Det blev åska och regn

En nyduschad och fräsch trädgård har vi idag, för även om det inte blev några större mängder i fredagskvällens åskväder, så ser allting betydligt piggare ut idag. Idag slipper jag i alla fall vattna rabatterna.

Jag tog det säkra för det osäkra och drog ur alla kablar innan jag gick till sängs och det var bra, för jag hann inte mer än ner under lakanet så började det blixtra och dundra. Nu blev det inte så intensivt, så åskan var nog ganska långt borta och vi fick bara måttliga 6 mm, men det vad dock det.

Nu är värmen och den kvalmiga luften tillbaka och det börjar det bli riktigt varmt inomhus också. Igår kväll hade vi 25 grader i vardagsrummet och där kändes det svalt om man jämförde med temperaturen i sovrummet. Nej, nej, jag beklagar mig inte, för det är härligt med sommar och värme, men jag borde nog ha köpt den där fläkten som vi pratar om varje gång det råkar bli en period med varmt väder 😉

Ha en fin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Det blev åska och regn

 1. Birgitta skriver:

  Det är gott med åska och regn. Det lättar upp en hel del. Den där otäcka kvalmigheten som brukar förebåda åskan gör ju att när åskan väl kommer är det en lättnad. Och precis som du tycker jag det blir så fräscht ute när det regnat.

  Kram på dig!

 2. Znogge skriver:

  Här har det regnat rejält men åskan har vi sluppit. I dag har vi bara 15 grader vilket inte är en temperatur i min smak.

  För ett par år sedan köpte vi en portabel AC. Den kyler ett rum och är en tillgång när det blir så där otroligt varmt. Just nu står den alltså helt oanvänd 🙁

  Kram och ha en härlig lördag!

 3. Ailas skriver:

  Skönt att det blev lite lagom av ovädret hos dig! Det är så skönt att slippa och springa med vattenkannan och fräscht och fint blir det.
  Vi fick också lite regn i natt, men utan åska. Skönt så. Ser dock att det är åska i radarn öster om oss, men hoppas åskmolnen lämnar oss i fred.
  Hoppas att du får en skön lördag, trots att du svettas tydligen! Du får allt skaffa den där fläkten, tycker jag. Jag har en, men har inte använt den ännu i år. Glömde bort den när det var som varmast.
  Kram!

 4. Inger Maryissa skriver:

  det kom lite vatten för ca. ett dygn sedan, men ingen åska…vad jag hört i alla fall
  Och här är det också en sån där kvalmig och fuktig värme
  och inne i min lilla lya börjar det närma sig 30 plusgrader igen,
  men precis som du skriver så är det härligt med sommar och värme även om det kan vara lite jobbigt med värmen ibland
  men det finns den ljuliga skuggan och ljuvliga sommarkvällar
  kram

 5. Kicki skriver:

  Mulet är det men inget regn, och trots att det är 24 grader så är det skönt, för det fläktar ute. Men efter f.m.’s städning så har jag latat mig tillsammans med hundarna hela e.m.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *