, så det var 189 gotlänningar som landade i Catania i tisdags.
   Kram

 3. znogge skriver:

  Det var ett smidigt sätt att sälja vin på minst sagt. Den restaurangen åt vi på. Jag minns att Husse och yngsta fröken åt pizza med salami på och fetare pizzor hade vi aldrig sett! Min var däremot perfekt.

  Kram och god fredagskväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag fick en sån där enormt fet pizza när jag var på Cypern. Det var tur att det satt en hungrig katt under bordet som hjälpte till med en stor del av den.
   Kram

 4. Helena skriver:

  Âr det vinautomat istället för kaffe? Passar bättre på Sicilien, vin ska vara bra för blodet har jag hört.

 5. skogsnuvan skriver:

  Synd att det blåser så hårt men det ser skönt ut i alla fall

 6. wiolettan skriver:

  Vackra bilder. Det syns på de vita vågorna att det blåser. Förstår att det då kanske inte var läge för att bada.
  Sicilien, där har jag aldrig varit men jag ser av dina bilder och det du skriver att det verkar vara en plats som jag borde besöka.
  Fin kyrka. Jag gillar att gå in i kyrkor och få en stunds ro och samtidigt titta på de ofta vackra väggarna. Det brukar ofta vara svalt där inne också.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

 7. Lena i Wales skriver:

  Så vackert!
  Ha en skön semester!

 8. Elisabeth skriver:

  En trevlig dag trots blåsten!

Kommentarer inaktiverade.