Det blåser snålt….

….. men det har varit rätt soligt på förmiddagen och på min terrass var det ganska behagligt ett tag, så pass att jag satt där och löste GA´s korsord. Annars har jag ägnat tiden åt att ”datera”.  Först skulle den här bloggen uppdateras, jag skulle lägga in några annonser för SPF och sen kom det ett mejl från Eva om en uppdatering av italienska föreningens hemsida.

Nu är det snart lunch och sen ska jag nog klä på mig och gå ut på en promenad. Jag hade funderingar på att åka till kyrkogården, men när jag var ute och vattnade på framsidan för en stund sedan, så upptäckte jag hur blåsigt och kallt det är, så jag avvaktar nog lite med det. Det är ju Klinte Marknad på lördag och då ska jag passa på  och köpa ljung och lite annat till gravarna i Fröjel.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blev en trevlig eftermiddag igår i Sanda bygdegård. Janne Manni var dagens föredragshållare och titeln på hans uppträdande var Från Östersjöns båda stränder och anledningen till den titeln var att han kommer från Finland. Hans föräldrar flyttade till Sverige för att få en bättre framtid och jobbade på Volvo och sedan på Saab.

Janne Manni Komminister i Klinte Pastorat

Janne Manni var en lättsam och glad person, en riktig göteborgare och vitsarna stod som spön i backen, om man nu kan använda ett sådant uttryck. Vi fick veta mycket om honom och hans uppväxt, som han var mycket lycklig över. Hans farfar blev såld på fattigauktion och hans pappa fick bara gå i skolan i sex år. Själv har han haft förmånen att få gå i en bra skola, i ett bra område, med bra lärare och han fick fortsätta studera och bli akademiker. Han kände stor tacksamhet över det, det visade han tydligt. Han spelade och sjöng för oss och han förhörde sig om vilket förhållande vi har till änglar…..

Gott kaffe med smörgåsar och en mjuk kaka avslutade eftermiddagen.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Onsdagsträffen. Bokmärk permalänken.

8 svar på Det blåser snålt….

 1. Monica skriver:

  Låter som en trivsam och trevlig eftermiddag! Roligt med människor, som är nöjda med sitt liv och talar om det!
  Änglar har jag inget särskilt förhållande till…
  En ganska mild och skön dag här i söder.
  Kram, Monica

 2. skogsnuvan skriver:

  Verkar trevligt. Jag har gått runt och sett på stormens härjningar med träd över vägen i massor och ladugårdstaket som har gått sönder. Inte så mycket på min tomt som på Kinabrors och Mustachens. Där är det plock i pin minsann

 3. Ingrid skriver:

  Det blev faktiskt varmare här på eftermiddagen och nu är det riktigt skönt ute.
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Stormen ställer till det. Man får hoppas att det lugnar ner sig snart. Vi har gamla björkar längs staketet på Stenstugu. Det skulle vara hemskt en någon av dem föll över vägen.

 5. znogge skriver:

  Vilken trevlig eftermiddag det blev. Göteborgare kan vara väldigt bra på att vitsa och ni blev helt klart inte lottlösa.

  Kram och god kväll!

 6. Ingrid skriver:

  Det var väldigt glatt, lättsamt och trevligt.
  Kram

 7. sjusoverskan skriver:

  Här var det regn och kyliga vindar idag, inneväder med andra ord.
  Kram Inger

 8. Ingrid skriver:

  Vilken abrupt vändning i vädret efter den varma sommaren!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.