Det blåser snålt idag – Swedbank chockar!

Efter en natt då det regnat en hel del, ytterligare 15 mm hade vi i regnmätaren i morse, har nu molnen börjat spricka upp och solen skymtar fram då och då. Men det är kallt ute, bara 3° och hårda vindbyar.

Igår var vi ute i trädgården på eftermiddagen och räfsade löv. Vi krattar inte så noga nu, utan tog bara bort löven där det låg som allra mest. Ännu sitter det mycket kvar på träden, så det är en hel del som ännu ska ner. Det småregnade till och ifrån, men det var stilla och ganska hyfsat varmt, så det var behagligt ändå. Jag krattade ihop löven i högar och Åke lastade i dem i traktorskopan, så vi fick bort en hel del och vi hade planer på att fortsätta idag, men det får nog vara. Möjligen ska jag gå ut senare i eftermiddag och se om det går att flytta några perenner nu när det kommit regn.

När jag kollade rubrikerna i Expressen hickade jag till när jag fick se den här, Swedbank redovisar chockresultat. Kan man tolka den som annat än negativ? Jag undrar hur rubriksättaren tänkte? Nu visar det sig vara på ett helt annat sätt än jag trodde, för banken redovisar ett resultat som är bättre än väntat och aktien steg med 5% ganska omgående.

Börsen reagerade positivt

Swedbank-aktien lyfte med 5 procent till 98 kronor i torsdagens inledande handel på Stockholmsbörsen, efter delårsrapporten. Det innebär att Swedbank-aktien sedan årsskiftet stigit med 38 procent. På ett år är kurslyftet 68 procent.

Jag har inga aktier i Swedbank, tyvärr får man väl säga idag, men mig närstående har det (tror jag i alla fall).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Det blåser snålt idag – Swedbank chockar!

 1. Znogge skriver:

  I mina öron lät det som om att katastrofen skulle vara nära! En märklig rubrik får jag säga.

  Kram

 2. Kusin Göran skriver:

  Här är en till som tycker så. Chockad blir man när nåt otäckt händer.
  ”Det blåser snålt.” Undrar vad det uttrycket kommer från?
  Här skiner solen från klarblå himmel, men tempen är bara 3 gr. Ha de bra!

  • Ingrid skriver:

   Vet du, mamma brukade alltid säga att ”det blåser småspik” och bloggaren Jah Hollis brukar skriva att ”det blåser huggormar”, så det finns många sätt att beskriva såna här dagar på. Vår termometer har klättrat till 4 gr nu och det lockar just inte till några uteaktiviteter.

 3. Hejsan Ingrid !

  Det kan Du ge Dig på att det gör här också i Södertälje, Västertälje där jag bor i Geneta.Frös om öronen, så jag tog scarvesen som ett huckle på mig, vem bryr sig, hur man ser ut.Det värmde lite i varje fall, nu tar jag till vinter-jackan med fuskpälsfodret i huvan,den ärvde jag efter en väninnas Mamma som dog samma år som min 2000.Jag har lappat och lagat den.Så nog kan jag ha den ett år till.Har en sjubb-päls men den är för tung.Made in Tranås.I den är jag piffig kan Du tro.

  Kram Majsan

 4. Pia skriver:

  Här säger vi inte blåser småspik Däremot att det regnar småspik Vilket det gjorde här för ett par timmar sen Snöblandat regn En riktig superskur
  Kallt kallt blött

 5. Skatan skriver:

  Helt klart är det ett ”negativt” budskap som får en att ”hicka till”. De borde gå i svenskkurs, rubriksättarna!

  Vad härligt det låter att räfsa ihop löven fast jag vet ju att det bara låter så… vi skall göra det sista veckan i oktober och då … då regnar det alltid när vi har vår höststädning i villan där vi bor sex familjer. Det brukar vara väldigt kallt om händerna trots handskar och blött och tungt och …

  Jag hoppas att löven har fallit lite pö om pö tills dess så att gräsklipparen kunnat smula sönder dom. Någon gång till måste vi nog klippa i alla fall.

  Kram!

Kommentarer inaktiverade.