Det blåser som attan!

Solen har varit framme på förmiddagen, men det blåser som bara den och SMHI har gått ut med en klass1-varning för Gotland, men ännu verkar det inte ha påverkat färjeturerna i alla fall.

Jag har varit ute och provkört Golfen efter batteribytet. Först ville den inte starta, men efter några försök gick motorn igång. För säkerhets skull körde jag en sväng runt kvarteret bara och parkerade sedan bilen på vår parkeringsplats här på Odvalds och stannade motorn, för att testa om den startade igen. Det skulle ju vara snopet att bli stående någonstans på samhället, men när jag vred om startnyckeln igen fungerade allt perfekt och sedan har jag stannat och startat flera gånger på min tur mellan butikerna i Klintehamn utan några som helst problem.

När jag varit och handlat svängde jag upp till kyrkogården och hälsade på Åke en stund. Det blåste hemskt där uppe på backen, men det var bra mycket värre nere på hamnen.

När jag parkerat bilen på kajen, för att gå ut och ta ett kort på havet, fick jag inte upp dörren, för vinden låg på så hårt att jag inte kunde rubba den. Jag fick köra en sväng, så att blåsten kom bakifrån i stället för mot sidan på bilen.

Nu har jag ätit lunch, min favoriträtt fläskkotlett. Jag spanar alltid i kötthyllan efter fina kotletter och idag fanns det två stycken riktigt bra på Konsum, så det blev en idag och den andra äter jag i morgon. Fläskkotlett har jag älskat sedan jag var barn och när jag var liten fick pappa komma och lösa ut mig på hotellet när jag gått dit och beställt kotlett. På hotellet kände de igen mig, så när jag kom dit ringde de bara hem till mamma eller pappa och talade om att jag nog inte kom hem till middag.

Nu skulle jag egentligen gå en sväng och agera brevduva. Det är inbetalningskort på medlemsavgiften till SPF som ska levereras till de som inte var med på årsmötet. De flesta har jag fått iväg, men det är en 6-7 stycken som ännu ska läggas i brevlådorna, men det får vara till en dag då det inte stormar.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Väder. Bokmärk permalänken.

18 svar på Det blåser som attan!

 1. Agneta skriver:

  Här med! Som sjutton och attan. I natt stormade det och fastän vårt hus ligger vindskyddat, relativt i alla fall, så ryckte det riktigt i knutarna. Hoppas det blåser rent och kommer med värme, nu säger till och med jag, att det kan kvitta med mer vinter! Vi har faktiskt sol och 8 grader idag! Inte illa!
  Kramar

 2. Gunnel skriver:

  Haha! Jaså du har varit en sådan liten busunge och gått ensam på restaurang? Det blåser rejält här med och igår kväll var det sänkt hastighet på Öresundsbron. Solen skiner idag hos mig, så jag antar att det är vårvindar. Kram

 3. Här är en till som älskar fläskkotlett, men tyvärr inte kan äta det längre. 😥 Annars har det alltid varit vår middagsrätt på söndagar! 😆
  Fast gått in på en restaurang som barn och beställt det själv har jag aldrig gjort!! 😯
  KRAM
  Susie

 4. Så skönt att din bil fungerar igen! Man är ju så beroende av bilen, så man känner sig lite isolerad när den inte fungerar!
  Blåst här också men inte sådana vindstyrkor som ni har. Och solen har strålat hela dagen! Vi har så blött här, så det behövdes lite sol och blåst för att torka upp lite!
  Kram, Monica

 5. Kraka skriver:

  Vilken snäll pappa! Så skulle jag aldrig vågat göra som barn. 🙂

  Kram

 6. Hillevi skriver:

  Hahaha! Så rolig historia om fläskkotletten! 😀
  Här var det inte stormvindar men mycket stark vind och snöfall.Nu har det slasket frusit på. Hm.

 7. Znogge skriver:

  Jag tyckte bättre om fläskkotletter förr när även en bit av filén fanns med. Numera är det aldrig så… Så klok och företagsam du var som barn 😉

  Kram

 8. Lollo skriver:

  Ungefär så där blåsigt hade vi också under förmiddagen. Tack och lov lugnade det ner sig under eftermiddagen. Ihop med regnet var det ingen höjdare att gå ut … 😉
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här ska det visst bli riktigt busväder i morgon, så jag var faktiskt ute två timmar i eftermiddag. Inte var det trevligt, men jag fick gjort det jag skulle.
   Kram

 9. Geddfish skriver:

  Nog för att det blåste här igår, men ni hade nog sju resor värre.
  Hoppas du får en fin fredag.
  Kram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.